Logo
burger
Αντικατάσταση όψεων ρητίνης από όψεις πορσελάνης e-max
Home » ΟΨΕΙΣ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ

Πριν
Μετά

Πριν
Μετά

Μετά
Αντιμετώπιση συνωστισμού με όψεις πορσελάνης – Προσθετική αντί για Ορθοδοντική (Μέρος ΙΙ)
Home » ΟΨΕΙΣ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ

Πριν
Μετά
Νεαρός ασθενής παρουσιάστηκε δηλώνοντας την επιθυμία του να »φτιάξει το χαμόγελο» του. Η αρχική μας προτροπή ήταν η παραπομπή για ορθοδοντική θεραπεία, καθώς τα δόντια του ήταν άθικτα. Ο ασθενής αρνήθηκε προφορικώς και εγγράφως την ορθοδοντική θεραπεία.
Το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται ικανοποιητικό αισθητικά. Το σημαντικότερο όμως ήταν, πως πετύχαμε μια πολύ συντηρητική προσέγγιση με ελάχιστη αποκοπή οδοντικών ιστών. Η προσέγγιση ήταν καθαρά προσθετική. Μεγαλώσαμε ελαφρώς το τόξο ώστε να μη χρειαστεί να κόψουμε τα δόντια, που προεξείχαν. Οι δύο κεντρικοί φαίνονται λίγο περισσότερο αποπεπλατυσμένοι απ’ ό,τι θα θέλαμε πραγματικά, όμως αυτός είναι ένας συμβιβασμός, που τον πήραμε προς χάριν της ελάχιστης παρέμβασης.

Πριν
Μετά
Όπως φαίνεται από την πλάγια λήψη η αρχική εικόνα παρουσίαζε στροφές και έντονο συνωστισμό.
Η τελική εικόνα με τις όψεις στη θέση τους. Το αποτέλεσμα κρίνεται ικανοποιητικό αισθητικά και απόλυτα ικανοποιητικό βιολογικά, αφού δεν υπονομεύτηκε η υγεία των δοντιών.
Αντιμετώπιση συνωστισμού με όψεις πορσελάνης-Προσθετική αντί για Ορθοδοντική (Μέρος Ι)
Home » ΟΨΕΙΣ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ

Πριν

Μετά
Όψεις Πορσελάνης
Home » ΟΨΕΙΣ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ

Πριν
Περίπλοκο περιστατικό με σημαντικά αισθητικά προβλήματα: πρόβλημα χρώματος, μεγέθους και θέσης των δοντιών καθώς και υπερ-έκθεση των ούλων στο χαμόγελο (ουλικό χαμόγελο). Τα δόντια έχουν μια στροφή προς τα ”μέσα” και έχουν χάσει και την κεντρική τους θέση, δηλ. βρίσκονται περισσότερο προς αριστερά.

Μετά
Έγινε πλαστική χειρουργική των ούλων προκειμένου να περιοριστεί ο όγκος των ουλικών ιστών ,που εμφανίζονται κατά το χαμόγελο. Τοποθετήθηκαν 6 ολοκεραμικές όψεις, οι οποίες ”μετακίνησαν” τα δόντια προς τα ”έξω” για να υποστηρίξουν το χείλος και ελαφρώς προς τα δεξιά για να επαναφέρουν την μέση γραμμή σε πιο κεντρική θέση.
Όψεις Πορσελάνης- Νεότητα και αυτοπεποίθηση
Home » ΟΨΕΙΣ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ

Πριν
Νεαρή ασθενής με αποτυχημένες όψεις ρητίνης στα άνω δόντια.

Μετά
Σε συσκευές υψηλής ακρίβειας (CNCs-CAD/CAM) κατασκευάστηκαν όψεις πορσελάνης με συγκεκριμένες προδιαγραφές όσον αφορά στις μηχανικές τους ιδιότητες. Οι όψεις επενδύθηκαν εξωτερικά με πορσελάνη Αστρίου, ώστε να αποδοθεί φυσικότητα.

Μετά
Οι συσκευές ψηφιακής αποτύπωσης και κατασκευής (CAD/CAM) αποδίδουν προσθετικές αποκαταστάσεις υψηλής αντοχής και ακρίβειας.
Όψεις Πορσελάνης – Υγεία & Φυσικότητα
Home » ΟΨΕΙΣ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ

Πριν
Πριν
Άνδρας 45 ετών προσήλθε επιθυμώντας λαμπερό χαμόγελο.
Παραπονείται για μετακινήσεις κάποιων δοντιών καθώς και για κακοσμία.Η εξέταση αποκάλυψε περιοδοντική νόσο με κινητικότητα δοντιών μικρού βαθμού και περιεμφυτευματίτιδα σε εμφυτεύματα στις πίσω περιοχές.
Παραπέμφθηκε για τη θεραπεία της περιοδοντικής νόσου και της περιεμφυτευματίτιδας σε ειδικό περιοδοντολόγο.
Αισθητικές παρατηρήσεις ήταν
• η χρωματική ανομοιομορφία στα άνω πρόσθια,
• η υποχώρηση των ούλων και η επακόλουθη ύπαρξη κενών διαστημάτων
• ο συνωστισμός των κάτω προσθίων δοντιών
• το μήκος των άνω προσθίων θεωρήθηκε ελαφρά μεγαλύτερο από το κανονικό ενώ το μήκος των κάτω θεωρήθηκε κανονικό

Προεπισκόπηση
Ακολούθησε η αισθητική και λειτουργική ανάλυση σε όλα τα δόντια και σχεδιάστηκε ψηφιακά το νέο σχήμα των δοντιών.
Ο ψηφιακός σχεδιασμός βασίστηκε σε μορφολειτουργικά χαρακτηριστικά και στην ανάλυση του προσώπου και του χαμόγελου μέσα από φωτογραφίες του προσώπου.

Προεπισκόπηση
Ακολούθησε η προεπισκόπηση του νέου σχήματος και μεταφορά στα δόντια του χωρίς τροχισμό. Η προεπισκόπηση έγινε με έγχυση ρευστής ρητίνης σε μήτρα σιλικόνης, που δημιουργήθηκε από την αισθητική ανάλυση. Έτσι μέσα σε 5’ το νέο σχήμα μεταφέρθηκε στο στόμα και ο ασθενής είχε τη δυνατότητα να μελετήσει για κάποιες ημέρες το νέο σχήμα Επανήλθε μετά από 2 ημέρες και συμφώνησε να ξεκινήσει η θεραπεία

Μετά

Έγινε μικρή ανύψωση της κάθετης διάστασης – μέθοδος, που ακολουθείται προκειμένου να τροχίζονται τα δόντια πολύ λιγότερο.

Μετά

Κατασκευάστηκαν οι όψεις πορσελάνης (Emax – Low Translucency) και έγινε ιδιαίτερη προσπάθεια το τελικό αποτέλεσμα να έχει λάμψη και φυσικότητα (διαφάνεια και οπαλισμό)

Μετά
Μετά

Επιτεύχθηκε λάμψη και φυσικότητα με όψεις πορσελάνης CAD/CAM ειδικής απόχρωσης (ημιδιαφάνεια)- Παρατηρούμε το ελαφρά κίτρινο στο μέσο των όψεων, που απομιμείται τη φυσική απόχρωση των δοντιών

Βαθμός ικανοποίησης του ασθενούς_ Υψηλός.
Βαθμός αισθητικής απόδοσης_ Καλός λόγω των περιορισμών για οδοντιατρική θεραπεία ελάχιστης παρέμβασης.
Βαθμός δυσκολίας_ Μεγάλος λόγω των περιορισμών για οδοντιατρική θεραπεία ελάχιστης παρέμβασης και της απόδοσης φυσικότητας με ελάχιστο εκτροχισμό

Όψεις πορσελάνης σε 3 πρόσθια δόντια
Home » ΟΨΕΙΣ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ

Αρχική κατάσταση

Γυναίκα 40 ετών με δυσχρωμικά πρόσθια δόντια στην άνω γνάθο

Αρχική κατάσταση

Φαίνεται η κατάσταση στα άνω πρόσθια δόντια της ασθενούς Δυσχρωμικά τα αριστερά άνω πρόσθια δόντια ( δεξιά όπως βλέπουμε) Παρατηρείται στροφή και μικρό μήκος του κυνόδοντα

Ενδιάμεση κατάσταση

Φαίνεται η έντονη δυσχρωμία στον κυνόδοντα. Έχει τοποθετηθεί χρωματολόγιο για την χρωματοληψία στα δόντια τα οποία έχουν ξυστεί ελάχιστα και χωρίς αναισθησία ώστε να μπουν οι όψεις πορσελάνης

Ενδιάμεση κατάσταση

Έχει τοποθετηθεί ο εξατομικευμένος οδηγός σιλικόνης με ρευστή ρητίνη στα δόντια, τα οποία τροχίστηκαν ελαφρά. Περιμένουμε 4′ για να σκληρύνει η ρητίνη ώστε να φύγει ο ασθενής με τις προσωρινές όψεις

Άμεση κατασκευή προσωρινών όψεων

Τελική κατάσταση

Αφαιρείται ο οδηγός σιλικόνης. Οι τρεις προσωρινές όψεις στον κεντρικό τομέα , πλάγιο τομέα και τον κυνόδοντα είναι έτοιμες Αποκαταστάθηκε το σχήμα και το χρώμα και αξιολογείται το νέο σχήμα των δοντιών , όπως αυτό προέκυψε από την αισθητική ανάλυση
Οι τρεις όψεις συγκολλημένες

Τελική κατάσταση – ενδοστοματική

Τελική κατάσταση – Χαμόγελο

Όψεις πορσελάνης στα 6 πρόσθια δόντια
Home » ΟΨΕΙΣ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ

Αρχική

Ασθενής προσήλθε με αισθητικά προβλήματα στα άνω πρόσθια

Ενδιάμεση

Προσωρινές-μεταβατικές όψεις στα άνω πρόσθια σε 1 ραντεβού

Αρχική

Κοντινή λήψη των δοντιών πριν την θεραπεία

Τελική

Τελική λήψη με τις 6 υπερσυντηρητικές όψεις πορσελάνης e-max By Ivoclar

Τελική – Χαμόγελο

 

 

 
Εντυπωσιακή αλλαγή με όψεις πορσελάνης
Home » ΟΨΕΙΣ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ

Αρχική

Γυναίκα ασθενής προσήλθε με την επιθυμία για συνολική βελτίωση στο σχήμα και χρώμα των δοντιών

Προεπισκόπηση

Έγινε προεπισκόπηση με ρητίνες ώστε να δει το προτεινόμενο σχήμα και χρώμα των όψεων

Συνεδρία αποτυπωμάτων

Στα πάνω δόντια έχουν μπει οι όψεις πορσελάνης. Στα κάτω δόντια έγινε ελαφρά διάνοιξη των μεσοδοντίων χώρων και διατηρήθηκε η αδαμάντινη των δοντιών.

Τελική – Συνεδρία τοποθέτησης

Οι κάτω όψεις πορσελάνης συγκολλημένες στην θέση τους

Αντικατάσταση όψεων ρητίνης με όψεις πορσελάνης
Home » ΟΨΕΙΣ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ

5 ραντεβού – 15 ημέρες – Χωρίς αναισθησία

Γυναίκα ασθενής προσήλθε με την επιθυμία να αντικαταστήσει τις αποτυχημένες όψεις ρητίνης που έφερε επί 10 ετία

ΕΥΡΗΜΑΤΑ

Όψεις ρητίνης που παραβίαζαν τους ουλικούς ιστούς. Αποχρωματισμός των ρητινών

ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Μετά την αφαίρεση των παλιών όψεων ρητίνης η ασθενής αποκαστάθηκε προσωρινά με νέες όψεις ρητίνης μέχρι να κατασκευαστούν οι όψεις πορσελάνης. Έχει προηγηθεί ψηφιακή ανάλυση χαμόγελου Digital Smile Design σε φωτογραφίες πριν και μετά και δοκιμή της νεας οδοντικής συνθεσης.

ΤΕΛΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

10 όψεις πορσελάνης E-max κατασκευάστηκαν μέσω CAD/CAM

Nikos Dikaios
Nikos Dikaios
2023-03-10
Dr Papadiotis is a very skilled dentist, professional and the centre itself is very accommodating. I definitely recommend it.
Effie Butsikares
Effie Butsikares
2023-03-10
Ο Κύριος Παπαδιώτης και η ομάδα του αποτελεί απόδειξη πως υπάρχουν γιατροί που φροντίζουν για την υγεία σου, είναι άρτια καταρτισμένοι, γνωστές του αντικειμένου, παρέχοντας ασφάλεια και σωστή πληροφόρηση σε κάθε διαδικασία ιατρική. Είναι ο οδοντίατρος που συνιστώ ανεπιφύλακτα για ασθένεις που έχουν ανάγκη από σωστούς επιστήμονες που θα τους καθοδηγήσουν βήμα βήμα μέχρι το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον ιατρό που φρόντισε για την παραμελημένη ομολογώ υγιεινη του στόματος μου και που χαίρομαι τώρα να χαμογελάω με άλλη αυτοπεποίθηση πλέον.
anastasia&zografos anastasia&zografos
anastasia&zografos anastasia&zografos
2023-03-10
Η εμπειρία μου από τις επισκέψεις μου στον Δρ. Ευάγγελο Παπαδιώτη είναι άριστη σε όλα τα επίπεδα. Τον διακρίνει ευγένεια, κατανόηση στις ευαισθησίες του ασθενούς, επαγγελματισμός και αποτελεσματικότητα. Εξαιρετικοί και οι συνεργάτες του. Αναστασία Μυλωνά
Maria Bousali
Maria Bousali
2023-03-09
Γιώργος Μανώλης
Γιώργος Μανώλης
2023-02-08
Η εμπειρία μου στο ιατρείο ήταν μοναδική. Η κυρία που είναι στο τηλέφωνο ήταν πολύ ευγενική και μου έκλεισε άμεσα ραντεβού. Από το πρώτο ραντεβού ένιωσα μια ασφάλεια που δύσκολα συναντάς σε ιατρείο. Ο γιατρός εξαιρετικός άνθρωπος με πολύ καλή γνώση πάνω στην δουλειά του, μου ανέλυσε με κάθε λεπτομέρεια το πρόβλημά μου,και πώς θα μπορούσαμε να το αντιμετωπίσουμε με πολλούς τρόπους. Τελικά μετα από 2 σφραγίσματα που ήθελα, έκανα λεύκανση στο σπίτι και έκανα και όψεις ρητίνης στην πάνω γνάθο. Το αποτέλεσμα ήταν όπως το ήθελα χωρίς να πονέσω καθόλου. Χαίρομαι που επισκέφτηκα το ιατρείο γιατί εκτός από ένα καλό οδοντίατρο έγινε και ένας καλός φίλος.
An Vlanti
An Vlanti
2023-02-01
Εδώ και καιρό ψάχνω για έναν κατάλληλο γιατρό, και χαίρομαι πολύ που επέλεξα την Dental Aesthetics και τον Δρ. Παπαδιώτη. Η πολιτική της κλινικής δεν είναι ένα γρήγορο, αλλά ένα ποιοτικό αποτέλεσμα με τη διατήρηση της υγείας των δοντιών, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό για μένα. Τώρα έχω ένα όμορφο χαμόγελο! Από τα αρχικά μου δεδομένα, προέκυψε το πιο cool αποτέλεσμα!
Eleni Smponia
Eleni Smponia
2023-01-23
Ο κ.Παπαδιώτης έχει φέρει εις πέρας εξαιρετικά δύσκολα περιστατικά της οδοντοστοιχίας μου! Περιστατικά που απαιτούσαν και ικανότητες ενδο-οδοντοτιστή εκτός των κλασικών οδοντιατρικών παρεμβάσεων… Το αποτέλεσμα πάντα εξαιρετικό…χωρίς πόνο…με διάρκεια…και φυσικά εξαιρετική αισθητική! Τον συστήνω ανεπιφύλακτα είτε για τη δημιουργία ενός όμορφου χαμόγελου για αισθητικούς λόγους αλλά και για οτιδήποτε έχει αποτελέσει πρόκληση για τον προηγούμενο οδοντίατρο σας!
Kostas Barbarousis
Kostas Barbarousis
2023-01-17
Αριστος επαγγελματίας.Εξαιρετική δουλειά και εξαιρετικός άνθρωπος!απολυτα ευχαριστημένος από την εξυπηρέτηση , επεξηγηματικός και καθησυχαστικός ως προς το πρόβλημα μου!ευχαριστο περιβάλλον και καθόλου κουραστικός αποπεράτωσης εργασίας .
Kostas Georgakopoulos
Kostas Georgakopoulos
2023-01-14
Το προτείνω ανεπιφύλακτα !!
argiris tsiotsios
argiris tsiotsios
2023-01-13
Καταπληκτικός γιατρός Άψογη συμπεριφορά και πολύ καλές τιμές Σύσταση ανεπιφύλακτη