Logo
burger

Πριν
Μετά

Πριν
Μετά

Μετά

Πριν
Μετά
Νεαρός ασθενής παρουσιάστηκε δηλώνοντας την επιθυμία του να »φτιάξει το χαμόγελο» του. Η αρχική μας προτροπή ήταν η παραπομπή για ορθοδοντική θεραπεία, καθώς τα δόντια του ήταν άθικτα. Ο ασθενής αρνήθηκε προφορικώς και εγγράφως την ορθοδοντική θεραπεία.
Το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται ικανοποιητικό αισθητικά. Το σημαντικότερο όμως ήταν, πως πετύχαμε μια πολύ συντηρητική προσέγγιση με ελάχιστη αποκοπή οδοντικών ιστών. Η προσέγγιση ήταν καθαρά προσθετική. Μεγαλώσαμε ελαφρώς το τόξο ώστε να μη χρειαστεί να κόψουμε τα δόντια, που προεξείχαν. Οι δύο κεντρικοί φαίνονται λίγο περισσότερο αποπεπλατυσμένοι απ’ ό,τι θα θέλαμε πραγματικά, όμως αυτός είναι ένας συμβιβασμός, που τον πήραμε προς χάριν της ελάχιστης παρέμβασης.

Πριν
Μετά
Όπως φαίνεται από την πλάγια λήψη η αρχική εικόνα παρουσίαζε στροφές και έντονο συνωστισμό.
Η τελική εικόνα με τις όψεις στη θέση τους. Το αποτέλεσμα κρίνεται ικανοποιητικό αισθητικά και απόλυτα ικανοποιητικό βιολογικά, αφού δεν υπονομεύτηκε η υγεία των δοντιών.

Πριν

Μετά
Home » ΟΨΕΙΣ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ

Πριν
Περίπλοκο περιστατικό με σημαντικά αισθητικά προβλήματα: πρόβλημα χρώματος, μεγέθους και θέσης των δοντιών καθώς και υπερ-έκθεση των ούλων στο χαμόγελο (ουλικό χαμόγελο). Τα δόντια έχουν μια στροφή προς τα ”μέσα” και έχουν χάσει και την κεντρική τους θέση, δηλ. βρίσκονται περισσότερο προς αριστερά.

Μετά
Έγινε πλαστική χειρουργική των ούλων προκειμένου να περιοριστεί ο όγκος των ουλικών ιστών ,που εμφανίζονται κατά το χαμόγελο. Τοποθετήθηκαν 6 ολοκεραμικές όψεις, οι οποίες ”μετακίνησαν” τα δόντια προς τα ”έξω” για να υποστηρίξουν το χείλος και ελαφρώς προς τα δεξιά για να επαναφέρουν την μέση γραμμή σε πιο κεντρική θέση.

Πριν
Νεαρή ασθενής με αποτυχημένες όψεις ρητίνης στα άνω δόντια.

Μετά
Σε συσκευές υψηλής ακρίβειας (CNCs-CAD/CAM) κατασκευάστηκαν όψεις πορσελάνης με συγκεκριμένες προδιαγραφές όσον αφορά στις μηχανικές τους ιδιότητες. Οι όψεις επενδύθηκαν εξωτερικά με πορσελάνη Αστρίου, ώστε να αποδοθεί φυσικότητα.

Μετά
Οι συσκευές ψηφιακής αποτύπωσης και κατασκευής (CAD/CAM) αποδίδουν προσθετικές αποκαταστάσεις υψηλής αντοχής και ακρίβειας.

Πριν
Πριν
Άνδρας 45 ετών προσήλθε επιθυμώντας λαμπερό χαμόγελο.
Παραπονείται για μετακινήσεις κάποιων δοντιών καθώς και για κακοσμία.Η εξέταση αποκάλυψε περιοδοντική νόσο με κινητικότητα δοντιών μικρού βαθμού και περιεμφυτευματίτιδα σε εμφυτεύματα στις πίσω περιοχές.
Παραπέμφθηκε για τη θεραπεία της περιοδοντικής νόσου και της περιεμφυτευματίτιδας σε ειδικό περιοδοντολόγο.
Αισθητικές παρατηρήσεις ήταν
• η χρωματική ανομοιομορφία στα άνω πρόσθια,
• η υποχώρηση των ούλων και η επακόλουθη ύπαρξη κενών διαστημάτων
• ο συνωστισμός των κάτω προσθίων δοντιών
• το μήκος των άνω προσθίων θεωρήθηκε ελαφρά μεγαλύτερο από το κανονικό ενώ το μήκος των κάτω θεωρήθηκε κανονικό

Προεπισκόπηση
Ακολούθησε η αισθητική και λειτουργική ανάλυση σε όλα τα δόντια και σχεδιάστηκε ψηφιακά το νέο σχήμα των δοντιών.
Ο ψηφιακός σχεδιασμός βασίστηκε σε μορφολειτουργικά χαρακτηριστικά και στην ανάλυση του προσώπου και του χαμόγελου μέσα από φωτογραφίες του προσώπου.

Προεπισκόπηση
Ακολούθησε η προεπισκόπηση του νέου σχήματος και μεταφορά στα δόντια του χωρίς τροχισμό. Η προεπισκόπηση έγινε με έγχυση ρευστής ρητίνης σε μήτρα σιλικόνης, που δημιουργήθηκε από την αισθητική ανάλυση. Έτσι μέσα σε 5’ το νέο σχήμα μεταφέρθηκε στο στόμα και ο ασθενής είχε τη δυνατότητα να μελετήσει για κάποιες ημέρες το νέο σχήμα Επανήλθε μετά από 2 ημέρες και συμφώνησε να ξεκινήσει η θεραπεία

Μετά

Έγινε μικρή ανύψωση της κάθετης διάστασης – μέθοδος, που ακολουθείται προκειμένου να τροχίζονται τα δόντια πολύ λιγότερο.

Μετά

Κατασκευάστηκαν οι όψεις πορσελάνης (Emax – Low Translucency) και έγινε ιδιαίτερη προσπάθεια το τελικό αποτέλεσμα να έχει λάμψη και φυσικότητα (διαφάνεια και οπαλισμό)

Μετά
Μετά

Επιτεύχθηκε λάμψη και φυσικότητα με όψεις πορσελάνης CAD/CAM ειδικής απόχρωσης (ημιδιαφάνεια)- Παρατηρούμε το ελαφρά κίτρινο στο μέσο των όψεων, που απομιμείται τη φυσική απόχρωση των δοντιών

Βαθμός ικανοποίησης του ασθενούς_ Υψηλός.
Βαθμός αισθητικής απόδοσης_ Καλός λόγω των περιορισμών για οδοντιατρική θεραπεία ελάχιστης παρέμβασης.
Βαθμός δυσκολίας_ Μεγάλος λόγω των περιορισμών για οδοντιατρική θεραπεία ελάχιστης παρέμβασης και της απόδοσης φυσικότητας με ελάχιστο εκτροχισμό

Αρχική κατάσταση

Γυναίκα 40 ετών με δυσχρωμικά πρόσθια δόντια στην άνω γνάθο

Αρχική κατάσταση

Φαίνεται η κατάσταση στα άνω πρόσθια δόντια της ασθενούς Δυσχρωμικά τα αριστερά άνω πρόσθια δόντια ( δεξιά όπως βλέπουμε) Παρατηρείται στροφή και μικρό μήκος του κυνόδοντα

Ενδιάμεση κατάσταση

Φαίνεται η έντονη δυσχρωμία στον κυνόδοντα. Έχει τοποθετηθεί χρωματολόγιο για την χρωματοληψία στα δόντια τα οποία έχουν ξυστεί ελάχιστα και χωρίς αναισθησία ώστε να μπουν οι όψεις πορσελάνης

Ενδιάμεση κατάσταση

Έχει τοποθετηθεί ο εξατομικευμένος οδηγός σιλικόνης με ρευστή ρητίνη στα δόντια, τα οποία τροχίστηκαν ελαφρά. Περιμένουμε 4′ για να σκληρύνει η ρητίνη ώστε να φύγει ο ασθενής με τις προσωρινές όψεις

Άμεση κατασκευή προσωρινών όψεων

Τελική κατάσταση

Αφαιρείται ο οδηγός σιλικόνης. Οι τρεις προσωρινές όψεις στον κεντρικό τομέα , πλάγιο τομέα και τον κυνόδοντα είναι έτοιμες Αποκαταστάθηκε το σχήμα και το χρώμα και αξιολογείται το νέο σχήμα των δοντιών , όπως αυτό προέκυψε από την αισθητική ανάλυση
Οι τρεις όψεις πορσελάνης  συγκολλημένες

Τελική κατάσταση – ενδοστοματική

Τελική κατάσταση – Χαμόγελο

Αρχική

Ασθενής προσήλθε με αισθητικά προβλήματα στα άνω πρόσθια

Ενδιάμεση

Προσωρινές-μεταβατικές όψεις στα άνω πρόσθια σε 1 ραντεβού

Αρχική

Κοντινή λήψη των δοντιών πριν την θεραπεία

Τελική

Τελική λήψη με τις 6 υπερσυντηρητικές όψεις πορσελάνης e-max By Ivoclar

Τελική – Χαμόγελο

 

Αρχική

Γυναίκα ασθενής προσήλθε με την επιθυμία για συνολική βελτίωση στο σχήμα και χρώμα των δοντιών

Προεπισκόπηση

Έγινε προεπισκόπηση με ρητίνες ώστε να δει το προτεινόμενο σχήμα και χρώμα των όψεων

Συνεδρία αποτυπωμάτων

Στα πάνω δόντια έχουν μπει οι όψεις πορσελάνης. Στα κάτω δόντια έγινε ελαφρά διάνοιξη των μεσοδοντίων χώρων και διατηρήθηκε η αδαμάντινη των δοντιών.

Τελική – Συνεδρία τοποθέτησης

Οι κάτω όψεις πορσελάνης συγκολλημένες στην θέση τους

5 ραντεβού – 15 ημέρες – Χωρίς αναισθησία

Γυναίκα ασθενής προσήλθε με την επιθυμία να αντικαταστήσει τις αποτυχημένες όψεις ρητίνης που έφερε επί 10 ετία

ΕΥΡΗΜΑΤΑ

Όψεις ρητίνης που παραβίαζαν τους ουλικούς ιστούς. Αποχρωματισμός των ρητινών

ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Μετά την αφαίρεση των παλιών όψεων ρητίνης η ασθενής αποκαστάθηκε προσωρινά με νέες όψεις ρητίνης μέχρι να κατασκευαστούν οι όψεις πορσελάνης. Έχει προηγηθεί ψηφιακή ανάλυση χαμόγελου Digital Smile Design σε φωτογραφίες πριν και μετά και δοκιμή της νεας οδοντικής συνθεσης.

ΤΕΛΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

10 όψεις πορσελάνης E-max κατασκευάστηκαν μέσω CAD/CAM

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΣΑΧΤΣΙΔΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΣΑΧΤΣΙΔΗΣ
2023-11-12
Τρέχω πάνω από 20 χρόνια στους οδοντιατρους και κάθε φορά που καθόμουν σ αυτήν την καρέκλα με έπιανε φόβος και οι σφυγμοι ανέβαιναν στο κόκκινο.Κάποια στιγμή έφτασα σε σημείο να μην μπορώ να μασησω ούτε ψωμί.Μου έλεγαν έπρεπε να τα βγάλω σχεδόν όλα και να βάλω μασελακια. Έχω χάσει τέσσερα δόντια και τα υπόλοιπα ήταν σχεδόν κατεστραμμένα. Τον Κ.Παπαδιωτη μου τον συνέστησε ένας άνθρωπος που έχει γίνει σαν δεύτερος πατέρας μου. Στο δεύτερο ραντεβού στον Κ.Παπαδιωτη έφυγε ο φόβος που είχα στους οδοντιατρους. Δεν έβγαλα κανένα δόντι μου.Φτιαχνει τα δικά μου δόντια και επιτέλους ακούω ότι αυτό που φτιάχνει δεν θα σπάσει και όχι αυτό που μου έλεγαν οι άλλοι οδοντίατροι "ΟΣΟ ΑΝΤΕΞΕΙ".Όσο για την εμπειρία και τον επαγγελματισμό που έχει ο Κ.Παπαδιωτης και πάνω απ' όλα την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ που σου προσφέρει σαν Ανθρωπος και σαν οδοντίατρος ότι και να πω θα είναι σταγόνα στον ωκεανό. Μακάρι να είχαμε και άλλους τέτοιους επιστήμονες και σε άλλους κλάδους της ιατρικής. Πλέον όλη μου η οικογένεια απέκτησε τον οδοντίατρο της που θα ζήλευαν ακόμα και στο εξωτερικό.Συμβουλη... οποιοδήποτε οδοντιατρικο πρόβλημα και να έχετε πηγαίνετε στον Κ.Παπαδιωτη και θα με θυμηθείτε. Ένα δισεκατομμύριο ευχαριστώ στον Κ.Παπαδιωτη και στον άνθρωπο που μου τον συνέστησε!
MARIA ARGYROU
MARIA ARGYROU
2023-10-31
ΘΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΩ ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ ΤΟ ΔΕΚΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΑΣ ΜΕ ΔΕΚΑ ΜΕ ΤΟΝΟ . ΦΙΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ , ΑΝΩΔΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΙΑΤΡΟ.
Παρασκευη Μεντη
Παρασκευη Μεντη
2023-10-16
Είμαι 53 ετών,αρκετά ταλαιπωρημένη από οδοντιάτρους. Επισκέφτηκα τον δρ. Παπαδιώτη και εντυπωσιάστηκα από την αμεσότητα του στο να λύσει το πρόβλημα μου. Επίσης την καταπληκτική δουλειά που έκανε στα δόντια μου, έκτοτε τρώω κανονικά χωρίς καμία ενόχληση. Σας ευχαριστώ.
Alexander Efstratiou
Alexander Efstratiou
2023-10-10
Ιωάννα Παπαδοπουλου
Ιωάννα Παπαδοπουλου
2023-10-09
anastasia pylarinou
anastasia pylarinou
2023-09-20
Μανος Αντωνοπουλος
Μανος Αντωνοπουλος
2023-08-14
Εμπειρία και γνώση πάνω απο όλα !!
George Kostopoulos
George Kostopoulos
2023-07-27
Η ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΗΡΞΕ ΑΨΟΓΗ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ . ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥΣ . ΦΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ
Χριστίνα Αντωνιάδου
Χριστίνα Αντωνιάδου
2023-07-19
Πάρα πολύ καλή πρώτη εμπειρία με φροντίδα και επαγγελματισμό σε έναν χώρο ήρεμο και ζεστό. Ευχαριστώ ????
panos prokopis
panos prokopis
2023-07-12