Σχετικά με την Αισθητική Οδοντιατρική

ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΠΙΟ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΩ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ;

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου κάποιες αισθητικές επεμβάσεις μπορούν να αποφευχθού με τη χρήση ροζ πορσελάνης, η οποία μιμείται τα ούλα. Τελευταία, επίσης, με την είσοδο των γωνιωδών εμφυτευμάτων στην κλινική πράξη μπορούμε να παρακάμψουμε διάφορους ανατομικούς χώρους και να αποφύγουμε επεμβάσεις όπως την ανύψωση του ιγμορίου, ή τη λήψη και τοποθέτηση αυτογενούς μοσχεύματος.

Σε κάθε περίπτωση ο οδοντίατρος μπορεί να προτείνει εναλλακτικά σχέδια θεραπείας, όμως η αισθητική του τελικού αποτελέσματος δεν θα είναι η καλύτερη δυνατή.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΟΥΛΑ;

Κύριο μειονέκτημα των αισθητικών προ-προσθετικών επεμβάσεων είναι η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του σχεδίου θεραπείας, αφού για την επούλωση χρειάζεται χρονικό διάστημα από 2-8 μήνες.

Επίσης, η απορρόφηση του μοσχεύματος (ούλων ή/και οστού) δεν είναι προβλέψιμη, για αυτό δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιο θα είναι το τελικό σχήμα και ο όγκος των ιστών, προτού περάσει ένα διάστημα από 6-10 μήνες.

Ο πόνος δεν αποτελεί μειονέκτημα γιατί αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά τόσο κατά την διάρκεια της επέμβασης (τοπική αναισθησία), όσο και μετά το πέρας της αναισθησίας (παυσίπονη αγωγή). Άλλωστε, τα συμπτώματα είναι πολύ ήπια και ανταποκρίνονται στα κοινά παυσίπονα φάρμακα.