Logo
burger
Επένθετα & Υπερένθετα
Home » Επένθετα & Υπερένθετα

Οδοντιατρική χωρίς τροχό

Τα επένθετα και υπερένθετα είναι προσθετικές αποκαταστάσεις από πολυμερή υλικά (σύνθετες ρητίνες) ή από ολοκεραμικά συστήματα (emax). ”Αποτελούν προσθετικές λύσεις για οπίσθια δόντια (γομφίους ή προγομφίους).

 

Τα επένθετα & υπερένθετα είναι απόλυτα συντηρητικές αποκαταστάσεις, καθώς τα δόντια τροχίζονται ελάχιστα ή καθόλου. Αποτελούν επικαλύψεις από πορσελάνη ή σύνθετη ρητίνη, και συγκολλούνται πολύ ισχυρά με τα φυσικά δόντια.

 

Η χρήση επενθέτων σε όλα τα πίσω δόντια μας παρέχει τη δυνατότητα να εφαρμόζουμε οδοντιατρική χωρίς τροχό. Ψηλώνοντας λίγο τα πίσω δόντια με τα επένθετα δημιουργείται χώρος μεταξύ πάνω και κάτω δοντιών στα πρόσθια δόντια, που μας επιτρέπει να τοποθετήσουμε όψεις πορσελάνης ή ρητίνης χωρίς καθόλου τροχισμό. Αυτή η τεχνική λέγεται ”ανύψωση της κάθετης διάστασης” και την εφαρμόζουμε πάντοτε ειδικά στον επανασχεδιασμό του χαμόγελου (Βλ. Νέο Χαμόγελο), αλλά και σε όλες τις περιπτώσεις με προσθετικές αποκαταστάσεις στην μία ή και στις δύο γνάθους.

Επένθετα & Υπερένθετα – Στάδια και χρόνοι θεραπείας

Τα στάδια της θεραπείας με επένθετα και υπερένθετα είναι τα εξής:

 

αφαίρεση του παλιού εμφρακτικού υλικού και της τερηδόνας, απόδοση σωστού σχήματος της κοιλότητας, κατασκευή προσωρινού ενθέτου/επενθέτου, λήψη αποτυπώματος, και η κατασκευή CAD/CAM και τελική συγκόλλησή του στη θέση του.”

 

Υλικά επιλογής είναι τα ολοκεραμικά συστήματα (IPS e-max) ή τα πολυμερή υλικά -σύνθετες ρητίνες (Gradia).

 

Συγκολλούνται με ειδική τεχνική (bonding) και τη χρήση οδοντιατρικού απομονωτήρα στα φυσικά δόντια, όσο κατεστραμμένα κι αν είναι αυτά.

 

Απαιτούνται 1-2 επισκέψεις και συνολικός χρόνος 1-2 εργάσιμες ημέρες.

 

Το προσδόκιμο της παραμονής τους στα δόντια που τα υποδέχονται είναι 10-15 χρόνια.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΣΑΧΤΣΙΔΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΣΑΧΤΣΙΔΗΣ
2023-11-12
Τρέχω πάνω από 20 χρόνια στους οδοντιατρους και κάθε φορά που καθόμουν σ αυτήν την καρέκλα με έπιανε φόβος και οι σφυγμοι ανέβαιναν στο κόκκινο.Κάποια στιγμή έφτασα σε σημείο να μην μπορώ να μασησω ούτε ψωμί.Μου έλεγαν έπρεπε να τα βγάλω σχεδόν όλα και να βάλω μασελακια. Έχω χάσει τέσσερα δόντια και τα υπόλοιπα ήταν σχεδόν κατεστραμμένα. Τον Κ.Παπαδιωτη μου τον συνέστησε ένας άνθρωπος που έχει γίνει σαν δεύτερος πατέρας μου. Στο δεύτερο ραντεβού στον Κ.Παπαδιωτη έφυγε ο φόβος που είχα στους οδοντιατρους. Δεν έβγαλα κανένα δόντι μου.Φτιαχνει τα δικά μου δόντια και επιτέλους ακούω ότι αυτό που φτιάχνει δεν θα σπάσει και όχι αυτό που μου έλεγαν οι άλλοι οδοντίατροι "ΟΣΟ ΑΝΤΕΞΕΙ".Όσο για την εμπειρία και τον επαγγελματισμό που έχει ο Κ.Παπαδιωτης και πάνω απ' όλα την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ που σου προσφέρει σαν Ανθρωπος και σαν οδοντίατρος ότι και να πω θα είναι σταγόνα στον ωκεανό. Μακάρι να είχαμε και άλλους τέτοιους επιστήμονες και σε άλλους κλάδους της ιατρικής. Πλέον όλη μου η οικογένεια απέκτησε τον οδοντίατρο της που θα ζήλευαν ακόμα και στο εξωτερικό.Συμβουλη... οποιοδήποτε οδοντιατρικο πρόβλημα και να έχετε πηγαίνετε στον Κ.Παπαδιωτη και θα με θυμηθείτε. Ένα δισεκατομμύριο ευχαριστώ στον Κ.Παπαδιωτη και στον άνθρωπο που μου τον συνέστησε!
MARIA ARGYROU
MARIA ARGYROU
2023-10-31
ΘΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΩ ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ ΤΟ ΔΕΚΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΑΣ ΜΕ ΔΕΚΑ ΜΕ ΤΟΝΟ . ΦΙΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ , ΑΝΩΔΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΙΑΤΡΟ.
Παρασκευη Μεντη
Παρασκευη Μεντη
2023-10-16
Είμαι 53 ετών,αρκετά ταλαιπωρημένη από οδοντιάτρους. Επισκέφτηκα τον δρ. Παπαδιώτη και εντυπωσιάστηκα από την αμεσότητα του στο να λύσει το πρόβλημα μου. Επίσης την καταπληκτική δουλειά που έκανε στα δόντια μου, έκτοτε τρώω κανονικά χωρίς καμία ενόχληση. Σας ευχαριστώ.
Alexander Efstratiou
Alexander Efstratiou
2023-10-10
Ιωάννα Παπαδοπουλου
Ιωάννα Παπαδοπουλου
2023-10-09
anastasia pylarinou
anastasia pylarinou
2023-09-20
Μανος Αντωνοπουλος
Μανος Αντωνοπουλος
2023-08-14
Εμπειρία και γνώση πάνω απο όλα !!
George Kostopoulos
George Kostopoulos
2023-07-27
Η ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΗΡΞΕ ΑΨΟΓΗ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ . ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥΣ . ΦΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ
Χριστίνα Αντωνιάδου
Χριστίνα Αντωνιάδου
2023-07-19
Πάρα πολύ καλή πρώτη εμπειρία με φροντίδα και επαγγελματισμό σε έναν χώρο ήρεμο και ζεστό. Ευχαριστώ ????
panos prokopis
panos prokopis
2023-07-12