Logo
burger
Καθαρισμός και Λεύκανση δοντιών
Home » Καθαρισμός και Λεύκανση δοντιών

Καθαρισμός και Λεύκανση δοντιών

Δύο από τους συχνότερους λόγους που επισκεπτόμαστε τον οδοντίατρο είναι για να υποβληθούμε σε καθαρισμό ή σε λεύκανση δοντιών. Ο καθαρισμός και η λεύκανση δοντιών πολλές φορές συγχέονται από μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων. Αν και πρόκειται για δύο διαφορετικές διαδικασίες έχουν ένα κοινό: τη φροντίδα της στοματικής υγιεινής, τη βελτίωση της αυτοπεποίθησής σας και φυσικά την απόκτηση ενός λαμπερού χαμόγελου! Τα οφέλη της κάθε οδοντικής θεραπείας είναι διαφορετικά. Όμως, ο συνδυασμός τους μπορεί να έχει θεαματικά αποτελέσματα.

 

Καθαρισμός και λεύκανση δοντιών: Μπορούν να πραγματοποιηθούν την ίδια ημέρα;

Η σύγχρονη Οδοντιατρική έχει στη φαρέτρα της εξελιγμένες μεθόδους που συμβάλλουν στην απόκτηση ενός αστραφτερού και υγιούς χαμόγελου. Ο καθαρισμός και η λεύκανση δοντιών όχι μόνο μπορούν να πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα, αλλά είναι και κάτι που συστήνεται από τους Οδοντιάτρους. Ο λόγος που προτείνεται αυτό είναι διότι η μία θεραπεία είναι συμπληρωματική της άλλης. Πιο συγκεκριμένα, ο καθαρισμός είναι απαραίτητος για την απομάκρυνση της πέτρας από τα δόντια και η λεύκανση για την απομάκρυνση δυσχρωμιών και λεκέδων.

 

Για ποιους λόγους πραγματοποιείται η κάθε θεραπεία;

Ο καθαρισμός δοντιών(αποτρύγωση) είναι μια διαδικασία απαραίτητη για τη διατήρηση της στοματικής υγείας. Η συγκεκριμένη θεραπεία στοχεύει στην αφαίρεση της τρυγίας(πέτρας) και της πλάκας. Ο ρόλος της θεραπείας του καθαρισμού είναι κυρίως προληπτικός. Η θεραπεία μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη εμφάνισης οδοντικών κοιλοτήτων ή παθήσεων των ούλων. Επίσης, ο τακτικός καθαρισμός βοηθά στην έγκαιρη διάγνωση οδοντικών προβλημάτων, οπότε μπορεί να έχει και διαγνωστικό ρόλο. Τέλος, ο καθαρισμός δοντιών χαρίζει στα δόντια λάμψη, αφού μπορεί να αφαιρέσει επιφανειακούς λεκέδες που προκαλούνται από τροφές, ποτά ή το κάπνισμα.

Από την άλλη, η λεύκανση δοντιών πραγματοποιείται κυρίως για λόγους αισθητικής και ενισχύει τα αποτελέσματα του καθαρισμού. Η λεύκανση είναι μια τεχνική κατά την οποία καθίσταται δυνατή η αφαίρεση χρωστικών που έχουν εισχωρήσει βαθύτερα στα δόντια. Είναι μια μη επεμβατική θεραπεία, αφού δεν έχει καμία αρνητική επίπτωση στην υγεία και τη δομική αντοχή των δοντιών.

 

Καθαρισμός και λεύκανση δοντιών: Διαδικασία

Η διαδικασία του καθαρισμού διαρκεί από 30 λεπτά έως μία ώρα. Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από το βαθμό της μικροβιακής πλάκας και των χρωστικών που πρέπει να αφαιρεθούν. Ο Οδοντίατρος με ένα ειδικό εργαλείο υπερήχων προχωρά στην απομάκρυνση της τρυγίας στη βάση και στην επιφάνεια των δοντιών. Εν συνεχεία, η επιφάνεια των δοντιών γυαλίζεται(στίλβωση) με τη χρήση μιας φθοριούχου πάστας, και έτσι απομακρύνονται οι επιφανειακοί λεκέδες.

Η διαδικασία της λεύκανσης μπορεί να πραγματοποιηθεί με τρεις διαφορετικούς τρόπους, ακόμη και εκτός ιατρείου. Πιο συγκεκριμένα, η λεύκανση μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε στο ιατρείο, είτε στο σπίτι με ειδικούς ελαστικούς νάρθηκες. Η λεύκανση στο ιατρείο πραγματοποιείται με την εφαρμογή του ειδικού λευκαντικού gel στα δόντια του ασθενούς. Στη συνέχεια, το υλικό αυτό ενεργοποιείται με συσκευή laser ή συσκευή led. Από την άλλη, ο ασθενής μπορεί να κάνει μόνος τη λεύκανση στο σπίτι, γεμίζοντας του ειδικούς και εξατομικευμένους νάρθηκες με το λευκαντικό gel. Ο ασθενής θα πρέπει να φορά τα μασελάκια για 2-4 ώρες καθημερινά για 10-20 ημέρες. Το διάστημα εφαρμογής τους εξαρτάται από το πόσο γρήγορα θα επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφερθεί ο συνδυασμός της λεύκανσης στο ιατρείο με τη λεύκανση στο σπίτι προσφέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Η ιδανική μέθοδος για τον κάθε ασθενή είναι διαφορετική και θα πρέπει να συναποφασίζεται με τον θεράποντα οδοντίατρο.

 

Καθαρισμός & Λεύκανση δοντιών: Προσφορά του ιατρείου μας

Το χαμόγελο είναι το πιο δυνατό όπλο. Ένα υγιές λαμπερό χαμόγελο βελτιώνει τη δική μας ψυχολογία αλλά και αυτή των γύρω μας. Αποκτήστε το πιο ελκυστικό χαμόγελο κάνοντας καθαρισμό και λεύκανση δοντιών στο Dental Αesthetics. Απαλλαχθείτε από την πέτρα και τους λεκέδες των δοντιών σας, άμεσα, αποτελεσματικά και οικονομικά.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας και κλείστε το ραντεβού σας και για να μάθετε περισσότερα για τις υπηρεσίες του ιατρείου μας. Ο Οδοντίατρος Ευάγγελος Παπαδιώτης με έντονο ενδιαφέρον και εξειδίκευση στην Αισθητική Οδοντιατρική είναι ο πλέον κατάλληλος για τη μεταμόρφωση του χαμόγελού σας.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΣΑΧΤΣΙΔΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΣΑΧΤΣΙΔΗΣ
2023-11-12
Τρέχω πάνω από 20 χρόνια στους οδοντιατρους και κάθε φορά που καθόμουν σ αυτήν την καρέκλα με έπιανε φόβος και οι σφυγμοι ανέβαιναν στο κόκκινο.Κάποια στιγμή έφτασα σε σημείο να μην μπορώ να μασησω ούτε ψωμί.Μου έλεγαν έπρεπε να τα βγάλω σχεδόν όλα και να βάλω μασελακια. Έχω χάσει τέσσερα δόντια και τα υπόλοιπα ήταν σχεδόν κατεστραμμένα. Τον Κ.Παπαδιωτη μου τον συνέστησε ένας άνθρωπος που έχει γίνει σαν δεύτερος πατέρας μου. Στο δεύτερο ραντεβού στον Κ.Παπαδιωτη έφυγε ο φόβος που είχα στους οδοντιατρους. Δεν έβγαλα κανένα δόντι μου.Φτιαχνει τα δικά μου δόντια και επιτέλους ακούω ότι αυτό που φτιάχνει δεν θα σπάσει και όχι αυτό που μου έλεγαν οι άλλοι οδοντίατροι "ΟΣΟ ΑΝΤΕΞΕΙ".Όσο για την εμπειρία και τον επαγγελματισμό που έχει ο Κ.Παπαδιωτης και πάνω απ' όλα την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ που σου προσφέρει σαν Ανθρωπος και σαν οδοντίατρος ότι και να πω θα είναι σταγόνα στον ωκεανό. Μακάρι να είχαμε και άλλους τέτοιους επιστήμονες και σε άλλους κλάδους της ιατρικής. Πλέον όλη μου η οικογένεια απέκτησε τον οδοντίατρο της που θα ζήλευαν ακόμα και στο εξωτερικό.Συμβουλη... οποιοδήποτε οδοντιατρικο πρόβλημα και να έχετε πηγαίνετε στον Κ.Παπαδιωτη και θα με θυμηθείτε. Ένα δισεκατομμύριο ευχαριστώ στον Κ.Παπαδιωτη και στον άνθρωπο που μου τον συνέστησε!
MARIA ARGYROU
MARIA ARGYROU
2023-10-31
ΘΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΩ ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ ΤΟ ΔΕΚΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΑΣ ΜΕ ΔΕΚΑ ΜΕ ΤΟΝΟ . ΦΙΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ , ΑΝΩΔΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΙΑΤΡΟ.
Παρασκευη Μεντη
Παρασκευη Μεντη
2023-10-16
Είμαι 53 ετών,αρκετά ταλαιπωρημένη από οδοντιάτρους. Επισκέφτηκα τον δρ. Παπαδιώτη και εντυπωσιάστηκα από την αμεσότητα του στο να λύσει το πρόβλημα μου. Επίσης την καταπληκτική δουλειά που έκανε στα δόντια μου, έκτοτε τρώω κανονικά χωρίς καμία ενόχληση. Σας ευχαριστώ.
Alexander Efstratiou
Alexander Efstratiou
2023-10-10
Ιωάννα Παπαδοπουλου
Ιωάννα Παπαδοπουλου
2023-10-09
anastasia pylarinou
anastasia pylarinou
2023-09-20
Μανος Αντωνοπουλος
Μανος Αντωνοπουλος
2023-08-14
Εμπειρία και γνώση πάνω απο όλα !!
George Kostopoulos
George Kostopoulos
2023-07-27
Η ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΗΡΞΕ ΑΨΟΓΗ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ . ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥΣ . ΦΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ
Χριστίνα Αντωνιάδου
Χριστίνα Αντωνιάδου
2023-07-19
Πάρα πολύ καλή πρώτη εμπειρία με φροντίδα και επαγγελματισμό σε έναν χώρο ήρεμο και ζεστό. Ευχαριστώ ????
panos prokopis
panos prokopis
2023-07-12