Logo
burger
Καθαρισμός και Λεύκανση δοντιών
Home » Καθαρισμός και Λεύκανση δοντιών

Καθαρισμός και Λεύκανση δοντιών

Δύο από τους συχνότερους λόγους που επισκεπτόμαστε τον οδοντίατρο είναι για να υποβληθούμε σε καθαρισμό ή σε λεύκανση δοντιών. Ο καθαρισμός και η λεύκανση δοντιών πολλές φορές συγχέονται από μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων. Αν και πρόκειται για δύο διαφορετικές διαδικασίες έχουν ένα κοινό: τη φροντίδα της στοματικής υγιεινής, τη βελτίωση της αυτοπεποίθησής σας και φυσικά την απόκτηση ενός λαμπερού χαμόγελου! Τα οφέλη της κάθε οδοντικής θεραπείας είναι διαφορετικά. Όμως, ο συνδυασμός τους μπορεί να έχει θεαματικά αποτελέσματα.

 

Καθαρισμός και λεύκανση δοντιών: Μπορούν να πραγματοποιηθούν την ίδια ημέρα;

Η σύγχρονη Οδοντιατρική έχει στη φαρέτρα της εξελιγμένες μεθόδους που συμβάλλουν στην απόκτηση ενός αστραφτερού και υγιούς χαμόγελου. Ο καθαρισμός και η λεύκανση δοντιών όχι μόνο μπορούν να πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα, αλλά είναι και κάτι που συστήνεται από τους Οδοντιάτρους. Ο λόγος που προτείνεται αυτό είναι διότι η μία θεραπεία είναι συμπληρωματική της άλλης. Πιο συγκεκριμένα, ο καθαρισμός είναι απαραίτητος για την απομάκρυνση της πέτρας από τα δόντια και η λεύκανση για την απομάκρυνση δυσχρωμιών και λεκέδων.

 

Για ποιους λόγους πραγματοποιείται η κάθε θεραπεία;

Ο καθαρισμός δοντιών(αποτρύγωση) είναι μια διαδικασία απαραίτητη για τη διατήρηση της στοματικής υγείας. Η συγκεκριμένη θεραπεία στοχεύει στην αφαίρεση της τρυγίας(πέτρας) και της πλάκας. Ο ρόλος της θεραπείας του καθαρισμού είναι κυρίως προληπτικός. Η θεραπεία μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη εμφάνισης οδοντικών κοιλοτήτων ή παθήσεων των ούλων. Επίσης, ο τακτικός καθαρισμός βοηθά στην έγκαιρη διάγνωση οδοντικών προβλημάτων, οπότε μπορεί να έχει και διαγνωστικό ρόλο. Τέλος, ο καθαρισμός δοντιών χαρίζει στα δόντια λάμψη, αφού μπορεί να αφαιρέσει επιφανειακούς λεκέδες που προκαλούνται από τροφές, ποτά ή το κάπνισμα.

Από την άλλη, η λεύκανση δοντιών πραγματοποιείται κυρίως για λόγους αισθητικής και ενισχύει τα αποτελέσματα του καθαρισμού. Η λεύκανση είναι μια τεχνική κατά την οποία καθίσταται δυνατή η αφαίρεση χρωστικών που έχουν εισχωρήσει βαθύτερα στα δόντια. Είναι μια μη επεμβατική θεραπεία, αφού δεν έχει καμία αρνητική επίπτωση στην υγεία και τη δομική αντοχή των δοντιών.

 

Καθαρισμός και λεύκανση δοντιών: Διαδικασία

Η διαδικασία του καθαρισμού διαρκεί από 30 λεπτά έως μία ώρα. Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από το βαθμό της μικροβιακής πλάκας και των χρωστικών που πρέπει να αφαιρεθούν. Ο Οδοντίατρος με ένα ειδικό εργαλείο υπερήχων προχωρά στην απομάκρυνση της τρυγίας στη βάση και στην επιφάνεια των δοντιών. Εν συνεχεία, η επιφάνεια των δοντιών γυαλίζεται(στίλβωση) με τη χρήση μιας φθοριούχου πάστας, και έτσι απομακρύνονται οι επιφανειακοί λεκέδες.

Η διαδικασία της λεύκανσης μπορεί να πραγματοποιηθεί με τρεις διαφορετικούς τρόπους, ακόμη και εκτός ιατρείου. Πιο συγκεκριμένα, η λεύκανση μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε στο ιατρείο, είτε στο σπίτι με ειδικούς ελαστικούς νάρθηκες. Η λεύκανση στο ιατρείο πραγματοποιείται με την εφαρμογή του ειδικού λευκαντικού gel στα δόντια του ασθενούς. Στη συνέχεια, το υλικό αυτό ενεργοποιείται με συσκευή laser ή συσκευή led. Από την άλλη, ο ασθενής μπορεί να κάνει μόνος τη λεύκανση στο σπίτι, γεμίζοντας του ειδικούς και εξατομικευμένους νάρθηκες με το λευκαντικό gel. Ο ασθενής θα πρέπει να φορά τα μασελάκια για 2-4 ώρες καθημερινά για 10-20 ημέρες. Το διάστημα εφαρμογής τους εξαρτάται από το πόσο γρήγορα θα επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφερθεί ο συνδυασμός της λεύκανσης στο ιατρείο με τη λεύκανση στο σπίτι προσφέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Η ιδανική μέθοδος για τον κάθε ασθενή είναι διαφορετική και θα πρέπει να συναποφασίζεται με τον θεράποντα οδοντίατρο.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας και κλείστε το ραντεβού σας και για να μάθετε περισσότερα για τις υπηρεσίες του ιατρείου μας. Ο Οδοντίατρος Ευάγγελος Παπαδιώτης με έντονο ενδιαφέρον και εξειδίκευση στην Αισθητική Οδοντιατρική είναι ο πλέον κατάλληλος για τη μεταμόρφωση του χαμόγελού σας.

Nikos Dikaios
Nikos Dikaios
2023-03-10
Dr Papadiotis is a very skilled dentist, professional and the centre itself is very accommodating. I definitely recommend it.
Effie Butsikares
Effie Butsikares
2023-03-10
Ο Κύριος Παπαδιώτης και η ομάδα του αποτελεί απόδειξη πως υπάρχουν γιατροί που φροντίζουν για την υγεία σου, είναι άρτια καταρτισμένοι, γνωστές του αντικειμένου, παρέχοντας ασφάλεια και σωστή πληροφόρηση σε κάθε διαδικασία ιατρική. Είναι ο οδοντίατρος που συνιστώ ανεπιφύλακτα για ασθένεις που έχουν ανάγκη από σωστούς επιστήμονες που θα τους καθοδηγήσουν βήμα βήμα μέχρι το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον ιατρό που φρόντισε για την παραμελημένη ομολογώ υγιεινη του στόματος μου και που χαίρομαι τώρα να χαμογελάω με άλλη αυτοπεποίθηση πλέον.
anastasia&zografos anastasia&zografos
anastasia&zografos anastasia&zografos
2023-03-10
Η εμπειρία μου από τις επισκέψεις μου στον Δρ. Ευάγγελο Παπαδιώτη είναι άριστη σε όλα τα επίπεδα. Τον διακρίνει ευγένεια, κατανόηση στις ευαισθησίες του ασθενούς, επαγγελματισμός και αποτελεσματικότητα. Εξαιρετικοί και οι συνεργάτες του. Αναστασία Μυλωνά
Maria Bousali
Maria Bousali
2023-03-09
Γιώργος Μανώλης
Γιώργος Μανώλης
2023-02-08
Η εμπειρία μου στο ιατρείο ήταν μοναδική. Η κυρία που είναι στο τηλέφωνο ήταν πολύ ευγενική και μου έκλεισε άμεσα ραντεβού. Από το πρώτο ραντεβού ένιωσα μια ασφάλεια που δύσκολα συναντάς σε ιατρείο. Ο γιατρός εξαιρετικός άνθρωπος με πολύ καλή γνώση πάνω στην δουλειά του, μου ανέλυσε με κάθε λεπτομέρεια το πρόβλημά μου,και πώς θα μπορούσαμε να το αντιμετωπίσουμε με πολλούς τρόπους. Τελικά μετα από 2 σφραγίσματα που ήθελα, έκανα λεύκανση στο σπίτι και έκανα και όψεις ρητίνης στην πάνω γνάθο. Το αποτέλεσμα ήταν όπως το ήθελα χωρίς να πονέσω καθόλου. Χαίρομαι που επισκέφτηκα το ιατρείο γιατί εκτός από ένα καλό οδοντίατρο έγινε και ένας καλός φίλος.
An Vlanti
An Vlanti
2023-02-01
Εδώ και καιρό ψάχνω για έναν κατάλληλο γιατρό, και χαίρομαι πολύ που επέλεξα την Dental Aesthetics και τον Δρ. Παπαδιώτη. Η πολιτική της κλινικής δεν είναι ένα γρήγορο, αλλά ένα ποιοτικό αποτέλεσμα με τη διατήρηση της υγείας των δοντιών, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό για μένα. Τώρα έχω ένα όμορφο χαμόγελο! Από τα αρχικά μου δεδομένα, προέκυψε το πιο cool αποτέλεσμα!
Eleni Smponia
Eleni Smponia
2023-01-23
Ο κ.Παπαδιώτης έχει φέρει εις πέρας εξαιρετικά δύσκολα περιστατικά της οδοντοστοιχίας μου! Περιστατικά που απαιτούσαν και ικανότητες ενδο-οδοντοτιστή εκτός των κλασικών οδοντιατρικών παρεμβάσεων… Το αποτέλεσμα πάντα εξαιρετικό…χωρίς πόνο…με διάρκεια…και φυσικά εξαιρετική αισθητική! Τον συστήνω ανεπιφύλακτα είτε για τη δημιουργία ενός όμορφου χαμόγελου για αισθητικούς λόγους αλλά και για οτιδήποτε έχει αποτελέσει πρόκληση για τον προηγούμενο οδοντίατρο σας!
Kostas Barbarousis
Kostas Barbarousis
2023-01-17
Αριστος επαγγελματίας.Εξαιρετική δουλειά και εξαιρετικός άνθρωπος!απολυτα ευχαριστημένος από την εξυπηρέτηση , επεξηγηματικός και καθησυχαστικός ως προς το πρόβλημα μου!ευχαριστο περιβάλλον και καθόλου κουραστικός αποπεράτωσης εργασίας .
Kostas Georgakopoulos
Kostas Georgakopoulos
2023-01-14
Το προτείνω ανεπιφύλακτα !!
argiris tsiotsios
argiris tsiotsios
2023-01-13
Καταπληκτικός γιατρός Άψογη συμπεριφορά και πολύ καλές τιμές Σύσταση ανεπιφύλακτη