Logo
burger
Λεύκανση Δοντιών
Home » Λεύκανση Δοντιών

Λεύκανση Δοντιών: Άμεση & Με Ασφάλεια

Με την λεύκανση δοντιών επιτυγχάνεται ένα χαμόγελο λαμπερό, που αποπνέει υγεία και ομορφιά, και το οποίο προσδίδει αυτοπεποίθηση και νεανικότητα. Ένα λαμπερό χαμόγελο θεωρείται γοητευτικό και έχει θετική επίδραση στην ψυχολογία μας, αλλά και σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και επαγγελματικής μας ζωής.

Η «χημική» λεύκανση αφορά την αλλαγή του χρώματος των φυσικών δοντιών και θεωρείται μη επεμβατική θεραπεία, χωρίς καμία επίπτωση στη δομική αντοχή των δοντιών και στη γενική υγεία τού οργανισμού.

Τεχνικές Οδοντικής λεύκανσης

 • Λεύκανση στο σπίτι
  Κατασκευή ελαστικών ναρθηκών («μασελάκια») και εφαρμογή του λευκαντικού gel από τον ασθενή στο σπίτι 2-4 ώρες την ημέρα για 10-20 ημέρες.
 • Λεύκανση στο ιατρείο
  Τοποθέτηση ειδικού λευκαντικού gel στις επιφάνειες των δοντιών και ενεργοποίησή του με ειδική συσκευή (laser, led). Η τεχνική αυτή γίνεται στο ιατρείο και απαιτεί 1-2 συνεδρίες.
 • Συνδυασμός των ανωτέρω, που είναι και η περισσότερο αποτελεσματική θεραπεία.

 

Πώς απομακρύνονται οι χρωστικές των δοντιών;

Η οδοντική λεύκανση επιτυγχάνεται με την είσοδο του λευκαντικού σκευάσματος στα πρίσματα της αδαμαντίνης και στα οδοντινοσωληνάρια. Απελευθερώνεται ενεργό οξυγόνο, το οποίο δεσμεύει τις χρωστικές και τις διασπά.

Το λευκαντικό gel αποτελείται από υπεροξείδιο του υδρογόνου ή υπεροξείδιο του καρβαμιδίου σε διαφορετικές συγκεντρώσεις και πυκνότητες ανάλογα με το περιστατικό.

 

λευκανση-δοντιων λευκανση-δοντιων

 

Οδοντική λεύκανση – Τι επιλογές έχουμε, όταν το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό

Εάν το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό, η όλη διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί με ασφάλεια. Η εφαρμογή του λευκαντικού παράγοντα έχει αθροιστική δράση. Έτσι, όσες περισσότερες εφαρμογές πραγματοποιούνται, τόσο πιο λαμπερό το αποτέλεσμα. Οι ανεξέλεγκτες όμως επαναλήψεις χωρίς την παρακολούθηση του θεράποντα οδοντιάτρου δεν ενδείκνυνται καθώς μπορεί να προκύψουν προβλήματα.

Σε ένα ποσοστό 85-90% των περιπτώσεων οι δυσχρωμίες που προέρχονται από την λήψη τροφών/ποτών (π.χ. τσάι, καφές, κόκκινο κρασί κλπ.) αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με την λεύκανση.

Υπάρχει όμως κι ένα ποσοστό δυσχρωμιών που αφορούν σε άλλες καταστάσεις (π.χ. γκρίζα δόντια λόγω λήψης αντιβιοτικών κατά την παιδική ηλικία, υποπλασίες αδαμαντίνης και οδοντίνης, οδοντικό τραύμα, πλημμελώς απονευρωμένα δόντια), οι οποίες χρειάζονται διαφορετική αντιμετώπιση π.χ. μικροαποτριβή, εσωτερική οδοντική λεύκανση, όψεις σύνθετης ρητίνης ή όψεις ολοκεραμικές.

 

λευκανση-δοντιων

 

Προϋποθέσεις για μια ασφαλή θεραπεία

Απαραίτητη προϋπόθεση για να είναι αποτελεσματική η οδοντική λεύκανση είναι η υγεία των ούλων και των δοντιών. Εάν τα ούλα φλεγμαίνουν, ή εάν υπάρχουν αποτριβές και τερηδόνες των δοντιών, η εφαρμογή του λευκαντικού παράγοντα προκαλεί ευαισθησία και δεν επιτρέπει τη σωστή χρήση του. Σε μία τέτοια περίπτωση, η λεύκανση καθίσταται αναποτελεσματική. Είναι αυτονόητο, πως δεν μπορεί να υπάρξει αισθητική, αν δεν υπάρχει υγεία.

 

Πώς εξασφαλίζουμε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα για εσάς;

Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία ελέγχου και αξιολόγησης της πορείας της λεύκανσης:

 • Λήψη ψηφιακών φωτογραφιών κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Χρησιμοποιούνται  επαγγελματικές DSLR κάμερες και φακοί MACRO πολύ υψηλής ανάλυσης. Η φωτογράφιση γίνεται σε συγκεκριμένες συνθήκες, οι οποίες είναι επαναλήψιμες και γι’ αυτό απόλυτα συγκρίσιμες.
 • Ανάλογα με την τακτική αξιολόγηση της βελτίωσης του χρώματος μπορεί να αντικατασταθεί το gelμε άλλο μεγαλύτερης ή μικρότερης περιεκτικότητας.
 • Η λεύκανση ολοκληρώνεται, όταν ο ασθενής θεωρήσει ικανοποιητικό το αποτέλεσμα ή όταν η σύγκριση των φωτογραφιών δείξει, πως η εβδομαδιαία ή δεκαπενθήμερη σύγκριση στο χρώμα είναι πλέον μικρή ή ανεπαίσθητη.

λευκανση-δοντιων

Γίνεται λεύκανση των δοντιών στο σπίτι ή δε θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα;

H λεύκανση των δοντιών στο σπίτι με μασελάκια και τζελ είναι αποτελεσματική και ασφαλής. Ένα συνδυαστικό πρωτόκολλο λεύκανσης στο σπίτι και 1-2 επισκέψεις λεύκανσης στο ιατρείο κρίνεται ως ιδανικός συνδυασμός των δύο μεθόδων. Οι εφαρμογές στο ιατρείο από μόνες τους δεν επιφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

 

Γίνεται λεύκανση δοντιών με μασελάκια;

Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, η λεύκανση με μασελάκια και τζελ είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος είτε ως μοναδική μέθοδος ή σε συνδυασμό με επισκέψεις στο ιατρείο.
Πρέπει να τονιστεί η σημασία που έχει η ακρίβεια της εφαρμογής τους στην αποτελεσματικότητα της λεύκανσης. Πρέπει να σφίγγουν λίγο πάνω από τα ούλα, ώστε να μη διαφεύγει το τζελ και έτσι δε γίνεται σωστά η λεύκανση. Να σημειωθεί ότι η διαφυγή του τζελ στο στόμα δεν είναι επιβλαβής.

 

Με ποιους άλλους τρόπους γίνεται λεύκανση των δοντιών;

Η λεύκανση μπορεί να γίνει και με επισκέψεις στο ιατρείο με τη χρήση ισχυρότερων σκευασμάτων υπό την ενεργοποίηση τους με ειδικές συσκευές. Χρειάζονται συνήθως 1-2 επισκέψεις στην έναρξη και στην λήξη της θεραπείας της λεύκανσης στο σπίτι.

 

λευκανση-δοντιων

 

Τι πρέπει να προσέξω στη διατροφή μου και για πόσο καιρό;

Για να διατηρηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο καιρό το λαμπερό χαμόγελο της λεύκανσης, προτείνεται:

 • Να αποφεύγεται η λήψη τροφών και ποτών με έντονες χρωστικές όπως πχ σοκολάτα, ντομάτες, παντζάρια, φράουλες, κόκκινο κρασί κλπ. κατά τη διάρκεια της θεραπείας και για 7-10 ημέρες μετά.
 • Για τον καφέ και το τσάι να χρησιμοποιείται καλαμάκι.
 • Εναλλακτικά, αν δεν μπορούν να αποφευχθούν τα πιο πάνω, προτείνεται το πλύσιμο των δοντιών ή η απλή έκπλυση με άφθονο νερό μετά από την λήψη τέτοιων ροφημάτων/ποτών/τροφών.

 

Υπάρχει πόνος κατά τη διαδικασία της λεύκανσης;

Η θεραπεία είναι ανώδυνη.

Κάποιες αναφορές για πόνο κατά τη διάρκεια της λεύκανσης έχουν να κάνουν με αυχενικές διαβρώσεις, απογυμνώσεις ριζών ή εκτεθειμένες περιοχές οδοντίνης από βρυγμό |(σφίξιμο των δοντιών). Τέτοιες περιοχές θα πρέπει να εντοπίζονται και να καλύπτονται (πχ σφράγισμα με ρητίνη) πριν ξεκινήσει η λεύκανση.

Θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιείται το κατάλληλο σκεύασμα με τη σωστή κατά περίπτωση σύσταση (π.χ. 5% 10% ή 16% υπεροξείδιο του καρβαμιδίου) ώστε ο ασθενής να μην νιώθει ενοχλήσεις. Η σωστή κατασκευή των ναρθηκών λεύκανσης (σκληρά μασελάκια λεύκανσης με σωστή οριοθέτηση, ώστε να μη διαφεύγει το τζελ) είναι επίσης πολύ σημαντική στην αποτροπή των συμπτωμάτων. Εάν παρόλα αυτά υπάρξουν συμπτώματα, είναι πολύ ελαφριά και πλήρως διαχειρίσιμα με τη διακοπή της θεραπείας για 1-2 ημέρες.

 

Τι διάρκεια έχει η λεύκανση δοντιών;

Ανάλογα με τις διατροφικές συνήθειες, την επιμέλεια ή μη στη στοματική υγιεινή, τη συχνότητα λήψης καφέ/τσαγιού και καπνίσματος, μπορεί να προκληθεί εναπόθεση νέων χρωστικών μετά από κάποιο καιρό.

Συνήθως, με μια αναμνηστική σειρά 3 ημερήσιων εφαρμογών κάθε 6-12 μήνες υπάρχει συντήρηση του αποτελέσματος.

 

Ποιο είναι το κόστος-τιμή της λεύκανσης δοντιών;

Κόστος θεραπείας με τζελ λεύκανσης για το σπίτι και εξατομικευμένα σκληρά μασελάκια (Erkodur by Erkodent) 300-350 ευρώ.

Κόστος θεραπείας στο ιατρείο για 3 κύκλους των 15-20 λεπτών μαζί με καθαρισμό και προστασία των ούλων 60ευρώ/κύκλος (3Χ60) 180 ευρώ.

Nikos Dikaios
Nikos Dikaios
2023-03-10
Dr Papadiotis is a very skilled dentist, professional and the centre itself is very accommodating. I definitely recommend it.
Effie Butsikares
Effie Butsikares
2023-03-10
Ο Κύριος Παπαδιώτης και η ομάδα του αποτελεί απόδειξη πως υπάρχουν γιατροί που φροντίζουν για την υγεία σου, είναι άρτια καταρτισμένοι, γνωστές του αντικειμένου, παρέχοντας ασφάλεια και σωστή πληροφόρηση σε κάθε διαδικασία ιατρική. Είναι ο οδοντίατρος που συνιστώ ανεπιφύλακτα για ασθένεις που έχουν ανάγκη από σωστούς επιστήμονες που θα τους καθοδηγήσουν βήμα βήμα μέχρι το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον ιατρό που φρόντισε για την παραμελημένη ομολογώ υγιεινη του στόματος μου και που χαίρομαι τώρα να χαμογελάω με άλλη αυτοπεποίθηση πλέον.
anastasia&zografos anastasia&zografos
anastasia&zografos anastasia&zografos
2023-03-10
Η εμπειρία μου από τις επισκέψεις μου στον Δρ. Ευάγγελο Παπαδιώτη είναι άριστη σε όλα τα επίπεδα. Τον διακρίνει ευγένεια, κατανόηση στις ευαισθησίες του ασθενούς, επαγγελματισμός και αποτελεσματικότητα. Εξαιρετικοί και οι συνεργάτες του. Αναστασία Μυλωνά
Maria Bousali
Maria Bousali
2023-03-09
Γιώργος Μανώλης
Γιώργος Μανώλης
2023-02-08
Η εμπειρία μου στο ιατρείο ήταν μοναδική. Η κυρία που είναι στο τηλέφωνο ήταν πολύ ευγενική και μου έκλεισε άμεσα ραντεβού. Από το πρώτο ραντεβού ένιωσα μια ασφάλεια που δύσκολα συναντάς σε ιατρείο. Ο γιατρός εξαιρετικός άνθρωπος με πολύ καλή γνώση πάνω στην δουλειά του, μου ανέλυσε με κάθε λεπτομέρεια το πρόβλημά μου,και πώς θα μπορούσαμε να το αντιμετωπίσουμε με πολλούς τρόπους. Τελικά μετα από 2 σφραγίσματα που ήθελα, έκανα λεύκανση στο σπίτι και έκανα και όψεις ρητίνης στην πάνω γνάθο. Το αποτέλεσμα ήταν όπως το ήθελα χωρίς να πονέσω καθόλου. Χαίρομαι που επισκέφτηκα το ιατρείο γιατί εκτός από ένα καλό οδοντίατρο έγινε και ένας καλός φίλος.
An Vlanti
An Vlanti
2023-02-01
Εδώ και καιρό ψάχνω για έναν κατάλληλο γιατρό, και χαίρομαι πολύ που επέλεξα την Dental Aesthetics και τον Δρ. Παπαδιώτη. Η πολιτική της κλινικής δεν είναι ένα γρήγορο, αλλά ένα ποιοτικό αποτέλεσμα με τη διατήρηση της υγείας των δοντιών, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό για μένα. Τώρα έχω ένα όμορφο χαμόγελο! Από τα αρχικά μου δεδομένα, προέκυψε το πιο cool αποτέλεσμα!
Eleni Smponia
Eleni Smponia
2023-01-23
Ο κ.Παπαδιώτης έχει φέρει εις πέρας εξαιρετικά δύσκολα περιστατικά της οδοντοστοιχίας μου! Περιστατικά που απαιτούσαν και ικανότητες ενδο-οδοντοτιστή εκτός των κλασικών οδοντιατρικών παρεμβάσεων… Το αποτέλεσμα πάντα εξαιρετικό…χωρίς πόνο…με διάρκεια…και φυσικά εξαιρετική αισθητική! Τον συστήνω ανεπιφύλακτα είτε για τη δημιουργία ενός όμορφου χαμόγελου για αισθητικούς λόγους αλλά και για οτιδήποτε έχει αποτελέσει πρόκληση για τον προηγούμενο οδοντίατρο σας!
Kostas Barbarousis
Kostas Barbarousis
2023-01-17
Αριστος επαγγελματίας.Εξαιρετική δουλειά και εξαιρετικός άνθρωπος!απολυτα ευχαριστημένος από την εξυπηρέτηση , επεξηγηματικός και καθησυχαστικός ως προς το πρόβλημα μου!ευχαριστο περιβάλλον και καθόλου κουραστικός αποπεράτωσης εργασίας .
Kostas Georgakopoulos
Kostas Georgakopoulos
2023-01-14
Το προτείνω ανεπιφύλακτα !!
argiris tsiotsios
argiris tsiotsios
2023-01-13
Καταπληκτικός γιατρός Άψογη συμπεριφορά και πολύ καλές τιμές Σύσταση ανεπιφύλακτη