Logo
burger
Θεραπείες 1 ημέρας
Home » Θεραπείες 1 ημέρας

Οι θεραπείες 1 ημέρας μπορούν να αποκαταστήσουν προσθετικά έναν ασθενή είτε με τις μεταβατικές (προσωρινές) είτε ακόμη και με τις τελικές του αποκαταστάσεις. Σκοπός των θεραπειών αυτών να μη χρειαστεί ο ασθενής να μείνει χωρίς δόντια, ακόμη και μετά από χειρουργείο π.χ. άμεση φόρτιση εμφυτευμάτων.

 

Κατηγορίες θεραπειών 1 ημέρας

 

1. Όψεις και επένθετα ρητινών

2. Άμεση φόρτιση εμφυτευμάτων με προσωρινές θήκες/γέφυρες

3. Μεταβατικές (προσωρινές) αποκαταστάσεις (δηλ .όψεις, θήκες ή γέφυρες ) επί δοντιών

 

Θεραπείες 1 ημέρας με όψεις ρητίνης

 

Όταν έχουμε όλα τα φυσικά δόντια μπορούμε μέσα σε μια ημέρα να αλλάξουμε το σχήμα και το χρώμα τους χρησιμοποιώντας όψεις ρητίνης (βλ. Υπηρεσίες > Όψεις)

 

Θεραπειες 1 ημέρας με εμφυτεύματα

 

Όταν δεν έχουμε φυσικά δόντια, μπορούν να τοποθετηθούν σε 1 ημέρα οδοντικά εμφυτεύματα και μέσα σε λίγες ώρες να τοποθετηθούν σταθερές μεταβατικές (προσωρινές αποκαταστάσεις (βλ. Υπηρεσίες > Εμφυτεύματα)

 

Θεραπείες 1 ημέρας με προσωρινές θήκες/γέφυρες

 

Όταν υπάρχουν κάποια φυσικά δόντια ή όταν υπάρχουν παλιές γέφυρες ή θήκες, μπορούμε σε 1 ημέρα να τοποθετήσουμε μεταβατικές (προσωρινές) γέφυρες και μάλιστα στο επιθυμητό σχήμα, χρώμα και μέγεθος.

 

Το στάδιο των μεταβατικών αποκαταστάσεων είναι σημαντικό προσθετικό στάδιο στην αισθητική οδοντιατρική, προκειμένου να επιτευχθεί ένα άρτιο τελικό αποτέλεσμα. Η νέα οδοντική σύνθεση δοκιμάζεται στις μεταβατικές θήκες ή γέφυρες τόσο σε επίπεδο αισθητικής όσο και λειτουργίας.

 

Οι μεταβατικές αποκαταστάσεις είναι προσωρινές θήκες ή γέφυρες . Τοποθετούνται στα δόντια-στηρίγματα ή στα εμφυτεύματα και αποκαθιστούν άμεσα και αποτελεσματικά την μασητική λειτουργία και την εμφάνιση.

 

Ρόλος των μεταβατικών αποκαταστάσεων
  • Προστατεύουν τα δόντια-στηρίγματα από τα μικρόβια και τα θερμικά ερεθίσματα
  • Βελτιώνεται σε μια ημέρα η λειτουργικότητα και η εμφάνιση του στόματος (οδοντιατρική μίας ημέρας)
  • Μεταφέρουν όλες τις πληροφορίες που έχουν προκύψει από την αισθητική ανάλυση στα δόντια
  • Αποτελούν βασική θεραπεία της προσθετολογίας και της περιοδοντολογίας, γιατί μας βοηθούν να διατηρήσουμε τη μορφολογία των ούλων και των δοντιών.
  • Αποτελεί βασικό στάδιο της συγκλεισιακής θεραπείας, αφού επιτρέπουν την απόδοση σωστού συγκλεισιακού σχήματος
  • Κατευθύνουν την επούλωση μετά από πλαστική χειρουργική των ούλων ή/και τις εξαγωγές των δοντιών
  • Επιτρέπουν την εύκολη τροποποίηση του σχήματος και της μορφολογίας της νέας οδοντικής σύνθεσης με προσθήκη ή αφαίρεση του υλικού κατασκευής τους (ακρυλική/σύνθετη ρητίνη)
  • Προάγουν την ελεγχόμενη αποκοπή των οδοντικών ιστών (ελάχιστα επεμβατική οδοντιατρική) και περιορίζουν την πιθανότητα για άσκοπες ενδοδοντικές θεραπείες- απονευρώσεις
  • Αναπαράγεται με ακρίβεια στις τελικές αποκαταστάσεις -με τη βοήθεια κατάλληλων πλοηγών/οδηγών- το αποτέλεσμα, που έχουμε διαμορφώσει και επιτύχει στις μεταβατικές αποκαταστάσεις
Εξαγωγές δοντιών και σταθερά δόντια σε μια ημέρα
Στην περίπτωση της αφαίρεσης προσθίου/-ων δοντιού/-ων, τροχίζονται στο ίδιο ραντεβού τα δόντια-στηρίγματα και κατασκευάζεται μια προσωρινή γέφυρα.

Η γέφυρα τοποθετείται στη θέση της, αποκαθιστά άμεσα την νωδή (κενή) περιοχή και δίνει την δυνατότητα για την αισθητική διαμόρφωση των περιοδοντικών ιστών.

Μπορούμε έτσι να κατευθύνουμε την επούλωση στην περιοχή της εξαγωγής, ώστε να αποδώσουμε αρμονία, φυσικότητα και οπτική ”ανάδυση” των προσθετικών δοντιών μέσα από τα ούλα.

Μια ιδιαίτερη κατηγορία ακίνητων μεταβατικών γεφυρών αποτελούν οι προσωρινές γέφυρες τύπου Maryland/Rochette. Πρόκειται για συγκολλούμενες γέφυρες, που τοποθετούνται σε δόντια ΧΩΡΙΣ αποκοπή/τροχισμό. Μια τέτοια επιλογή εφαρμόζεται συνήθως σε εφήβους με συγγενή έλλειψη δοντιών. Στην περίπτωση αυτή τα παρακείμενα υγιή δόντια δεν τροχίζονται, χρησιμοποιούνται όμως για να συγκολληθεί σε αυτά ένα προσθετικό (”ψεύτικο”) δόντι από πορσελάνη , το οποίο θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να ολοκληρωθεί η ενηλικίωση, οπότε θα τοποθετηθεί οδοντικό εμφύτευμα.

Με απλά λόγια, ο ασθενής προσέρχεται με χαλασμένα δόντια και φεύγει με νέα ”δόντια” σε μία ημέρα

Στάδια και χρόνοι κατασκευής
Οι προσωρινές όψεις, στεφάνες-θήκες κατασκευάζονται προ-επεμβατικά και συγκολλούνται με προσωρινή πάστα στα δόντια, αφού ολοκληρωθεί η συνεδρία. Υλικά επιλογής για τις προσωρινές στεφάνες είναι η ακρυλική ρητίνη ή οι σύνθετες ρητίνες.

Για την κατασκευή μίας προσωρινής αποκατάστασης απαιτείται 1 συνεδρία. Το τελικό κόστος εξαρτάται από το υλικό και την μέθοδο κατασκευής.

Χωρίς τις κατάλληλες μεταβατικές αποκαταστάσεις είναι αδύνατο να επιτευχθεί μία άρτια τελική προσθετική αποκατάσταση.

Nikos Dikaios
Nikos Dikaios
2023-03-10
Dr Papadiotis is a very skilled dentist, professional and the centre itself is very accommodating. I definitely recommend it.
Effie Butsikares
Effie Butsikares
2023-03-10
Ο Κύριος Παπαδιώτης και η ομάδα του αποτελεί απόδειξη πως υπάρχουν γιατροί που φροντίζουν για την υγεία σου, είναι άρτια καταρτισμένοι, γνωστές του αντικειμένου, παρέχοντας ασφάλεια και σωστή πληροφόρηση σε κάθε διαδικασία ιατρική. Είναι ο οδοντίατρος που συνιστώ ανεπιφύλακτα για ασθένεις που έχουν ανάγκη από σωστούς επιστήμονες που θα τους καθοδηγήσουν βήμα βήμα μέχρι το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον ιατρό που φρόντισε για την παραμελημένη ομολογώ υγιεινη του στόματος μου και που χαίρομαι τώρα να χαμογελάω με άλλη αυτοπεποίθηση πλέον.
anastasia&zografos anastasia&zografos
anastasia&zografos anastasia&zografos
2023-03-10
Η εμπειρία μου από τις επισκέψεις μου στον Δρ. Ευάγγελο Παπαδιώτη είναι άριστη σε όλα τα επίπεδα. Τον διακρίνει ευγένεια, κατανόηση στις ευαισθησίες του ασθενούς, επαγγελματισμός και αποτελεσματικότητα. Εξαιρετικοί και οι συνεργάτες του. Αναστασία Μυλωνά
Maria Bousali
Maria Bousali
2023-03-09
Γιώργος Μανώλης
Γιώργος Μανώλης
2023-02-08
Η εμπειρία μου στο ιατρείο ήταν μοναδική. Η κυρία που είναι στο τηλέφωνο ήταν πολύ ευγενική και μου έκλεισε άμεσα ραντεβού. Από το πρώτο ραντεβού ένιωσα μια ασφάλεια που δύσκολα συναντάς σε ιατρείο. Ο γιατρός εξαιρετικός άνθρωπος με πολύ καλή γνώση πάνω στην δουλειά του, μου ανέλυσε με κάθε λεπτομέρεια το πρόβλημά μου,και πώς θα μπορούσαμε να το αντιμετωπίσουμε με πολλούς τρόπους. Τελικά μετα από 2 σφραγίσματα που ήθελα, έκανα λεύκανση στο σπίτι και έκανα και όψεις ρητίνης στην πάνω γνάθο. Το αποτέλεσμα ήταν όπως το ήθελα χωρίς να πονέσω καθόλου. Χαίρομαι που επισκέφτηκα το ιατρείο γιατί εκτός από ένα καλό οδοντίατρο έγινε και ένας καλός φίλος.
An Vlanti
An Vlanti
2023-02-01
Εδώ και καιρό ψάχνω για έναν κατάλληλο γιατρό, και χαίρομαι πολύ που επέλεξα την Dental Aesthetics και τον Δρ. Παπαδιώτη. Η πολιτική της κλινικής δεν είναι ένα γρήγορο, αλλά ένα ποιοτικό αποτέλεσμα με τη διατήρηση της υγείας των δοντιών, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό για μένα. Τώρα έχω ένα όμορφο χαμόγελο! Από τα αρχικά μου δεδομένα, προέκυψε το πιο cool αποτέλεσμα!
Eleni Smponia
Eleni Smponia
2023-01-23
Ο κ.Παπαδιώτης έχει φέρει εις πέρας εξαιρετικά δύσκολα περιστατικά της οδοντοστοιχίας μου! Περιστατικά που απαιτούσαν και ικανότητες ενδο-οδοντοτιστή εκτός των κλασικών οδοντιατρικών παρεμβάσεων… Το αποτέλεσμα πάντα εξαιρετικό…χωρίς πόνο…με διάρκεια…και φυσικά εξαιρετική αισθητική! Τον συστήνω ανεπιφύλακτα είτε για τη δημιουργία ενός όμορφου χαμόγελου για αισθητικούς λόγους αλλά και για οτιδήποτε έχει αποτελέσει πρόκληση για τον προηγούμενο οδοντίατρο σας!
Kostas Barbarousis
Kostas Barbarousis
2023-01-17
Αριστος επαγγελματίας.Εξαιρετική δουλειά και εξαιρετικός άνθρωπος!απολυτα ευχαριστημένος από την εξυπηρέτηση , επεξηγηματικός και καθησυχαστικός ως προς το πρόβλημα μου!ευχαριστο περιβάλλον και καθόλου κουραστικός αποπεράτωσης εργασίας .
Kostas Georgakopoulos
Kostas Georgakopoulos
2023-01-14
Το προτείνω ανεπιφύλακτα !!
argiris tsiotsios
argiris tsiotsios
2023-01-13
Καταπληκτικός γιατρός Άψογη συμπεριφορά και πολύ καλές τιμές Σύσταση ανεπιφύλακτη