Logo
burger
Θεραπείες 1 ημέρας
Home » Θεραπείες 1 ημέρας

Οι θεραπείες 1 ημέρας μπορούν να αποκαταστήσουν προσθετικά έναν ασθενή είτε με τις μεταβατικές (προσωρινές) είτε ακόμη και με τις τελικές του αποκαταστάσεις. Σκοπός των θεραπειών αυτών να μη χρειαστεί ο ασθενής να μείνει χωρίς δόντια, ακόμη και μετά από χειρουργείο π.χ. άμεση φόρτιση εμφυτευμάτων.

 

Κατηγορίες θεραπειών 1 ημέρας

 

1. Όψεις και επένθετα ρητινών

2. Άμεση φόρτιση εμφυτευμάτων με προσωρινές θήκες/γέφυρες

3. Μεταβατικές (προσωρινές) αποκαταστάσεις (δηλ .όψεις, θήκες ή γέφυρες ) επί δοντιών

 

Θεραπείες 1 ημέρας με όψεις ρητίνης

 

Όταν έχουμε όλα τα φυσικά δόντια μπορούμε μέσα σε μια ημέρα να αλλάξουμε το σχήμα και το χρώμα τους χρησιμοποιώντας όψεις ρητίνης (βλ. Υπηρεσίες > Όψεις)

 

Θεραπειες 1 ημέρας με εμφυτεύματα

 

Όταν δεν έχουμε φυσικά δόντια, μπορούν να τοποθετηθούν σε 1 ημέρα οδοντικά εμφυτεύματα και μέσα σε λίγες ώρες να τοποθετηθούν σταθερές μεταβατικές (προσωρινές αποκαταστάσεις (βλ. Υπηρεσίες > Εμφυτεύματα)

 

Θεραπείες 1 ημέρας με προσωρινές θήκες/γέφυρες

 

Όταν υπάρχουν κάποια φυσικά δόντια ή όταν υπάρχουν παλιές γέφυρες ή θήκες, μπορούμε σε 1 ημέρα να τοποθετήσουμε μεταβατικές (προσωρινές) γέφυρες και μάλιστα στο επιθυμητό σχήμα, χρώμα και μέγεθος.

 

Το στάδιο των μεταβατικών αποκαταστάσεων είναι σημαντικό προσθετικό στάδιο στην αισθητική οδοντιατρική, προκειμένου να επιτευχθεί ένα άρτιο τελικό αποτέλεσμα. Η νέα οδοντική σύνθεση δοκιμάζεται στις μεταβατικές θήκες ή γέφυρες τόσο σε επίπεδο αισθητικής όσο και λειτουργίας.

 

Οι μεταβατικές αποκαταστάσεις είναι προσωρινές θήκες ή γέφυρες . Τοποθετούνται στα δόντια-στηρίγματα ή στα εμφυτεύματα και αποκαθιστούν άμεσα και αποτελεσματικά την μασητική λειτουργία και την εμφάνιση.

 

Ρόλος των μεταβατικών αποκαταστάσεων
  • Προστατεύουν τα δόντια-στηρίγματα από τα μικρόβια και τα θερμικά ερεθίσματα
  • Βελτιώνεται σε μια ημέρα η λειτουργικότητα και η εμφάνιση του στόματος (οδοντιατρική μίας ημέρας)
  • Μεταφέρουν όλες τις πληροφορίες που έχουν προκύψει από την αισθητική ανάλυση στα δόντια
  • Αποτελούν βασική θεραπεία της προσθετολογίας και της περιοδοντολογίας, γιατί μας βοηθούν να διατηρήσουμε τη μορφολογία των ούλων και των δοντιών.
  • Αποτελεί βασικό στάδιο της συγκλεισιακής θεραπείας, αφού επιτρέπουν την απόδοση σωστού συγκλεισιακού σχήματος
  • Κατευθύνουν την επούλωση μετά από πλαστική χειρουργική των ούλων ή/και τις εξαγωγές των δοντιών
  • Επιτρέπουν την εύκολη τροποποίηση του σχήματος και της μορφολογίας της νέας οδοντικής σύνθεσης με προσθήκη ή αφαίρεση του υλικού κατασκευής τους (ακρυλική/σύνθετη ρητίνη)
  • Προάγουν την ελεγχόμενη αποκοπή των οδοντικών ιστών (ελάχιστα επεμβατική οδοντιατρική) και περιορίζουν την πιθανότητα για άσκοπες ενδοδοντικές θεραπείες- απονευρώσεις
  • Αναπαράγεται με ακρίβεια στις τελικές αποκαταστάσεις -με τη βοήθεια κατάλληλων πλοηγών/οδηγών- το αποτέλεσμα, που έχουμε διαμορφώσει και επιτύχει στις μεταβατικές αποκαταστάσεις
Εξαγωγές δοντιών και σταθερά δόντια σε μια ημέρα
Στην περίπτωση της αφαίρεσης προσθίου/-ων δοντιού/-ων, τροχίζονται στο ίδιο ραντεβού τα δόντια-στηρίγματα και κατασκευάζεται μια προσωρινή γέφυρα.

Η γέφυρα τοποθετείται στη θέση της, αποκαθιστά άμεσα την νωδή (κενή) περιοχή και δίνει την δυνατότητα για την αισθητική διαμόρφωση των περιοδοντικών ιστών.

Μπορούμε έτσι να κατευθύνουμε την επούλωση στην περιοχή της εξαγωγής, ώστε να αποδώσουμε αρμονία, φυσικότητα και οπτική ”ανάδυση” των προσθετικών δοντιών μέσα από τα ούλα.

Μια ιδιαίτερη κατηγορία ακίνητων μεταβατικών γεφυρών αποτελούν οι προσωρινές γέφυρες τύπου Maryland/Rochette. Πρόκειται για συγκολλούμενες γέφυρες, που τοποθετούνται σε δόντια ΧΩΡΙΣ αποκοπή/τροχισμό. Μια τέτοια επιλογή εφαρμόζεται συνήθως σε εφήβους με συγγενή έλλειψη δοντιών. Στην περίπτωση αυτή τα παρακείμενα υγιή δόντια δεν τροχίζονται, χρησιμοποιούνται όμως για να συγκολληθεί σε αυτά ένα προσθετικό (”ψεύτικο”) δόντι από πορσελάνη , το οποίο θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να ολοκληρωθεί η ενηλικίωση, οπότε θα τοποθετηθεί οδοντικό εμφύτευμα.

Με απλά λόγια, ο ασθενής προσέρχεται με χαλασμένα δόντια και φεύγει με νέα ”δόντια” σε μία ημέρα

Στάδια και χρόνοι κατασκευής
Οι προσωρινές όψεις, στεφάνες-θήκες κατασκευάζονται προ-επεμβατικά και συγκολλούνται με προσωρινή πάστα στα δόντια, αφού ολοκληρωθεί η συνεδρία. Υλικά επιλογής για τις προσωρινές στεφάνες είναι η ακρυλική ρητίνη ή οι σύνθετες ρητίνες.

Για την κατασκευή μίας προσωρινής αποκατάστασης απαιτείται 1 συνεδρία. Το τελικό κόστος εξαρτάται από το υλικό και την μέθοδο κατασκευής.

Χωρίς τις κατάλληλες μεταβατικές αποκαταστάσεις είναι αδύνατο να επιτευχθεί μία άρτια τελική προσθετική αποκατάσταση.

Yannis Kritas
Yannis Kritas
2023-01-09
Ο Βαγγέλης Παπαδιώτης και οι συνεργάτες του είναι από τους σπάνιους γιατρούς με ενσυναίσθηση για τον φόβο του ασθενή. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο μου πρόβλημα με τους ουκ ολίγους οδοντιάτρους που είχα από μικρό παιδί. Αυτός ήταν κι ο λόγος που πήγαινα σε οδοντίατρο μόνο όταν κάποιο δόντι έφτανε στο απροχώρητο. Από την πρώτη επίσκεψη έκανε λεπτομερή καταγραφή των θεμάτων που είχε κάθε μου δόντι και μου πρότεινε πλάνο ολικής αποκατάστασης σε βάθος χρόνου. Κατανοώντας την «λόξα» μου ως μηχανικού να θέλω να καταλάβω τις τεχνικές λεπτομέρειες, μου εξήγησε αναλυτικά τις μεθόδους και τα υλικά που υπάρχουν διαθέσιμα. Και τί πραγματικά μαγικές λύσεις υπάρχουν πλέον!!! Κάθε φορά που κάναμε μια δουλειά σε ένα δόντι γίνονταν με γνώμονα το αρχικό πλάνο έτσι ώστε δεν χρειάστηκε να ταλαιπωρηθώ σε χρόνο και έξοδα με διορθωτικές εργασίες. Ευχαριστώ Βαγγέλη για το χαμόγελο που μου δώσατε!
Vasileia Soulouta
Vasileia Soulouta
2023-01-09
I went to Dental Aesthetics to correct and improve my smile. Dr. Papadiotis was amazing. Efficient, looking after every detail! I highly recommend him to everyone. Thank you Eleni for arranging my appointments
Helen Papantoniou
Helen Papantoniou
2023-01-08
Πολύ ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα και τις ιατρικές υπηρεσίες, που παρήχθησαν! Υπευθυνότητα και επαγγελματισμός!
John Papadopoulos
John Papadopoulos
2023-01-07
Εξαιρετικός γιατρός.. Ο καλύτερος που έχω παει
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΧ
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΧ
2023-01-02
Ο κύριος Παπαδιωτης είναι εξαιρετικός γιατρός με τέλειες γνώσεις και εξαιρετικός άνθρωπος. Από την πρώτη στιγμή τον εμπιστεύτηκα. Έμεινα πολύ ικανοποιημένη από το τέλειο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα . Τον συστήνω ανεπιφύλακτα . Τον ευχαριστώ πολύ για την υπέροχη δουλειά που κάνει μαζί με την ομάδα του.
ANMARK
ANMARK
2022-12-20
Κορυφαιος!! Επικοινωνιακος, επεξηγηματικος, λεπτομερης με τελειο θεραπευτικο-αισθητικο αποτελεσμα! Ανεπιφυλακτα!!!
EPAMEINONDAS TSIPOGIANNIS
EPAMEINONDAS TSIPOGIANNIS
2022-12-17
Απλα καταπληκτικος!!
Angeliki Kirmi
Angeliki Kirmi
2022-12-17
Dr Papadiotis is the best dentist that I have visited so far. I am very satisfied with the work he is doing. He is excellent at his job! I would not hesitate to recommend his services. Thank you very much!
ΔΩΡΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΔΩΡΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
2022-12-09
Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη με την άμεση ανταπόκριση και την τελική λύση που δόθηκε στο πρόβλημά μου. Αναζητώντας ιατρείο με ενδοστοματικό σαρωτή για λήψη αποτυπωμάτων, επέλεξα τον κύριο Παπαδιώτη, ο οποίος, όχι μόνο με δέχτηκε άμεσα και προχώρησε στην προσθετική που χρειαζόμουν, αλλά και μου πρότεινε μια σειρά από λύσεις για ολιστική αντιμετώπιση των θεμάτων που με απασχολούν λόγω της ασθένειας των ούλων μου. Ο γιατρός συνδυάζει την άρτια επιστημονική κατάρτιση και την πλέον εξελιγμένη τεχνολογία με ανθρώπινη ευαισθησία! Τον ευχαριστώ πολύ!
ELEFTHERIA DIMA
ELEFTHERIA DIMA
2022-12-02
Ιδιαίτερα απαιτητικό το δικό μου περιστατικό. Το αίσθημα ασφάλειας που ένιωθα με τον κ. Παπαδιώτη με βοήθησε να έχω υπομονή και να νιώθω ότι όλα θα πάνε καλά! Το αποτέλεσμα φανταστικό! Σας ευχαριστώ για όλα!