Logo
burger
Θεραπείες 1 ημέρας
Home » Θεραπείες 1 ημέρας

Οι θεραπείες 1 ημέρας μπορούν να αποκαταστήσουν προσθετικά έναν ασθενή είτε με τις μεταβατικές (προσωρινές) είτε ακόμη και με τις τελικές του αποκαταστάσεις. Σκοπός των θεραπειών αυτών να μη χρειαστεί ο ασθενής να μείνει χωρίς δόντια, ακόμη και μετά από χειρουργείο π.χ. άμεση φόρτιση εμφυτευμάτων.

 

Κατηγορίες θεραπειών 1 ημέρας

 

1. Όψεις και επένθετα ρητινών

2. Άμεση φόρτιση εμφυτευμάτων με προσωρινές θήκες/γέφυρες

3. Μεταβατικές (προσωρινές) αποκαταστάσεις (δηλ .όψεις, θήκες ή γέφυρες ) επί δοντιών

 

Θεραπείες 1 ημέρας με όψεις ρητίνης

 

Όταν έχουμε όλα τα φυσικά δόντια μπορούμε μέσα σε μια ημέρα να αλλάξουμε το σχήμα και το χρώμα τους χρησιμοποιώντας όψεις ρητίνης (βλ. Υπηρεσίες > Όψεις)

 

Θεραπειες 1 ημέρας με εμφυτεύματα

 

Όταν δεν έχουμε φυσικά δόντια, μπορούν να τοποθετηθούν σε 1 ημέρα οδοντικά εμφυτεύματα και μέσα σε λίγες ώρες να τοποθετηθούν σταθερές μεταβατικές (προσωρινές αποκαταστάσεις (βλ. Υπηρεσίες > Εμφυτεύματα)

 

Θεραπείες 1 ημέρας με προσωρινές θήκες/γέφυρες

 

Όταν υπάρχουν κάποια φυσικά δόντια ή όταν υπάρχουν παλιές γέφυρες ή θήκες, μπορούμε σε 1 ημέρα να τοποθετήσουμε μεταβατικές (προσωρινές) γέφυρες και μάλιστα στο επιθυμητό σχήμα, χρώμα και μέγεθος.

 

Το στάδιο των μεταβατικών αποκαταστάσεων είναι σημαντικό προσθετικό στάδιο στην αισθητική οδοντιατρική, προκειμένου να επιτευχθεί ένα άρτιο τελικό αποτέλεσμα. Η νέα οδοντική σύνθεση δοκιμάζεται στις μεταβατικές θήκες ή γέφυρες τόσο σε επίπεδο αισθητικής όσο και λειτουργίας.

 

Οι μεταβατικές αποκαταστάσεις είναι προσωρινές θήκες ή γέφυρες . Τοποθετούνται στα δόντια-στηρίγματα ή στα εμφυτεύματα και αποκαθιστούν άμεσα και αποτελεσματικά την μασητική λειτουργία και την εμφάνιση.

 

Ρόλος των μεταβατικών αποκαταστάσεων
  • Προστατεύουν τα δόντια-στηρίγματα από τα μικρόβια και τα θερμικά ερεθίσματα
  • Βελτιώνεται σε μια ημέρα η λειτουργικότητα και η εμφάνιση του στόματος (οδοντιατρική μίας ημέρας)
  • Μεταφέρουν όλες τις πληροφορίες που έχουν προκύψει από την αισθητική ανάλυση στα δόντια
  • Αποτελούν βασική θεραπεία της προσθετολογίας και της περιοδοντολογίας, γιατί μας βοηθούν να διατηρήσουμε τη μορφολογία των ούλων και των δοντιών.
  • Αποτελεί βασικό στάδιο της συγκλεισιακής θεραπείας, αφού επιτρέπουν την απόδοση σωστού συγκλεισιακού σχήματος
  • Κατευθύνουν την επούλωση μετά από πλαστική χειρουργική των ούλων ή/και τις εξαγωγές των δοντιών
  • Επιτρέπουν την εύκολη τροποποίηση του σχήματος και της μορφολογίας της νέας οδοντικής σύνθεσης με προσθήκη ή αφαίρεση του υλικού κατασκευής τους (ακρυλική/σύνθετη ρητίνη)
  • Προάγουν την ελεγχόμενη αποκοπή των οδοντικών ιστών (ελάχιστα επεμβατική οδοντιατρική) και περιορίζουν την πιθανότητα για άσκοπες ενδοδοντικές θεραπείες- απονευρώσεις
  • Αναπαράγεται με ακρίβεια στις τελικές αποκαταστάσεις -με τη βοήθεια κατάλληλων πλοηγών/οδηγών- το αποτέλεσμα, που έχουμε διαμορφώσει και επιτύχει στις μεταβατικές αποκαταστάσεις
Εξαγωγές δοντιών και σταθερά δόντια σε μια ημέρα
Στην περίπτωση της αφαίρεσης προσθίου/-ων δοντιού/-ων, τροχίζονται στο ίδιο ραντεβού τα δόντια-στηρίγματα και κατασκευάζεται μια προσωρινή γέφυρα.

Η γέφυρα τοποθετείται στη θέση της, αποκαθιστά άμεσα την νωδή (κενή) περιοχή και δίνει την δυνατότητα για την αισθητική διαμόρφωση των περιοδοντικών ιστών.

Μπορούμε έτσι να κατευθύνουμε την επούλωση στην περιοχή της εξαγωγής, ώστε να αποδώσουμε αρμονία, φυσικότητα και οπτική ”ανάδυση” των προσθετικών δοντιών μέσα από τα ούλα.

Μια ιδιαίτερη κατηγορία ακίνητων μεταβατικών γεφυρών αποτελούν οι προσωρινές γέφυρες τύπου Maryland/Rochette. Πρόκειται για συγκολλούμενες γέφυρες, που τοποθετούνται σε δόντια ΧΩΡΙΣ αποκοπή/τροχισμό. Μια τέτοια επιλογή εφαρμόζεται συνήθως σε εφήβους με συγγενή έλλειψη δοντιών. Στην περίπτωση αυτή τα παρακείμενα υγιή δόντια δεν τροχίζονται, χρησιμοποιούνται όμως για να συγκολληθεί σε αυτά ένα προσθετικό (”ψεύτικο”) δόντι από πορσελάνη , το οποίο θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να ολοκληρωθεί η ενηλικίωση, οπότε θα τοποθετηθεί οδοντικό εμφύτευμα.

Με απλά λόγια, ο ασθενής προσέρχεται με χαλασμένα δόντια και φεύγει με νέα ”δόντια” σε μία ημέρα

Στάδια και χρόνοι κατασκευής
Οι προσωρινές όψεις, στεφάνες-θήκες κατασκευάζονται προ-επεμβατικά και συγκολλούνται με προσωρινή πάστα στα δόντια, αφού ολοκληρωθεί η συνεδρία. Υλικά επιλογής για τις προσωρινές στεφάνες είναι η ακρυλική ρητίνη ή οι σύνθετες ρητίνες.

Για την κατασκευή μίας προσωρινής αποκατάστασης απαιτείται 1 συνεδρία. Το τελικό κόστος εξαρτάται από το υλικό και την μέθοδο κατασκευής.

Χωρίς τις κατάλληλες μεταβατικές αποκαταστάσεις είναι αδύνατο να επιτευχθεί μία άρτια τελική προσθετική αποκατάσταση.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΣΑΧΤΣΙΔΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΣΑΧΤΣΙΔΗΣ
2023-11-12
Τρέχω πάνω από 20 χρόνια στους οδοντιατρους και κάθε φορά που καθόμουν σ αυτήν την καρέκλα με έπιανε φόβος και οι σφυγμοι ανέβαιναν στο κόκκινο.Κάποια στιγμή έφτασα σε σημείο να μην μπορώ να μασησω ούτε ψωμί.Μου έλεγαν έπρεπε να τα βγάλω σχεδόν όλα και να βάλω μασελακια. Έχω χάσει τέσσερα δόντια και τα υπόλοιπα ήταν σχεδόν κατεστραμμένα. Τον Κ.Παπαδιωτη μου τον συνέστησε ένας άνθρωπος που έχει γίνει σαν δεύτερος πατέρας μου. Στο δεύτερο ραντεβού στον Κ.Παπαδιωτη έφυγε ο φόβος που είχα στους οδοντιατρους. Δεν έβγαλα κανένα δόντι μου.Φτιαχνει τα δικά μου δόντια και επιτέλους ακούω ότι αυτό που φτιάχνει δεν θα σπάσει και όχι αυτό που μου έλεγαν οι άλλοι οδοντίατροι "ΟΣΟ ΑΝΤΕΞΕΙ".Όσο για την εμπειρία και τον επαγγελματισμό που έχει ο Κ.Παπαδιωτης και πάνω απ' όλα την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ που σου προσφέρει σαν Ανθρωπος και σαν οδοντίατρος ότι και να πω θα είναι σταγόνα στον ωκεανό. Μακάρι να είχαμε και άλλους τέτοιους επιστήμονες και σε άλλους κλάδους της ιατρικής. Πλέον όλη μου η οικογένεια απέκτησε τον οδοντίατρο της που θα ζήλευαν ακόμα και στο εξωτερικό.Συμβουλη... οποιοδήποτε οδοντιατρικο πρόβλημα και να έχετε πηγαίνετε στον Κ.Παπαδιωτη και θα με θυμηθείτε. Ένα δισεκατομμύριο ευχαριστώ στον Κ.Παπαδιωτη και στον άνθρωπο που μου τον συνέστησε!
MARIA ARGYROU
MARIA ARGYROU
2023-10-31
ΘΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΩ ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ ΤΟ ΔΕΚΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΑΣ ΜΕ ΔΕΚΑ ΜΕ ΤΟΝΟ . ΦΙΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ , ΑΝΩΔΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΙΑΤΡΟ.
Παρασκευη Μεντη
Παρασκευη Μεντη
2023-10-16
Είμαι 53 ετών,αρκετά ταλαιπωρημένη από οδοντιάτρους. Επισκέφτηκα τον δρ. Παπαδιώτη και εντυπωσιάστηκα από την αμεσότητα του στο να λύσει το πρόβλημα μου. Επίσης την καταπληκτική δουλειά που έκανε στα δόντια μου, έκτοτε τρώω κανονικά χωρίς καμία ενόχληση. Σας ευχαριστώ.
Alexander Efstratiou
Alexander Efstratiou
2023-10-10
Ιωάννα Παπαδοπουλου
Ιωάννα Παπαδοπουλου
2023-10-09
anastasia pylarinou
anastasia pylarinou
2023-09-20
Μανος Αντωνοπουλος
Μανος Αντωνοπουλος
2023-08-14
Εμπειρία και γνώση πάνω απο όλα !!
George Kostopoulos
George Kostopoulos
2023-07-27
Η ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΗΡΞΕ ΑΨΟΓΗ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ . ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥΣ . ΦΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ
Χριστίνα Αντωνιάδου
Χριστίνα Αντωνιάδου
2023-07-19
Πάρα πολύ καλή πρώτη εμπειρία με φροντίδα και επαγγελματισμό σε έναν χώρο ήρεμο και ζεστό. Ευχαριστώ ????
panos prokopis
panos prokopis
2023-07-12