Καινούριο Χαμόγελο

Καινούργιο Χαμόγελο: Λάμψη & Ομορφιά

Πώς μπορώ να αποκτήσω νέο χαμόγελο;

Με τη θεραπεία ”Νέο Χαμόγελο” πραγματοποιείται επανασχεδιασμός του μεγέθους και της θέσης των δοντιών με στόχο την ομορφιά και την κομψότητα.

Αφορά τη βελτίωση στην εμφάνιση των 10-12 δοντιών της άνω γνάθου (αισθητική ζώνη) ή και της κάτω γνάθου με κύριο μέλημα την ακεραιότητα των υγιών δοντιών.

Ο σχεδιασμός της νέας οδοντικής σύνθεσης βασίζεται στην Αισθητική Ανάλυση του προσώπου και το Digital Smile Design. Γι’ αυτό χρησιμοποιείται εξοπλισμός υψηλής ανάλυσης – ψηφιακές κάμερες DSLR / mirrorless με macro φακούς και ειδικό λογισμικό. Λαμβάνονται συγκεκριμένες φωτογραφίες προσώπου-χαμόγελου και η νέα οδοντική σύνθεση σχεδιάζεται ψηφιακά με βάση την μορφολογία των φυσικών δοντιών.

Συχνά ο ολικός επανασχεδιασμός αφορά σε δόντια υγιή, όπως συμβαίνει σε νεαρούς ασθενείς. Τότε οι επιλογές μας είναι απόλυτα μη επεμβατικές. Σε τέτοιες περιπτώσεις, επιλέγονται αποκλειστικά οι ορθοδοντικές μετακινήσεις (σιδεράκια ή νάρθηκες invisalign), η λεύκανση και όψεις πορσελάνης ή οι όψεις ρητίνης.

Καινούριο χαμόγελο-Ποια είναι τα κριτήρια επιτυχίας ενός εντυπωσιακού χαμόγελου;

Μερικά από τα κριτήρια που δημιουργούν ένα αψεγάδιαστο χαμόγελο περιγράφονται παρακάτω:

 • Το χρώμα των δοντιών πρέπει να είναι φωτεινό αλλά όχι “ψεύτικο”.
 • Οι αναλογίες μήκους-πλάτους των δοντιών θα πρέπει να είναι αρμονικές. Δε θέλουμε τετράγωνα δόντια αλλά ούτε και στενόμακρα.
 • Τα πρόσθια δόντια της άνω γνάθου θα πρέπει να φαίνονται, όταν η κάτω γνάθος έρχεται αβίαστα σε θέση ανάπαυσης. Σε νεαρές ηλικίες τα πάνω δόντια θα πρέπει να φαίνονται αρκετά (2-4 χλστ) ενώ στις μεγαλύτερες ηλικίες 1 χλστ είναι αρκετό.
 • Οι άνω κεντρικοί τομείς πρέπει να βρίσκονται στο μέσο του προσώπου ενώ οι πλάγιοι τομείς θα πρέπει να είναι λίγο μικρότεροι από τους κεντρικούς τομείς. Οι γωνίες των δοντιών θα πρέπει να είναι αποστρογγυλεμένες και όλα τα δόντια να έχουν την ημιδιαφάνεια, που έχουν και τα φυσικά μας δόντια
 • Τα κάτω πρόσθια δόντια πρέπει να φαίνονται όσο γίνεται λιγότερο. Η θέση των ούλων των προσθίων δοντιών της άνω γνάθου θα πρέπει να είναι ψηλά προς το άνω χείλος, ώστε να φαίνονται όσο γίνεται λιγότερα ούλα.

Καινούριο χαμόγελο-Τεχνικές για Ολική μεταμόρφωση του χαμόγελου

Οι κύριες τεχνικές που χρησιμοποιούνται για ολική μεταμόρφωση του χαμόγελου από Οδοντιάτρους εξειδικευμένους στην Αισθητική Οδοντιατρική είναι:

Καινούριο χαμόγελο-Σε ποιους απευθύνεται η Ολική μεταμόρφωση του χαμόγελου; 

Έτσι, εάν έχετε ένα από τα παρακάτω, θα μπορούσατε να είστε υποψήφιοι για την ολική μεταμόρφωση στο χαμόγελο σας.

 • δόντια φθαρμένα, που έχουν κοντύνει και δε φαίνονται, όταν χαμογελάτε
 • δόντια, που λείπουν ή που εμφανίζουν κενά μεταξύ τους
 • δόντια, που είναι στραβά
 • ούλα, που φαίνονται πολύ στο χαμόγελο

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της Ολικής μεταμόρφωσης του χαμόγελου;

Μερικά από τα πλεονεκτήματα της απόκτησης ενός νέου & λαμπερού χαμόγελου είναι:

 • Βελτίωση της εμφάνισης των δοντιών και του προσώπου
 • Βελτίωση της λειτουργίας ολόκληρου του στόματος – καλύτερες οδοντικές επαφές και άνεση
 • Αποκατάσταση της αυτοπεποίθησης και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής

Εμπιστευτείτε το Digital Smile Design και την Αισθητική Οδοντιατρική

 

Το Digital Smile Design είναι μια καινοτομία της αισθητικής οδοντιατρικής, που μας προσφέρει τη δυνατότητα σχεδίασης ενός νέου εντυπωσιακού, και απόλυτα φυσικού χαμόγελου.

Το Digital Smile Design βοηθάει στην Αισθητική Ανάλυση και στον Αισθητικό Επανασχεδιασμό.

 

Νέο χαμόγελο-Γιατί χρειάζεται η Αισθητική Ανάλυση Χαμόγελου & Προσώπου;

Η Αισθητική Ανάλυση είναι η μέθοδος ανάλυσης της μορφολογίας του προσώπου με ιδιαίτερη έμφαση στο χαμόγελο.

Με την Αισθητική Ανάλυση επισημαίνονται:

 • Ασυμμετρίες στο χαμόγελο, στη θέση και στις διαστάσεις των δοντιών
 • Ελλιπής ή υπερβολική έκθεση των περιστοματικών περιοχών (χείλη, μειωμένο ή αυξημένο ύψος κάτω τριτημορίου του προσώπου, προσθιοπίσθια θέση των γνάθων κλπ)
 • Σκελετική δομή των γνάθων μέσω ακτινογραφιών

Η αισθητική ανάλυση αποτελεί απαραίτητο στάδιο σε κάθε αισθητική παρέμβαση, που γίνεται στο ιατρείο μας. Η αξιοποίηση των πληροφοριών της αισθητικής ανάλυσης στοχεύει στην απόδοση αρμονίας, χωρίς να παραβιάζονται οι λειτουργικές και βιολογικές παράμετροι.

Εμπιστευτείτε τον Δρ. Παπαδιώτη Ευάγγελο για να αποκτήσετε ένα καινούριο χαμόγελο που θα σας προσδώσει επιπλέον λάμψη & ομορφιά. Στο ιατρείο του, ο εξειδικευμένος στην Αισθητική Οδοντιατρική Δρ. Παπαδιώτης θα αναλύσει προσεκτικά τη δομή & τη μορφολογία του προσώπου σας ώστε να καταλήξει στην κατάλληλη μέθοδο απόκτησης νέου χαμόγελου για εσάς.