Λεύκανση Δοντιών στο ιατρείο

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν τη λεύκανση δοντιών, προκειμένου να αποκτήσουν πιο λευκά και φωτεινά δόντια. Είναι όμως η λεύκανση δοντιών αποτελεσματική και ασφαλής; Διαβάστε παρακάτω τα οφέλη της λεύκανσης δοντιών στο ιατρείο.

Πού οφείλεται ο οδοντικός αποχρωματισμός;

Ο αποχρωματισμός των δοντιών, μπορεί να οφείλεται σε ενδογενείς ή εξωγενείς παράγοντες. Οι χρωστικές της δεύτερης κατηγορίας μπορούν να απομακρυνθούν με τον καθαρισμό των δοντιών. Αντιθέτως, όταν ο αποχρωματισμός οφείλεται σε ενδογενείς παράγοντες, ουσιαστικά αφορά την εσωτερική δομή των δοντιών και διορθώνεται μόνο με τη λεύκανση. Οι πιο συχνές συνήθειες που εναποθέτουν χρωστικές στα δόντια, με αποτέλεσμα τον αποχρωματισμό τους, είναι:

 • Συγκεκριμένες τροφές

Τροφές όπως ο καφές, το κόκκινο κρασί, το τσάι, τα αναψυκτικά κλπ. Μπορεί να αλλάξουν το χρώμα των δοντιών.

 • Η κακή στοματική υγιεινή

Εάν τα δόντια δε βουρτσίζονται καθημερινά και δεν χρησιμοποιείται νήμα για την απομάκρυνση της πλάκας.

 • Ο τραυματισμός του δοντιού

Είναι σύνηθες να αποχρωματίζονται τα δόντια, έπειτα από κάποιον τραυματισμό της περιοχής όπως π.χ. πτώση.

 • Ορισμένες ασθένειες ή θεραπείες: συχνά, προκαλούν αποχρωματισμό οι ασθένειες που επηρεάζουν το σμάλτο και την οδοντίνη, καθώς και θεραπείες όπως η ακτινογραφία στο κεφάλι.
 • Το κάπνισμα

Η νικοτίνη είναι υπεύθυνη για πολλές περιπτώσεις αποχρωματισμού των δοντιών

 • Η ηλικία

Όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος, τόσο περισσότερο φθείρονται τα δόντια του και αποκαλύπτεται το κίτρινο χρώμα της οδοντίνης.

Πώς απομακρύνει η Λεύκανση τις χρωστικές των δοντιών;

 Η λεύκανση των δοντιών, πραγματοποιείται με την είσοδο του λευκαντικού σκευάσματος στα πρίσματα της αδαμαντίνης και στα οδοντινοσωληνάρια. Μετά την είσοδο του λευκαντικού σκευάσματος, απελευθερώνεται ενεργό οξυγόνο, το οποίο επιτυγχάνει τη δέσμευση και τη διάσπαση των χρωστικών. Το λευκαντικό gel που χρησιμοποιείται στο ιατρείο, αποτελείται από υπεροξείδιο του υδρογόνου ή υπεροξείδιο του καρβαμιδίου και ενεργοποιείται με ειδική συσκευή (laser, led). Τα συστατικά αυτά, συναντώνται σε διαφορετικές συγκεντρώσεις και πυκνότητες, οι οποίες προσαρμόζονται ανάλογα με το περιστατικό.

Ποια είναι τα οφέλη της Λεύκανσης Δοντιών στο ιατρείο;

Η διαδικασία της λεύκανσης δοντιών, έχει πολλαπλά οφέλη. Το σημαντικότερο είναι ότι δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με κίτρινα ή δυσχρωμικά δόντια να αποκτήσουν ένα υγιές και λευκότερο χαμόγελο. Παράλληλα, η διαδικασία της λεύκανσης στο ιατρείο είναι απλή, ανώδυνη και γρήγορη. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή και περιλαμβάνουν τη βελτίωση του  χρώματος των δοντιών και κατ’ επέκταση της αυτοπεποίθησης του ασθενούς, ο οποίος αποκτά το λαμπερό χαμόγελο που επιθυμούσε.

Λεύκανση Δοντιών στο ιατρείο ή στο σπίτι;

 Ο Οδοντίατρος είναι ένας επαγγελματίας, ο οποίος γνωρίζει ακριβώς πως πρέπει να διαχειριστεί κάθε περιστατικό, προκειμένου να αποκτήσει τα δόντια που επιθυμεί. Συγκεντρωτικά, τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η λεύκανση στο ιατρείο συγκριτικά με τη λεύκανση στο σπίτι, είναι τα ακόλουθα:

 • Η λεύκανση δοντιών στο ιατρείο πραγματοποιείται σε ένα ασφαλές περιβάλλον και από έναν έμπειρο Ιατρό, σε αντίθεση με τη λεύκανση των δοντιών στο σπίτι που πραγματοποιείται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο.
 • Η διαδικασία είναι πολύ πιο γρήγορη στο ιατρείο.
 • Το αποτέλεσμα της λεύκανσης στο ιατρείο, είναι πιο ορατό και ικανοποιητικό, καθώς ο Ιατρός έχει μελετήσει τα δόντια του ενδιαφερόμενου και ακολουθεί εξειδικευμένη θεραπεία για τη δική του περίπτωση.
 • Η λεύκανση στον ιατρείο είναι λιγότερο επώδυνη από αυτή στο σπίτι.
 • Τα αποτελέσματα της λεύκανσης στο ιατρείο, έχουν μεγαλύτερη διάρκεια από τη λεύκανση στο σπίτι.
 • Περιορίζονται στο ελάχιστον οι πιθανότητες να δημιουργηθεί ευαισθησία στα ούλα ή στα δόντια κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.
 • Ο Οδοντίατρός μπορεί να διαγνώσει τυχόν άλλα προβλήματα στοματικής υγείας και να αποτρέψει μελλοντικές βλάβες.

 
 
Ο Δρ. Ευάγγελος Παπαδιώτης έχει μεγάλη εμπειρία στη λεύκανση δοντιών. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί του για μια αποτελεσματική και ασφαλή θεραπεία, η οποία θα σας οδηγήσει στο χαμόγελο που ονειρεύεστε!