Logo
burger
Λεύκανση Δοντιών στο ιατρείο
Home » Λεύκανση Δοντιών στο ιατρείο


Όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν τη λεύκανση δοντιών, προκειμένου να αποκτήσουν πιο λευκά και φωτεινά δόντια. Είναι όμως η λεύκανση δοντιών αποτελεσματική και ασφαλής; Διαβάστε παρακάτω τα οφέλη της λεύκανσης δοντιών στο ιατρείο.

Πού οφείλεται ο οδοντικός αποχρωματισμός;

Ο αποχρωματισμός των δοντιών, μπορεί να οφείλεται σε ενδογενείς ή εξωγενείς παράγοντες. Οι χρωστικές της δεύτερης κατηγορίας μπορούν να απομακρυνθούν με τον καθαρισμό των δοντιών. Αντιθέτως, όταν ο αποχρωματισμός οφείλεται σε ενδογενείς παράγοντες, ουσιαστικά αφορά την εσωτερική δομή των δοντιών και διορθώνεται μόνο με τη λεύκανση. Οι πιο συχνές συνήθειες που εναποθέτουν χρωστικές στα δόντια, με αποτέλεσμα τον αποχρωματισμό τους, είναι:
 • Συγκεκριμένες τροφές
Τροφές όπως ο καφές, το κόκκινο κρασί, το τσάι, τα αναψυκτικά κλπ. Μπορεί να αλλάξουν το χρώμα των δοντιών.
 • Η κακή στοματική υγιεινή
Εάν τα δόντια δε βουρτσίζονται καθημερινά και δεν χρησιμοποιείται νήμα για την απομάκρυνση της πλάκας.
 • Ο τραυματισμός του δοντιού
Είναι σύνηθες να αποχρωματίζονται τα δόντια, έπειτα από κάποιον τραυματισμό της περιοχής όπως π.χ. πτώση.
 • Ορισμένες ασθένειες ή θεραπείες: συχνά, προκαλούν αποχρωματισμό οι ασθένειες που επηρεάζουν το σμάλτο και την οδοντίνη, καθώς και θεραπείες όπως η ακτινογραφία στο κεφάλι.
 • Το κάπνισμα
Η νικοτίνη είναι υπεύθυνη για πολλές περιπτώσεις αποχρωματισμού των δοντιών
 • Η ηλικία
Όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος, τόσο περισσότερο φθείρονται τα δόντια του και αποκαλύπτεται το κίτρινο χρώμα της οδοντίνης.

Πώς απομακρύνει η Λεύκανση τις χρωστικές των δοντιών;

 Η λεύκανση των δοντιών, πραγματοποιείται με την είσοδο του λευκαντικού σκευάσματος στα πρίσματα της αδαμαντίνης και στα οδοντινοσωληνάρια. Μετά την είσοδο του λευκαντικού σκευάσματος, απελευθερώνεται ενεργό οξυγόνο, το οποίο επιτυγχάνει τη δέσμευση και τη διάσπαση των χρωστικών. Το λευκαντικό gel που χρησιμοποιείται στο ιατρείο, αποτελείται από υπεροξείδιο του υδρογόνου ή υπεροξείδιο του καρβαμιδίου και ενεργοποιείται με ειδική συσκευή (laser, led). Τα συστατικά αυτά, συναντώνται σε διαφορετικές συγκεντρώσεις και πυκνότητες, οι οποίες προσαρμόζονται ανάλογα με το περιστατικό.

Ποια είναι τα οφέλη της Λεύκανσης Δοντιών στο ιατρείο;

Η διαδικασία της λεύκανσης δοντιών, έχει πολλαπλά οφέλη. Το σημαντικότερο είναι ότι δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με κίτρινα ή δυσχρωμικά δόντια να αποκτήσουν ένα υγιές και λευκότερο χαμόγελο. Παράλληλα, η διαδικασία της λεύκανσης στο ιατρείο είναι απλή, ανώδυνη και γρήγορη. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή και περιλαμβάνουν τη βελτίωση του  χρώματος των δοντιών και κατ’ επέκταση της αυτοπεποίθησης του ασθενούς, ο οποίος αποκτά το λαμπερό χαμόγελο που επιθυμούσε.

Λεύκανση Δοντιών στο ιατρείο ή στο σπίτι;

 Ο Οδοντίατρος είναι ένας επαγγελματίας, ο οποίος γνωρίζει ακριβώς πως πρέπει να διαχειριστεί κάθε περιστατικό, προκειμένου να αποκτήσει τα δόντια που επιθυμεί. Συγκεντρωτικά, τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η λεύκανση στο ιατρείο συγκριτικά με τη λεύκανση στο σπίτι, είναι τα ακόλουθα:
 • Η λεύκανση δοντιών στο ιατρείο πραγματοποιείται σε ένα ασφαλές περιβάλλον και από έναν έμπειρο Ιατρό, σε αντίθεση με τη λεύκανση των δοντιών στο σπίτι που πραγματοποιείται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο.
 • Η διαδικασία είναι πολύ πιο γρήγορη στο ιατρείο.
 • Το αποτέλεσμα της λεύκανσης στο ιατρείο, είναι πιο ορατό και ικανοποιητικό, καθώς ο Ιατρός έχει μελετήσει τα δόντια του ενδιαφερόμενου και ακολουθεί εξειδικευμένη θεραπεία για τη δική του περίπτωση.
 • Η λεύκανση στον ιατρείο είναι λιγότερο επώδυνη από αυτή στο σπίτι.
 • Τα αποτελέσματα της λεύκανσης στο ιατρείο, έχουν μεγαλύτερη διάρκεια από τη λεύκανση στο σπίτι.
 • Περιορίζονται στο ελάχιστον οι πιθανότητες να δημιουργηθεί ευαισθησία στα ούλα ή στα δόντια κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.
 • Ο Οδοντίατρός μπορεί να διαγνώσει τυχόν άλλα προβλήματα στοματικής υγείας και να αποτρέψει μελλοντικές βλάβες.
    Ο Δρ. Ευάγγελος Παπαδιώτης έχει μεγάλη εμπειρία στη λεύκανση δοντιών. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί του για μια αποτελεσματική και ασφαλή θεραπεία, η οποία θα σας οδηγήσει στο χαμόγελο που ονειρεύεστε!    

Εικοινωνία Εικοινωνία

Nikos Dikaios
Nikos Dikaios
2023-03-10
Dr Papadiotis is a very skilled dentist, professional and the centre itself is very accommodating. I definitely recommend it.
Effie Butsikares
Effie Butsikares
2023-03-10
Ο Κύριος Παπαδιώτης και η ομάδα του αποτελεί απόδειξη πως υπάρχουν γιατροί που φροντίζουν για την υγεία σου, είναι άρτια καταρτισμένοι, γνωστές του αντικειμένου, παρέχοντας ασφάλεια και σωστή πληροφόρηση σε κάθε διαδικασία ιατρική. Είναι ο οδοντίατρος που συνιστώ ανεπιφύλακτα για ασθένεις που έχουν ανάγκη από σωστούς επιστήμονες που θα τους καθοδηγήσουν βήμα βήμα μέχρι το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον ιατρό που φρόντισε για την παραμελημένη ομολογώ υγιεινη του στόματος μου και που χαίρομαι τώρα να χαμογελάω με άλλη αυτοπεποίθηση πλέον.
anastasia&zografos anastasia&zografos
anastasia&zografos anastasia&zografos
2023-03-10
Η εμπειρία μου από τις επισκέψεις μου στον Δρ. Ευάγγελο Παπαδιώτη είναι άριστη σε όλα τα επίπεδα. Τον διακρίνει ευγένεια, κατανόηση στις ευαισθησίες του ασθενούς, επαγγελματισμός και αποτελεσματικότητα. Εξαιρετικοί και οι συνεργάτες του. Αναστασία Μυλωνά
Maria Bousali
Maria Bousali
2023-03-09
Γιώργος Μανώλης
Γιώργος Μανώλης
2023-02-08
Η εμπειρία μου στο ιατρείο ήταν μοναδική. Η κυρία που είναι στο τηλέφωνο ήταν πολύ ευγενική και μου έκλεισε άμεσα ραντεβού. Από το πρώτο ραντεβού ένιωσα μια ασφάλεια που δύσκολα συναντάς σε ιατρείο. Ο γιατρός εξαιρετικός άνθρωπος με πολύ καλή γνώση πάνω στην δουλειά του, μου ανέλυσε με κάθε λεπτομέρεια το πρόβλημά μου,και πώς θα μπορούσαμε να το αντιμετωπίσουμε με πολλούς τρόπους. Τελικά μετα από 2 σφραγίσματα που ήθελα, έκανα λεύκανση στο σπίτι και έκανα και όψεις ρητίνης στην πάνω γνάθο. Το αποτέλεσμα ήταν όπως το ήθελα χωρίς να πονέσω καθόλου. Χαίρομαι που επισκέφτηκα το ιατρείο γιατί εκτός από ένα καλό οδοντίατρο έγινε και ένας καλός φίλος.
An Vlanti
An Vlanti
2023-02-01
Εδώ και καιρό ψάχνω για έναν κατάλληλο γιατρό, και χαίρομαι πολύ που επέλεξα την Dental Aesthetics και τον Δρ. Παπαδιώτη. Η πολιτική της κλινικής δεν είναι ένα γρήγορο, αλλά ένα ποιοτικό αποτέλεσμα με τη διατήρηση της υγείας των δοντιών, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό για μένα. Τώρα έχω ένα όμορφο χαμόγελο! Από τα αρχικά μου δεδομένα, προέκυψε το πιο cool αποτέλεσμα!
Eleni Smponia
Eleni Smponia
2023-01-23
Ο κ.Παπαδιώτης έχει φέρει εις πέρας εξαιρετικά δύσκολα περιστατικά της οδοντοστοιχίας μου! Περιστατικά που απαιτούσαν και ικανότητες ενδο-οδοντοτιστή εκτός των κλασικών οδοντιατρικών παρεμβάσεων… Το αποτέλεσμα πάντα εξαιρετικό…χωρίς πόνο…με διάρκεια…και φυσικά εξαιρετική αισθητική! Τον συστήνω ανεπιφύλακτα είτε για τη δημιουργία ενός όμορφου χαμόγελου για αισθητικούς λόγους αλλά και για οτιδήποτε έχει αποτελέσει πρόκληση για τον προηγούμενο οδοντίατρο σας!
Kostas Barbarousis
Kostas Barbarousis
2023-01-17
Αριστος επαγγελματίας.Εξαιρετική δουλειά και εξαιρετικός άνθρωπος!απολυτα ευχαριστημένος από την εξυπηρέτηση , επεξηγηματικός και καθησυχαστικός ως προς το πρόβλημα μου!ευχαριστο περιβάλλον και καθόλου κουραστικός αποπεράτωσης εργασίας .
Kostas Georgakopoulos
Kostas Georgakopoulos
2023-01-14
Το προτείνω ανεπιφύλακτα !!
argiris tsiotsios
argiris tsiotsios
2023-01-13
Καταπληκτικός γιατρός Άψογη συμπεριφορά και πολύ καλές τιμές Σύσταση ανεπιφύλακτη