Logo
burger
Λεύκανση Δοντιών στο ιατρείο
Home » Λεύκανση Δοντιών στο ιατρείο


Όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν τη λεύκανση δοντιών, προκειμένου να αποκτήσουν πιο λευκά και φωτεινά δόντια. Είναι όμως η λεύκανση δοντιών αποτελεσματική και ασφαλής; Διαβάστε παρακάτω τα οφέλη της λεύκανσης δοντιών στο ιατρείο.

Πού οφείλεται ο οδοντικός αποχρωματισμός;

Ο αποχρωματισμός των δοντιών, μπορεί να οφείλεται σε ενδογενείς ή εξωγενείς παράγοντες. Οι χρωστικές της δεύτερης κατηγορίας μπορούν να απομακρυνθούν με τον καθαρισμό των δοντιών. Αντιθέτως, όταν ο αποχρωματισμός οφείλεται σε ενδογενείς παράγοντες, ουσιαστικά αφορά την εσωτερική δομή των δοντιών και διορθώνεται μόνο με τη λεύκανση. Οι πιο συχνές συνήθειες που εναποθέτουν χρωστικές στα δόντια, με αποτέλεσμα τον αποχρωματισμό τους, είναι:
 • Συγκεκριμένες τροφές
Τροφές όπως ο καφές, το κόκκινο κρασί, το τσάι, τα αναψυκτικά κλπ. Μπορεί να αλλάξουν το χρώμα των δοντιών.
 • Η κακή στοματική υγιεινή
Εάν τα δόντια δε βουρτσίζονται καθημερινά και δεν χρησιμοποιείται νήμα για την απομάκρυνση της πλάκας.
 • Ο τραυματισμός του δοντιού
Είναι σύνηθες να αποχρωματίζονται τα δόντια, έπειτα από κάποιον τραυματισμό της περιοχής όπως π.χ. πτώση.
 • Ορισμένες ασθένειες ή θεραπείες: συχνά, προκαλούν αποχρωματισμό οι ασθένειες που επηρεάζουν το σμάλτο και την οδοντίνη, καθώς και θεραπείες όπως η ακτινογραφία στο κεφάλι.
 • Το κάπνισμα
Η νικοτίνη είναι υπεύθυνη για πολλές περιπτώσεις αποχρωματισμού των δοντιών
 • Η ηλικία
Όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος, τόσο περισσότερο φθείρονται τα δόντια του και αποκαλύπτεται το κίτρινο χρώμα της οδοντίνης.

Πώς απομακρύνει η Λεύκανση τις χρωστικές των δοντιών;

 Η λεύκανση των δοντιών, πραγματοποιείται με την είσοδο του λευκαντικού σκευάσματος στα πρίσματα της αδαμαντίνης και στα οδοντινοσωληνάρια. Μετά την είσοδο του λευκαντικού σκευάσματος, απελευθερώνεται ενεργό οξυγόνο, το οποίο επιτυγχάνει τη δέσμευση και τη διάσπαση των χρωστικών. Το λευκαντικό gel που χρησιμοποιείται στο ιατρείο, αποτελείται από υπεροξείδιο του υδρογόνου ή υπεροξείδιο του καρβαμιδίου και ενεργοποιείται με ειδική συσκευή (laser, led). Τα συστατικά αυτά, συναντώνται σε διαφορετικές συγκεντρώσεις και πυκνότητες, οι οποίες προσαρμόζονται ανάλογα με το περιστατικό.

Ποια είναι τα οφέλη της Λεύκανσης Δοντιών στο ιατρείο;

Η διαδικασία της λεύκανσης δοντιών, έχει πολλαπλά οφέλη. Το σημαντικότερο είναι ότι δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με κίτρινα ή δυσχρωμικά δόντια να αποκτήσουν ένα υγιές και λευκότερο χαμόγελο. Παράλληλα, η διαδικασία της λεύκανσης στο ιατρείο είναι απλή, ανώδυνη και γρήγορη. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή και περιλαμβάνουν τη βελτίωση του  χρώματος των δοντιών και κατ’ επέκταση της αυτοπεποίθησης του ασθενούς, ο οποίος αποκτά το λαμπερό χαμόγελο που επιθυμούσε.

Λεύκανση Δοντιών στο ιατρείο ή στο σπίτι;

 Ο Οδοντίατρος είναι ένας επαγγελματίας, ο οποίος γνωρίζει ακριβώς πως πρέπει να διαχειριστεί κάθε περιστατικό, προκειμένου να αποκτήσει τα δόντια που επιθυμεί. Συγκεντρωτικά, τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η λεύκανση στο ιατρείο συγκριτικά με τη λεύκανση στο σπίτι, είναι τα ακόλουθα:
 • Η λεύκανση δοντιών στο ιατρείο πραγματοποιείται σε ένα ασφαλές περιβάλλον και από έναν έμπειρο Ιατρό, σε αντίθεση με τη λεύκανση των δοντιών στο σπίτι που πραγματοποιείται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο.
 • Η διαδικασία είναι πολύ πιο γρήγορη στο ιατρείο.
 • Το αποτέλεσμα της λεύκανσης στο ιατρείο, είναι πιο ορατό και ικανοποιητικό, καθώς ο Ιατρός έχει μελετήσει τα δόντια του ενδιαφερόμενου και ακολουθεί εξειδικευμένη θεραπεία για τη δική του περίπτωση.
 • Η λεύκανση στον ιατρείο είναι λιγότερο επώδυνη από αυτή στο σπίτι.
 • Τα αποτελέσματα της λεύκανσης στο ιατρείο, έχουν μεγαλύτερη διάρκεια από τη λεύκανση στο σπίτι.
 • Περιορίζονται στο ελάχιστον οι πιθανότητες να δημιουργηθεί ευαισθησία στα ούλα ή στα δόντια κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.
 • Ο Οδοντίατρός μπορεί να διαγνώσει τυχόν άλλα προβλήματα στοματικής υγείας και να αποτρέψει μελλοντικές βλάβες.
    Ο Δρ. Ευάγγελος Παπαδιώτης έχει μεγάλη εμπειρία στη λεύκανση δοντιών. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί του για μια αποτελεσματική και ασφαλή θεραπεία, η οποία θα σας οδηγήσει στο χαμόγελο που ονειρεύεστε!    
Yannis Kritas
Yannis Kritas
2023-01-09
Ο Βαγγέλης Παπαδιώτης και οι συνεργάτες του είναι από τους σπάνιους γιατρούς με ενσυναίσθηση για τον φόβο του ασθενή. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο μου πρόβλημα με τους ουκ ολίγους οδοντιάτρους που είχα από μικρό παιδί. Αυτός ήταν κι ο λόγος που πήγαινα σε οδοντίατρο μόνο όταν κάποιο δόντι έφτανε στο απροχώρητο. Από την πρώτη επίσκεψη έκανε λεπτομερή καταγραφή των θεμάτων που είχε κάθε μου δόντι και μου πρότεινε πλάνο ολικής αποκατάστασης σε βάθος χρόνου. Κατανοώντας την «λόξα» μου ως μηχανικού να θέλω να καταλάβω τις τεχνικές λεπτομέρειες, μου εξήγησε αναλυτικά τις μεθόδους και τα υλικά που υπάρχουν διαθέσιμα. Και τί πραγματικά μαγικές λύσεις υπάρχουν πλέον!!! Κάθε φορά που κάναμε μια δουλειά σε ένα δόντι γίνονταν με γνώμονα το αρχικό πλάνο έτσι ώστε δεν χρειάστηκε να ταλαιπωρηθώ σε χρόνο και έξοδα με διορθωτικές εργασίες. Ευχαριστώ Βαγγέλη για το χαμόγελο που μου δώσατε!
Vasileia Soulouta
Vasileia Soulouta
2023-01-09
I went to Dental Aesthetics to correct and improve my smile. Dr. Papadiotis was amazing. Efficient, looking after every detail! I highly recommend him to everyone. Thank you Eleni for arranging my appointments
Helen Papantoniou
Helen Papantoniou
2023-01-08
Πολύ ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα και τις ιατρικές υπηρεσίες, που παρήχθησαν! Υπευθυνότητα και επαγγελματισμός!
John Papadopoulos
John Papadopoulos
2023-01-07
Εξαιρετικός γιατρός.. Ο καλύτερος που έχω παει
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΧ
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΧ
2023-01-02
Ο κύριος Παπαδιωτης είναι εξαιρετικός γιατρός με τέλειες γνώσεις και εξαιρετικός άνθρωπος. Από την πρώτη στιγμή τον εμπιστεύτηκα. Έμεινα πολύ ικανοποιημένη από το τέλειο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα . Τον συστήνω ανεπιφύλακτα . Τον ευχαριστώ πολύ για την υπέροχη δουλειά που κάνει μαζί με την ομάδα του.
ANMARK
ANMARK
2022-12-20
Κορυφαιος!! Επικοινωνιακος, επεξηγηματικος, λεπτομερης με τελειο θεραπευτικο-αισθητικο αποτελεσμα! Ανεπιφυλακτα!!!
EPAMEINONDAS TSIPOGIANNIS
EPAMEINONDAS TSIPOGIANNIS
2022-12-17
Απλα καταπληκτικος!!
Angeliki Kirmi
Angeliki Kirmi
2022-12-17
Dr Papadiotis is the best dentist that I have visited so far. I am very satisfied with the work he is doing. He is excellent at his job! I would not hesitate to recommend his services. Thank you very much!
ΔΩΡΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΔΩΡΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
2022-12-09
Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη με την άμεση ανταπόκριση και την τελική λύση που δόθηκε στο πρόβλημά μου. Αναζητώντας ιατρείο με ενδοστοματικό σαρωτή για λήψη αποτυπωμάτων, επέλεξα τον κύριο Παπαδιώτη, ο οποίος, όχι μόνο με δέχτηκε άμεσα και προχώρησε στην προσθετική που χρειαζόμουν, αλλά και μου πρότεινε μια σειρά από λύσεις για ολιστική αντιμετώπιση των θεμάτων που με απασχολούν λόγω της ασθένειας των ούλων μου. Ο γιατρός συνδυάζει την άρτια επιστημονική κατάρτιση και την πλέον εξελιγμένη τεχνολογία με ανθρώπινη ευαισθησία! Τον ευχαριστώ πολύ!
ELEFTHERIA DIMA
ELEFTHERIA DIMA
2022-12-02
Ιδιαίτερα απαιτητικό το δικό μου περιστατικό. Το αίσθημα ασφάλειας που ένιωθα με τον κ. Παπαδιώτη με βοήθησε να έχω υπομονή και να νιώθω ότι όλα θα πάνε καλά! Το αποτέλεσμα φανταστικό! Σας ευχαριστώ για όλα!