Logo
burger
Ίσια δόντια
Home » Ίσια δόντια

Ίσια δόντια

Τα ίσια δόντια συμβάλλουν αρκετά στην εικόνα ενός χαμόγελου, κάνοντάς το ακόμη πιο εντυπωσιακό και σαγηνευτικό. Στις μικρότερες ηλικίες τα στραβά δόντια και τα ορθοδοντικά προβλήματα αντιμετωπίζονται με μεταλλικά σιδεράκια. Όμως, μεγαλύτερα άτομα που δεν τοποθέτησαν σιδεράκια όντας μικρότεροι σε ηλικία θέλουν να ισιώσουν τα δόντια τους, αλλά δεν επιθυμούν να βάλουν σιδεράκια. Πλέον η σύγχρονη Αισθητική Οδοντιατρική δίνει την δυνατότητα και στους ενήλικες να αποκτήσουν ένα καινούργιο χαμόγελο χωρίς σιδεράκια.  

Ίσια δόντια με όψεις ρητίνης

Οι όψεις ρητίνης χρησιμοποιούνται ευρέως στην Αισθητική Οδοντιατρική. Η χρήση τους αφορά στην αντιμετώπιση πολλών οδοντικών προβλημάτων, και ένα εξ αυτών είναι τα στραβά δόντια. Η τοποθέτηση όψεων ρητίνης είναι η ελάχιστη επεμβατική μέθοδος απόκτησης ενός νέου χαμόγελου, μεταμορφώνοντάς το ως προς το χρώμα και ως προς το σχήμα. Οι όψεις ρητίνης τοποθετούνται στην εξωτερική επιφάνεια του δοντιού, αλλάζοντας έτσι εύκολα, τόσο το σχήμα, όσο και το χρώμα των δοντιών. Τα βασικότερα πλεονεκτήματά τους είναι ότι τοποθετούνται άμεσα χωρίς να απαιτείται τρόχισμα των υγιών δοντιών.    

Ίσια δόντια με όψεις πορσελάνης

Οι όψεις πορσελάνης, όπως ακριβώς και οι όψεις ρητίνης, είναι λεπτές επικαλύψεις που τοποθετούνται στην επιφάνεια του δοντιού και είναι πορσελάνινες. Εν αντιθέσει με τις όψεις ρητίνης, στις όψεις πορσελάνης απαιτείται ο τροχισμός του φυσικού δοντιού. Η τοποθέτηση όψεων πορσελάνης ανήκει στις μεθόδους μεγάλης επέμβασης, αφού πρόκειται για αποκαταστάσεις ολικής κάλυψης που απαιτούν τον συνολικό τροχισμό των δοντιών. Η αντιμετώπιση των στραβών δοντιών με όψεις πορσελάνης είναι άμεση και ανώδυνη. Το μοναδικό μειονέκτημά τους συγκριτικά με τις όψεις ρητίνης είναι το υψηλό κόστος τους.    

Ίσια δόντια με Αόρατη Ορθοδοντική & Νάρθηκες invisalign

Τα ίσια δόντια μπορούν να αποκτηθούν με τη χρήση αόρατων ναρθήκων Invisalign. Οι  αόρατοι νάρθηκες μετακινούν τα δόντια σταδιακά μέχρι το επιθυμητό σημείο. Για τη δημιουργία τους λαμβάνεται ένα αποτύπωμα υψηλής ακρίβειας των δοντιών του ασθενούς και δημιουργούνται εξατομικευμένα. Η τοποθέτησή τους γίνεται από τον ίδιο τον ασθενή εύκολα και φοριούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αφαιρείται από τον ασθενή μόνο κατά τη διάρκεια του γεύματος ή της κατανάλωσης ζεστών των ροφημάτων. Η αφαίρεσή τους και ο καθαρισμός τους μειώνουν τις πιθανότητες κατακράτησης τροφών, όπως στα κλασσικά σιδεράκια. Έτσι, αποφεύγονται περιστατικά ουλίτιδας και τερηδονισμών, συχνά φαινόμενα σε ασθενείς που φορούν σιδεράκια.    

Πόσα ραντεβού απαιτούνται;

Συνήθως για την πλήρη μεταμόρφωση του χαμόγελου απαιτούνται από ένα έως τρία ραντεβού. Η ποσότητα των ραντεβού που απαιτείται εξαρτάται κυρίως από τον βαθμό του προβλήματος που πρέπει να αποκατασταθεί. Επίσης, παίζει ρόλο και η μέθοδος που θα επιλεγεί για τον ευθειασμό των δοντιών. Σε κάθε περίπτωση πριν την έναρξη οποιασδήποτε εργασίας απαιτείται η αισθητική ανάλυση χαμόγελου   Συμπερασματικά, κάποια περιστατικά στραβών δοντιών μπορούν πλέον να αντιμετωπιστούν χωρίς σιδεράκια και ορθοδοντική θεραπεία. Όμως, σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφερθεί ότι δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα ευθειασμού στραβών δοντιών με τους προαναφερθέντες τρόπους. Όταν υπάρχουν μεγάλα συγκλεισιακά προβλήματα ή μεγάλα μεσοδόντια διαστήματα, η αποκατάσταση δεν είναι δυνατή και είναι απαραίτητη η ορθοδοντική θεραπεία.   Αποκτήστε τώρα τα ίσια δόντια που πάντα ονειρευόσασταν μεταμορφώνοντας το χαμόγελό σας με μια επίσκεψη στο Dental Aesthetics. O Αισθητικός Οδοντίατρος Παπαδιώτης Ευάγγελος βρίσκεται στη διάθεσή σας για να σας χαρίσει το χαμόγελο των ονείρων σας ακόμη και χωρίς  επίπονες ορθοδοντικές εργασίες που απαιτούν χρόνο. Επικοινωνήστε μαζί μας και κλείστε το ραντεβού σας κάνοντας το πρώτο βήμα στην αλλαγή του χαμόγελού σας!
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΣΑΧΤΣΙΔΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΣΑΧΤΣΙΔΗΣ
2023-11-12
Τρέχω πάνω από 20 χρόνια στους οδοντιατρους και κάθε φορά που καθόμουν σ αυτήν την καρέκλα με έπιανε φόβος και οι σφυγμοι ανέβαιναν στο κόκκινο.Κάποια στιγμή έφτασα σε σημείο να μην μπορώ να μασησω ούτε ψωμί.Μου έλεγαν έπρεπε να τα βγάλω σχεδόν όλα και να βάλω μασελακια. Έχω χάσει τέσσερα δόντια και τα υπόλοιπα ήταν σχεδόν κατεστραμμένα. Τον Κ.Παπαδιωτη μου τον συνέστησε ένας άνθρωπος που έχει γίνει σαν δεύτερος πατέρας μου. Στο δεύτερο ραντεβού στον Κ.Παπαδιωτη έφυγε ο φόβος που είχα στους οδοντιατρους. Δεν έβγαλα κανένα δόντι μου.Φτιαχνει τα δικά μου δόντια και επιτέλους ακούω ότι αυτό που φτιάχνει δεν θα σπάσει και όχι αυτό που μου έλεγαν οι άλλοι οδοντίατροι "ΟΣΟ ΑΝΤΕΞΕΙ".Όσο για την εμπειρία και τον επαγγελματισμό που έχει ο Κ.Παπαδιωτης και πάνω απ' όλα την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ που σου προσφέρει σαν Ανθρωπος και σαν οδοντίατρος ότι και να πω θα είναι σταγόνα στον ωκεανό. Μακάρι να είχαμε και άλλους τέτοιους επιστήμονες και σε άλλους κλάδους της ιατρικής. Πλέον όλη μου η οικογένεια απέκτησε τον οδοντίατρο της που θα ζήλευαν ακόμα και στο εξωτερικό.Συμβουλη... οποιοδήποτε οδοντιατρικο πρόβλημα και να έχετε πηγαίνετε στον Κ.Παπαδιωτη και θα με θυμηθείτε. Ένα δισεκατομμύριο ευχαριστώ στον Κ.Παπαδιωτη και στον άνθρωπο που μου τον συνέστησε!
MARIA ARGYROU
MARIA ARGYROU
2023-10-31
ΘΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΩ ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ ΤΟ ΔΕΚΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΑΣ ΜΕ ΔΕΚΑ ΜΕ ΤΟΝΟ . ΦΙΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ , ΑΝΩΔΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΙΑΤΡΟ.
Παρασκευη Μεντη
Παρασκευη Μεντη
2023-10-16
Είμαι 53 ετών,αρκετά ταλαιπωρημένη από οδοντιάτρους. Επισκέφτηκα τον δρ. Παπαδιώτη και εντυπωσιάστηκα από την αμεσότητα του στο να λύσει το πρόβλημα μου. Επίσης την καταπληκτική δουλειά που έκανε στα δόντια μου, έκτοτε τρώω κανονικά χωρίς καμία ενόχληση. Σας ευχαριστώ.
Alexander Efstratiou
Alexander Efstratiou
2023-10-10
Ιωάννα Παπαδοπουλου
Ιωάννα Παπαδοπουλου
2023-10-09
anastasia pylarinou
anastasia pylarinou
2023-09-20
Μανος Αντωνοπουλος
Μανος Αντωνοπουλος
2023-08-14
Εμπειρία και γνώση πάνω απο όλα !!
George Kostopoulos
George Kostopoulos
2023-07-27
Η ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΗΡΞΕ ΑΨΟΓΗ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ . ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥΣ . ΦΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ
Χριστίνα Αντωνιάδου
Χριστίνα Αντωνιάδου
2023-07-19
Πάρα πολύ καλή πρώτη εμπειρία με φροντίδα και επαγγελματισμό σε έναν χώρο ήρεμο και ζεστό. Ευχαριστώ ????
panos prokopis
panos prokopis
2023-07-12