Logo
burger
Καινούργιο Χαμόγελο
Home » Καινούργιο Χαμόγελο

Καινούργιο Χαμόγελο: Λάμψη & Ομορφιά

Πώς μπορώ να αποκτήσω νέο χαμόγελο;

Με τη θεραπεία ”Νέο Χαμόγελο” πραγματοποιείται επανασχεδιασμός του μεγέθους και της θέσης των δοντιών με στόχο την ομορφιά και την κομψότητα.

Αφορά τη βελτίωση στην εμφάνιση των 10-12 δοντιών της άνω γνάθου (αισθητική ζώνη) ή και της κάτω γνάθου με κύριο μέλημα την ακεραιότητα των υγιών δοντιών.

Ο σχεδιασμός της νέας οδοντικής σύνθεσης βασίζεται στην Αισθητική Ανάλυση του προσώπου και το Digital Smile Design. Γι’ αυτό χρησιμοποιείται εξοπλισμός υψηλής ανάλυσης – ψηφιακές κάμερες DSLR / mirrorless με macro φακούς και ειδικό λογισμικό. Λαμβάνονται συγκεκριμένες φωτογραφίες προσώπου-χαμόγελου και η νέα οδοντική σύνθεση σχεδιάζεται ψηφιακά με βάση την μορφολογία των φυσικών δοντιών.

Συχνά ο ολικός επανασχεδιασμός αφορά σε δόντια υγιή, όπως συμβαίνει σε νεαρούς ασθενείς. Τότε οι επιλογές μας είναι απόλυτα μη επεμβατικές. Σε τέτοιες περιπτώσεις, επιλέγονται αποκλειστικά οι ορθοδοντικές μετακινήσεις (σιδεράκια ή νάρθηκες invisalign), η λεύκανση και όψεις πορσελάνης ή οι όψεις ρητίνης.

Ποια είναι τα κριτήρια επιτυχίας ενός εντυπωσιακού χαμόγελου;

Μερικά από τα κριτήρια που δημιουργούν ένα αψεγάδιαστο χαμόγελο περιγράφονται παρακάτω:

 • Το χρώμα των δοντιών πρέπει να είναι φωτεινό αλλά όχι “ψεύτικο”.
 • Οι αναλογίες μήκους-πλάτους των δοντιών θα πρέπει να είναι αρμονικές. Δε θέλουμε τετράγωνα δόντια αλλά ούτε και στενόμακρα.
 • Τα πρόσθια δόντια της άνω γνάθου θα πρέπει να φαίνονται, όταν η κάτω γνάθος έρχεται αβίαστα σε θέση ανάπαυσης. Σε νεαρές ηλικίες τα πάνω δόντια θα πρέπει να φαίνονται αρκετά (2-4 χλστ) ενώ στις μεγαλύτερες ηλικίες 1 χλστ είναι αρκετό.
 • Οι άνω κεντρικοί τομείς πρέπει να βρίσκονται στο μέσο του προσώπου ενώ οι πλάγιοι τομείς θα πρέπει να είναι λίγο μικρότεροι από τους κεντρικούς τομείς. Οι γωνίες των δοντιών θα πρέπει να είναι αποστρογγυλεμένες και όλα τα δόντια να έχουν την ημιδιαφάνεια, που έχουν και τα φυσικά μας δόντια
 • Τα κάτω πρόσθια δόντια πρέπει να φαίνονται όσο γίνεται λιγότερο. Η θέση των ούλων των προσθίων δοντιών της άνω γνάθου θα πρέπει να είναι ψηλά προς το άνω χείλος, ώστε να φαίνονται όσο γίνεται λιγότερα ούλα.

Τεχνικές για Ολική μεταμόρφωση του χαμόγελου

Οι κύριες τεχνικές που χρησιμοποιούνται για ολική μεταμόρφωση του χαμόγελου από Οδοντιάτρους εξειδικευμένους στην Αισθητική Οδοντιατρική είναι:

 • υπερσυντηρητικές όψεις πορσελάνης ή ρητίνης και τα επένθετα-υπερένθετα. Μπορούν να επιτευχθούν πάχη όψεων της τάξης 0,1-0,4 χλστ, που σημαίνει πως τα δόντια δεν τροχίζονται σχεδόν καθόλου
 • Αισθητική Ανάλυση και δοκιμαστική οδοντική σύνθεση μέσω της υπηρεσίας Digital Smile Design
 • Ορθοδοντική μετακίνηση,
 • Οδοντική λεύκανση

 

Σε ποιους απευθύνεται η Ολική μεταμόρφωση του χαμόγελου; 

καινουριο-χαμογελο

Έτσι, εάν έχετε ένα από τα παρακάτω, θα μπορούσατε να είστε υποψήφιοι για την ολική μεταμόρφωση στο χαμόγελο σας.

 • δόντια φθαρμένα, που έχουν κοντύνει και δε φαίνονται, όταν χαμογελάτε
 • δόντια, που λείπουν ή που εμφανίζουν κενά μεταξύ τους
 • δόντια, που είναι στραβά
 • ούλα, που φαίνονται πολύ στο χαμόγελο

 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της Ολικής μεταμόρφωσης του χαμόγελου;

Μερικά από τα πλεονεκτήματα της απόκτησης ενός νέου & λαμπερού χαμόγελου είναι:

 • Βελτίωση της εμφάνισης των δοντιών και του προσώπου
 • Βελτίωση της λειτουργίας ολόκληρου του στόματος – καλύτερες οδοντικές επαφές και άνεση
 • Αποκατάσταση της αυτοπεποίθησης και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής

Εμπιστευτείτε το Digital Smile Design και την Αισθητική Οδοντιατρική

Το Digital Smile Design είναι μια καινοτομία της αισθητικής οδοντιατρικής, που μας προσφέρει τη δυνατότητα σχεδίασης ενός νέου εντυπωσιακού, και απόλυτα φυσικού χαμόγελου.

Το Digital Smile Design βοηθάει στην Αισθητική Ανάλυση και στον Αισθητικό Επανασχεδιασμό.

Γιατί χρειάζεται η Αισθητική Ανάλυση Χαμόγελου & Προσώπου;

Η Αισθητική Ανάλυση είναι η μέθοδος ανάλυσης της μορφολογίας του προσώπου με ιδιαίτερη έμφαση στο χαμόγελο.

καινουριο-χαμογελο

Με την Αισθητική Ανάλυση επισημαίνονται:

 • Ασυμμετρίες στο χαμόγελο, στη θέση και στις διαστάσεις των δοντιών
 • Ελλιπής ή υπερβολική έκθεση των περιστοματικών περιοχών (χείλη, μειωμένο ή αυξημένο ύψος κάτω τριτημορίου του προσώπου, προσθιοπίσθια θέση των γνάθων κλπ)
 • Σκελετική δομή των γνάθων μέσω ακτινογραφιών

Η αισθητική ανάλυση αποτελεί απαραίτητο στάδιο σε κάθε αισθητική παρέμβαση, που γίνεται στο ιατρείο μας. Η αξιοποίηση των πληροφοριών της αισθητικής ανάλυσης στοχεύει στην απόδοση αρμονίας, χωρίς να παραβιάζονται οι λειτουργικές και βιολογικές παράμετροι.

 

Εμπιστευτείτε τον Δρ. Παπαδιώτη Ευάγγελο για να αποκτήσετε ένα καινούριο χαμόγελο που θα σας προσδώσει επιπλέον λάμψη & ομορφιά. Στο ιατρείο του, ο εξειδικευμένος στην Αισθητική Οδοντιατρική Δρ. Παπαδιώτης θα αναλύσει προσεκτικά τη δομή & τη μορφολογία του προσώπου σας ώστε να καταλήξει στην κατάλληλη μέθοδο απόκτησης νέου χαμόγελου για εσάς.

Nikos Dikaios
Nikos Dikaios
2023-03-10
Dr Papadiotis is a very skilled dentist, professional and the centre itself is very accommodating. I definitely recommend it.
Effie Butsikares
Effie Butsikares
2023-03-10
Ο Κύριος Παπαδιώτης και η ομάδα του αποτελεί απόδειξη πως υπάρχουν γιατροί που φροντίζουν για την υγεία σου, είναι άρτια καταρτισμένοι, γνωστές του αντικειμένου, παρέχοντας ασφάλεια και σωστή πληροφόρηση σε κάθε διαδικασία ιατρική. Είναι ο οδοντίατρος που συνιστώ ανεπιφύλακτα για ασθένεις που έχουν ανάγκη από σωστούς επιστήμονες που θα τους καθοδηγήσουν βήμα βήμα μέχρι το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον ιατρό που φρόντισε για την παραμελημένη ομολογώ υγιεινη του στόματος μου και που χαίρομαι τώρα να χαμογελάω με άλλη αυτοπεποίθηση πλέον.
anastasia&zografos anastasia&zografos
anastasia&zografos anastasia&zografos
2023-03-10
Η εμπειρία μου από τις επισκέψεις μου στον Δρ. Ευάγγελο Παπαδιώτη είναι άριστη σε όλα τα επίπεδα. Τον διακρίνει ευγένεια, κατανόηση στις ευαισθησίες του ασθενούς, επαγγελματισμός και αποτελεσματικότητα. Εξαιρετικοί και οι συνεργάτες του. Αναστασία Μυλωνά
Maria Bousali
Maria Bousali
2023-03-09
Γιώργος Μανώλης
Γιώργος Μανώλης
2023-02-08
Η εμπειρία μου στο ιατρείο ήταν μοναδική. Η κυρία που είναι στο τηλέφωνο ήταν πολύ ευγενική και μου έκλεισε άμεσα ραντεβού. Από το πρώτο ραντεβού ένιωσα μια ασφάλεια που δύσκολα συναντάς σε ιατρείο. Ο γιατρός εξαιρετικός άνθρωπος με πολύ καλή γνώση πάνω στην δουλειά του, μου ανέλυσε με κάθε λεπτομέρεια το πρόβλημά μου,και πώς θα μπορούσαμε να το αντιμετωπίσουμε με πολλούς τρόπους. Τελικά μετα από 2 σφραγίσματα που ήθελα, έκανα λεύκανση στο σπίτι και έκανα και όψεις ρητίνης στην πάνω γνάθο. Το αποτέλεσμα ήταν όπως το ήθελα χωρίς να πονέσω καθόλου. Χαίρομαι που επισκέφτηκα το ιατρείο γιατί εκτός από ένα καλό οδοντίατρο έγινε και ένας καλός φίλος.
An Vlanti
An Vlanti
2023-02-01
Εδώ και καιρό ψάχνω για έναν κατάλληλο γιατρό, και χαίρομαι πολύ που επέλεξα την Dental Aesthetics και τον Δρ. Παπαδιώτη. Η πολιτική της κλινικής δεν είναι ένα γρήγορο, αλλά ένα ποιοτικό αποτέλεσμα με τη διατήρηση της υγείας των δοντιών, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό για μένα. Τώρα έχω ένα όμορφο χαμόγελο! Από τα αρχικά μου δεδομένα, προέκυψε το πιο cool αποτέλεσμα!
Eleni Smponia
Eleni Smponia
2023-01-23
Ο κ.Παπαδιώτης έχει φέρει εις πέρας εξαιρετικά δύσκολα περιστατικά της οδοντοστοιχίας μου! Περιστατικά που απαιτούσαν και ικανότητες ενδο-οδοντοτιστή εκτός των κλασικών οδοντιατρικών παρεμβάσεων… Το αποτέλεσμα πάντα εξαιρετικό…χωρίς πόνο…με διάρκεια…και φυσικά εξαιρετική αισθητική! Τον συστήνω ανεπιφύλακτα είτε για τη δημιουργία ενός όμορφου χαμόγελου για αισθητικούς λόγους αλλά και για οτιδήποτε έχει αποτελέσει πρόκληση για τον προηγούμενο οδοντίατρο σας!
Kostas Barbarousis
Kostas Barbarousis
2023-01-17
Αριστος επαγγελματίας.Εξαιρετική δουλειά και εξαιρετικός άνθρωπος!απολυτα ευχαριστημένος από την εξυπηρέτηση , επεξηγηματικός και καθησυχαστικός ως προς το πρόβλημα μου!ευχαριστο περιβάλλον και καθόλου κουραστικός αποπεράτωσης εργασίας .
Kostas Georgakopoulos
Kostas Georgakopoulos
2023-01-14
Το προτείνω ανεπιφύλακτα !!
argiris tsiotsios
argiris tsiotsios
2023-01-13
Καταπληκτικός γιατρός Άψογη συμπεριφορά και πολύ καλές τιμές Σύσταση ανεπιφύλακτη