Logo
burger
Καινούργιο Χαμόγελο
Home » Καινούργιο Χαμόγελο

Καινούργιο Χαμόγελο: Λάμψη & Ομορφιά

Πώς μπορώ να αποκτήσω νέο χαμόγελο;

Με τη θεραπεία ”Νέο Χαμόγελο” πραγματοποιείται επανασχεδιασμός του μεγέθους και της θέσης των δοντιών με στόχο την ομορφιά και την κομψότητα.

Αφορά τη βελτίωση στην εμφάνιση των 10-12 δοντιών της άνω γνάθου (αισθητική ζώνη) ή και της κάτω γνάθου με κύριο μέλημα την ακεραιότητα των υγιών δοντιών.

Ο σχεδιασμός της νέας οδοντικής σύνθεσης βασίζεται στην Αισθητική Ανάλυση του προσώπου και το Digital Smile Design. Γι’ αυτό χρησιμοποιείται εξοπλισμός υψηλής ανάλυσης – ψηφιακές κάμερες DSLR / mirrorless με macro φακούς και ειδικό λογισμικό. Λαμβάνονται συγκεκριμένες φωτογραφίες προσώπου-χαμόγελου και η νέα οδοντική σύνθεση σχεδιάζεται ψηφιακά με βάση την μορφολογία των φυσικών δοντιών.

Συχνά ο ολικός επανασχεδιασμός αφορά σε δόντια υγιή, όπως συμβαίνει σε νεαρούς ασθενείς. Τότε οι επιλογές μας είναι απόλυτα μη επεμβατικές. Σε τέτοιες περιπτώσεις, επιλέγονται αποκλειστικά οι ορθοδοντικές μετακινήσεις (σιδεράκια ή νάρθηκες invisalign), η λεύκανση και όψεις πορσελάνης ή οι όψεις ρητίνης.

Ποια είναι τα κριτήρια επιτυχίας ενός εντυπωσιακού χαμόγελου;

Μερικά από τα κριτήρια που δημιουργούν ένα αψεγάδιαστο χαμόγελο περιγράφονται παρακάτω:

 • Το χρώμα των δοντιών πρέπει να είναι φωτεινό αλλά όχι “ψεύτικο”.
 • Οι αναλογίες μήκους-πλάτους των δοντιών θα πρέπει να είναι αρμονικές. Δε θέλουμε τετράγωνα δόντια αλλά ούτε και στενόμακρα.
 • Τα πρόσθια δόντια της άνω γνάθου θα πρέπει να φαίνονται, όταν η κάτω γνάθος έρχεται αβίαστα σε θέση ανάπαυσης. Σε νεαρές ηλικίες τα πάνω δόντια θα πρέπει να φαίνονται αρκετά (2-4 χλστ) ενώ στις μεγαλύτερες ηλικίες 1 χλστ είναι αρκετό.
 • Οι άνω κεντρικοί τομείς πρέπει να βρίσκονται στο μέσο του προσώπου ενώ οι πλάγιοι τομείς θα πρέπει να είναι λίγο μικρότεροι από τους κεντρικούς τομείς. Οι γωνίες των δοντιών θα πρέπει να είναι αποστρογγυλεμένες και όλα τα δόντια να έχουν την ημιδιαφάνεια, που έχουν και τα φυσικά μας δόντια
 • Τα κάτω πρόσθια δόντια πρέπει να φαίνονται όσο γίνεται λιγότερο. Η θέση των ούλων των προσθίων δοντιών της άνω γνάθου θα πρέπει να είναι ψηλά προς το άνω χείλος, ώστε να φαίνονται όσο γίνεται λιγότερα ούλα.

Τεχνικές για Ολική μεταμόρφωση του χαμόγελου

Οι κύριες τεχνικές που χρησιμοποιούνται για ολική μεταμόρφωση του χαμόγελου από Οδοντιάτρους εξειδικευμένους στην Αισθητική Οδοντιατρική είναι:

 • υπερσυντηρητικές όψεις πορσελάνης ή ρητίνης και τα επένθετα-υπερένθετα. Μπορούν να επιτευχθούν πάχη όψεων της τάξης 0,1-0,4 χλστ, που σημαίνει πως τα δόντια δεν τροχίζονται σχεδόν καθόλου
 • Αισθητική Ανάλυση και δοκιμαστική οδοντική σύνθεση μέσω της υπηρεσίας Digital Smile Design
 • Ορθοδοντική μετακίνηση,
 • Οδοντική λεύκανση

 

Σε ποιους απευθύνεται η Ολική μεταμόρφωση του χαμόγελου; 

καινουριο-χαμογελο

Έτσι, εάν έχετε ένα από τα παρακάτω, θα μπορούσατε να είστε υποψήφιοι για την ολική μεταμόρφωση στο χαμόγελο σας.

 • δόντια φθαρμένα, που έχουν κοντύνει και δε φαίνονται, όταν χαμογελάτε
 • δόντια, που λείπουν ή που εμφανίζουν κενά μεταξύ τους
 • δόντια, που είναι στραβά
 • ούλα, που φαίνονται πολύ στο χαμόγελο

 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της Ολικής μεταμόρφωσης του χαμόγελου;

Μερικά από τα πλεονεκτήματα της απόκτησης ενός νέου & λαμπερού χαμόγελου είναι:

 • Βελτίωση της εμφάνισης των δοντιών και του προσώπου
 • Βελτίωση της λειτουργίας ολόκληρου του στόματος – καλύτερες οδοντικές επαφές και άνεση
 • Αποκατάσταση της αυτοπεποίθησης και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής

Εμπιστευτείτε το Digital Smile Design και την Αισθητική Οδοντιατρική

Το Digital Smile Design είναι μια καινοτομία της αισθητικής οδοντιατρικής, που μας προσφέρει τη δυνατότητα σχεδίασης ενός νέου εντυπωσιακού, και απόλυτα φυσικού χαμόγελου.

Το Digital Smile Design βοηθάει στην Αισθητική Ανάλυση και στον Αισθητικό Επανασχεδιασμό.

Γιατί χρειάζεται η Αισθητική Ανάλυση Χαμόγελου & Προσώπου;

Η Αισθητική Ανάλυση είναι η μέθοδος ανάλυσης της μορφολογίας του προσώπου με ιδιαίτερη έμφαση στο χαμόγελο.

καινουριο-χαμογελο

Με την Αισθητική Ανάλυση επισημαίνονται:

 • Ασυμμετρίες στο χαμόγελο, στη θέση και στις διαστάσεις των δοντιών
 • Ελλιπής ή υπερβολική έκθεση των περιστοματικών περιοχών (χείλη, μειωμένο ή αυξημένο ύψος κάτω τριτημορίου του προσώπου, προσθιοπίσθια θέση των γνάθων κλπ)
 • Σκελετική δομή των γνάθων μέσω ακτινογραφιών

Η αισθητική ανάλυση αποτελεί απαραίτητο στάδιο σε κάθε αισθητική παρέμβαση, που γίνεται στο ιατρείο μας. Η αξιοποίηση των πληροφοριών της αισθητικής ανάλυσης στοχεύει στην απόδοση αρμονίας, χωρίς να παραβιάζονται οι λειτουργικές και βιολογικές παράμετροι.

 

Εμπιστευτείτε τον Δρ. Παπαδιώτη Ευάγγελο για να αποκτήσετε ένα καινούριο χαμόγελο που θα σας προσδώσει επιπλέον λάμψη & ομορφιά. Στο ιατρείο του, ο εξειδικευμένος στην Αισθητική Οδοντιατρική Δρ. Παπαδιώτης θα αναλύσει προσεκτικά τη δομή & τη μορφολογία του προσώπου σας ώστε να καταλήξει στην κατάλληλη μέθοδο απόκτησης νέου χαμόγελου για εσάς.

Yannis Kritas
Yannis Kritas
2023-01-09
Ο Βαγγέλης Παπαδιώτης και οι συνεργάτες του είναι από τους σπάνιους γιατρούς με ενσυναίσθηση για τον φόβο του ασθενή. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο μου πρόβλημα με τους ουκ ολίγους οδοντιάτρους που είχα από μικρό παιδί. Αυτός ήταν κι ο λόγος που πήγαινα σε οδοντίατρο μόνο όταν κάποιο δόντι έφτανε στο απροχώρητο. Από την πρώτη επίσκεψη έκανε λεπτομερή καταγραφή των θεμάτων που είχε κάθε μου δόντι και μου πρότεινε πλάνο ολικής αποκατάστασης σε βάθος χρόνου. Κατανοώντας την «λόξα» μου ως μηχανικού να θέλω να καταλάβω τις τεχνικές λεπτομέρειες, μου εξήγησε αναλυτικά τις μεθόδους και τα υλικά που υπάρχουν διαθέσιμα. Και τί πραγματικά μαγικές λύσεις υπάρχουν πλέον!!! Κάθε φορά που κάναμε μια δουλειά σε ένα δόντι γίνονταν με γνώμονα το αρχικό πλάνο έτσι ώστε δεν χρειάστηκε να ταλαιπωρηθώ σε χρόνο και έξοδα με διορθωτικές εργασίες. Ευχαριστώ Βαγγέλη για το χαμόγελο που μου δώσατε!
Vasileia Soulouta
Vasileia Soulouta
2023-01-09
I went to Dental Aesthetics to correct and improve my smile. Dr. Papadiotis was amazing. Efficient, looking after every detail! I highly recommend him to everyone. Thank you Eleni for arranging my appointments
Helen Papantoniou
Helen Papantoniou
2023-01-08
Πολύ ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα και τις ιατρικές υπηρεσίες, που παρήχθησαν! Υπευθυνότητα και επαγγελματισμός!
John Papadopoulos
John Papadopoulos
2023-01-07
Εξαιρετικός γιατρός.. Ο καλύτερος που έχω παει
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΧ
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΧ
2023-01-02
Ο κύριος Παπαδιωτης είναι εξαιρετικός γιατρός με τέλειες γνώσεις και εξαιρετικός άνθρωπος. Από την πρώτη στιγμή τον εμπιστεύτηκα. Έμεινα πολύ ικανοποιημένη από το τέλειο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα . Τον συστήνω ανεπιφύλακτα . Τον ευχαριστώ πολύ για την υπέροχη δουλειά που κάνει μαζί με την ομάδα του.
ANMARK
ANMARK
2022-12-20
Κορυφαιος!! Επικοινωνιακος, επεξηγηματικος, λεπτομερης με τελειο θεραπευτικο-αισθητικο αποτελεσμα! Ανεπιφυλακτα!!!
EPAMEINONDAS TSIPOGIANNIS
EPAMEINONDAS TSIPOGIANNIS
2022-12-17
Απλα καταπληκτικος!!
Angeliki Kirmi
Angeliki Kirmi
2022-12-17
Dr Papadiotis is the best dentist that I have visited so far. I am very satisfied with the work he is doing. He is excellent at his job! I would not hesitate to recommend his services. Thank you very much!
ΔΩΡΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΔΩΡΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
2022-12-09
Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη με την άμεση ανταπόκριση και την τελική λύση που δόθηκε στο πρόβλημά μου. Αναζητώντας ιατρείο με ενδοστοματικό σαρωτή για λήψη αποτυπωμάτων, επέλεξα τον κύριο Παπαδιώτη, ο οποίος, όχι μόνο με δέχτηκε άμεσα και προχώρησε στην προσθετική που χρειαζόμουν, αλλά και μου πρότεινε μια σειρά από λύσεις για ολιστική αντιμετώπιση των θεμάτων που με απασχολούν λόγω της ασθένειας των ούλων μου. Ο γιατρός συνδυάζει την άρτια επιστημονική κατάρτιση και την πλέον εξελιγμένη τεχνολογία με ανθρώπινη ευαισθησία! Τον ευχαριστώ πολύ!
ELEFTHERIA DIMA
ELEFTHERIA DIMA
2022-12-02
Ιδιαίτερα απαιτητικό το δικό μου περιστατικό. Το αίσθημα ασφάλειας που ένιωθα με τον κ. Παπαδιώτη με βοήθησε να έχω υπομονή και να νιώθω ότι όλα θα πάνε καλά! Το αποτέλεσμα φανταστικό! Σας ευχαριστώ για όλα!