Logo
burger
Καινούργιο Χαμόγελο
Home » Καινούργιο Χαμόγελο

Καινούργιο Χαμόγελο: Λάμψη & Ομορφιά

Πώς μπορώ να αποκτήσω νέο χαμόγελο;

Με τη θεραπεία ”Νέο Χαμόγελο” πραγματοποιείται επανασχεδιασμός του μεγέθους και της θέσης των δοντιών με στόχο την ομορφιά και την κομψότητα.

Αφορά τη βελτίωση στην εμφάνιση των 10-12 δοντιών της άνω γνάθου (αισθητική ζώνη) ή και της κάτω γνάθου με κύριο μέλημα την ακεραιότητα των υγιών δοντιών.

Ο σχεδιασμός της νέας οδοντικής σύνθεσης βασίζεται στην Αισθητική Ανάλυση του προσώπου και το Digital Smile Design. Γι’ αυτό χρησιμοποιείται εξοπλισμός υψηλής ανάλυσης – ψηφιακές κάμερες DSLR / mirrorless με macro φακούς και ειδικό λογισμικό. Λαμβάνονται συγκεκριμένες φωτογραφίες προσώπου-χαμόγελου και η νέα οδοντική σύνθεση σχεδιάζεται ψηφιακά με βάση την μορφολογία των φυσικών δοντιών.

Συχνά ο ολικός επανασχεδιασμός αφορά σε δόντια υγιή, όπως συμβαίνει σε νεαρούς ασθενείς. Τότε οι επιλογές μας είναι απόλυτα μη επεμβατικές. Σε τέτοιες περιπτώσεις, επιλέγονται αποκλειστικά οι ορθοδοντικές μετακινήσεις (σιδεράκια ή νάρθηκες invisalign), η λεύκανση και όψεις πορσελάνης ή οι όψεις ρητίνης.

Ποια είναι τα κριτήρια επιτυχίας ενός εντυπωσιακού χαμόγελου;

Μερικά από τα κριτήρια που δημιουργούν ένα αψεγάδιαστο χαμόγελο περιγράφονται παρακάτω:

 • Το χρώμα των δοντιών πρέπει να είναι φωτεινό αλλά όχι “ψεύτικο”.
 • Οι αναλογίες μήκους-πλάτους των δοντιών θα πρέπει να είναι αρμονικές. Δε θέλουμε τετράγωνα δόντια αλλά ούτε και στενόμακρα.
 • Τα πρόσθια δόντια της άνω γνάθου θα πρέπει να φαίνονται, όταν η κάτω γνάθος έρχεται αβίαστα σε θέση ανάπαυσης. Σε νεαρές ηλικίες τα πάνω δόντια θα πρέπει να φαίνονται αρκετά (2-4 χλστ) ενώ στις μεγαλύτερες ηλικίες 1 χλστ είναι αρκετό.
 • Οι άνω κεντρικοί τομείς πρέπει να βρίσκονται στο μέσο του προσώπου ενώ οι πλάγιοι τομείς θα πρέπει να είναι λίγο μικρότεροι από τους κεντρικούς τομείς. Οι γωνίες των δοντιών θα πρέπει να είναι αποστρογγυλεμένες και όλα τα δόντια να έχουν την ημιδιαφάνεια, που έχουν και τα φυσικά μας δόντια
 • Τα κάτω πρόσθια δόντια πρέπει να φαίνονται όσο γίνεται λιγότερο. Η θέση των ούλων των προσθίων δοντιών της άνω γνάθου θα πρέπει να είναι ψηλά προς το άνω χείλος, ώστε να φαίνονται όσο γίνεται λιγότερα ούλα.

Τεχνικές για Ολική μεταμόρφωση του χαμόγελου

Οι κύριες τεχνικές που χρησιμοποιούνται για ολική μεταμόρφωση του χαμόγελου από Οδοντιάτρους εξειδικευμένους στην Αισθητική Οδοντιατρική είναι:

 • υπερσυντηρητικές όψεις πορσελάνης ή ρητίνης και τα επένθετα-υπερένθετα. Μπορούν να επιτευχθούν πάχη όψεων της τάξης 0,1-0,4 χλστ, που σημαίνει πως τα δόντια δεν τροχίζονται σχεδόν καθόλου
 • Αισθητική Ανάλυση και δοκιμαστική οδοντική σύνθεση μέσω της υπηρεσίας Digital Smile Design
 • Ορθοδοντική μετακίνηση,
 • Οδοντική λεύκανση

 

Σε ποιους απευθύνεται η Ολική μεταμόρφωση του χαμόγελου; 

καινουριο-χαμογελο

Έτσι, εάν έχετε ένα από τα παρακάτω, θα μπορούσατε να είστε υποψήφιοι για την ολική μεταμόρφωση στο χαμόγελο σας.

 • δόντια φθαρμένα, που έχουν κοντύνει και δε φαίνονται, όταν χαμογελάτε
 • δόντια, που λείπουν ή που εμφανίζουν κενά μεταξύ τους
 • δόντια, που είναι στραβά
 • ούλα, που φαίνονται πολύ στο χαμόγελο

 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της Ολικής μεταμόρφωσης του χαμόγελου;

Μερικά από τα πλεονεκτήματα της απόκτησης ενός νέου & λαμπερού χαμόγελου είναι:

 • Βελτίωση της εμφάνισης των δοντιών και του προσώπου
 • Βελτίωση της λειτουργίας ολόκληρου του στόματος – καλύτερες οδοντικές επαφές και άνεση
 • Αποκατάσταση της αυτοπεποίθησης και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής

Εμπιστευτείτε το Digital Smile Design και την Αισθητική Οδοντιατρική

Το Digital Smile Design είναι μια καινοτομία της αισθητικής οδοντιατρικής, που μας προσφέρει τη δυνατότητα σχεδίασης ενός νέου εντυπωσιακού, και απόλυτα φυσικού χαμόγελου.

Το Digital Smile Design βοηθάει στην Αισθητική Ανάλυση και στον Αισθητικό Επανασχεδιασμό.

Γιατί χρειάζεται η Αισθητική Ανάλυση Χαμόγελου & Προσώπου;

Η Αισθητική Ανάλυση είναι η μέθοδος ανάλυσης της μορφολογίας του προσώπου με ιδιαίτερη έμφαση στο χαμόγελο.

καινουριο-χαμογελο

Με την Αισθητική Ανάλυση επισημαίνονται:

 • Ασυμμετρίες στο χαμόγελο, στη θέση και στις διαστάσεις των δοντιών
 • Ελλιπής ή υπερβολική έκθεση των περιστοματικών περιοχών (χείλη, μειωμένο ή αυξημένο ύψος κάτω τριτημορίου του προσώπου, προσθιοπίσθια θέση των γνάθων κλπ)
 • Σκελετική δομή των γνάθων μέσω ακτινογραφιών

Η αισθητική ανάλυση αποτελεί απαραίτητο στάδιο σε κάθε αισθητική παρέμβαση, που γίνεται στο ιατρείο μας. Η αξιοποίηση των πληροφοριών της αισθητικής ανάλυσης στοχεύει στην απόδοση αρμονίας, χωρίς να παραβιάζονται οι λειτουργικές και βιολογικές παράμετροι.

 

Εμπιστευτείτε τον Δρ. Παπαδιώτη Ευάγγελο για να αποκτήσετε ένα καινούριο χαμόγελο που θα σας προσδώσει επιπλέον λάμψη & ομορφιά. Στο ιατρείο του, ο εξειδικευμένος στην Αισθητική Οδοντιατρική Δρ. Παπαδιώτης θα αναλύσει προσεκτικά τη δομή & τη μορφολογία του προσώπου σας ώστε να καταλήξει στην κατάλληλη μέθοδο απόκτησης νέου χαμόγελου για εσάς.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΣΑΧΤΣΙΔΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΣΑΧΤΣΙΔΗΣ
2023-11-12
Τρέχω πάνω από 20 χρόνια στους οδοντιατρους και κάθε φορά που καθόμουν σ αυτήν την καρέκλα με έπιανε φόβος και οι σφυγμοι ανέβαιναν στο κόκκινο.Κάποια στιγμή έφτασα σε σημείο να μην μπορώ να μασησω ούτε ψωμί.Μου έλεγαν έπρεπε να τα βγάλω σχεδόν όλα και να βάλω μασελακια. Έχω χάσει τέσσερα δόντια και τα υπόλοιπα ήταν σχεδόν κατεστραμμένα. Τον Κ.Παπαδιωτη μου τον συνέστησε ένας άνθρωπος που έχει γίνει σαν δεύτερος πατέρας μου. Στο δεύτερο ραντεβού στον Κ.Παπαδιωτη έφυγε ο φόβος που είχα στους οδοντιατρους. Δεν έβγαλα κανένα δόντι μου.Φτιαχνει τα δικά μου δόντια και επιτέλους ακούω ότι αυτό που φτιάχνει δεν θα σπάσει και όχι αυτό που μου έλεγαν οι άλλοι οδοντίατροι "ΟΣΟ ΑΝΤΕΞΕΙ".Όσο για την εμπειρία και τον επαγγελματισμό που έχει ο Κ.Παπαδιωτης και πάνω απ' όλα την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ που σου προσφέρει σαν Ανθρωπος και σαν οδοντίατρος ότι και να πω θα είναι σταγόνα στον ωκεανό. Μακάρι να είχαμε και άλλους τέτοιους επιστήμονες και σε άλλους κλάδους της ιατρικής. Πλέον όλη μου η οικογένεια απέκτησε τον οδοντίατρο της που θα ζήλευαν ακόμα και στο εξωτερικό.Συμβουλη... οποιοδήποτε οδοντιατρικο πρόβλημα και να έχετε πηγαίνετε στον Κ.Παπαδιωτη και θα με θυμηθείτε. Ένα δισεκατομμύριο ευχαριστώ στον Κ.Παπαδιωτη και στον άνθρωπο που μου τον συνέστησε!
MARIA ARGYROU
MARIA ARGYROU
2023-10-31
ΘΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΩ ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ ΤΟ ΔΕΚΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΑΣ ΜΕ ΔΕΚΑ ΜΕ ΤΟΝΟ . ΦΙΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ , ΑΝΩΔΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΙΑΤΡΟ.
Παρασκευη Μεντη
Παρασκευη Μεντη
2023-10-16
Είμαι 53 ετών,αρκετά ταλαιπωρημένη από οδοντιάτρους. Επισκέφτηκα τον δρ. Παπαδιώτη και εντυπωσιάστηκα από την αμεσότητα του στο να λύσει το πρόβλημα μου. Επίσης την καταπληκτική δουλειά που έκανε στα δόντια μου, έκτοτε τρώω κανονικά χωρίς καμία ενόχληση. Σας ευχαριστώ.
Alexander Efstratiou
Alexander Efstratiou
2023-10-10
Ιωάννα Παπαδοπουλου
Ιωάννα Παπαδοπουλου
2023-10-09
anastasia pylarinou
anastasia pylarinou
2023-09-20
Μανος Αντωνοπουλος
Μανος Αντωνοπουλος
2023-08-14
Εμπειρία και γνώση πάνω απο όλα !!
George Kostopoulos
George Kostopoulos
2023-07-27
Η ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΗΡΞΕ ΑΨΟΓΗ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ . ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥΣ . ΦΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ
Χριστίνα Αντωνιάδου
Χριστίνα Αντωνιάδου
2023-07-19
Πάρα πολύ καλή πρώτη εμπειρία με φροντίδα και επαγγελματισμό σε έναν χώρο ήρεμο και ζεστό. Ευχαριστώ ????
panos prokopis
panos prokopis
2023-07-12