Logo
burger
Προσθετική Δοντιών
Home » Προσθετική Δοντιών

Οδοντική Προσθετική – Γέφυρες & Θήκες

 

Προσθετική δοντιών

Η Οδοντική Προσθετική ή Προσθετολογία είναι η ειδικότητα που ασχολείται με τις προσθετικές αποκαταστάσεις. Δηλαδή με όλες εκείνες τις τεχνικές, που αναπληρώνουν την μασητική λειτουργία, την άνεση και την εμφάνιση μετά από την απώλλεια δοντιού ή δοντιών. Η συστηματοποίηση των διαδικασιών από τη διάγνωση έως τον σχεδιασμό μιας νέας προσθετικής εργασίας βασίζεται πλέον στις εξελίξεις της τεχνολογίας. Η εξατομικευμένη ανάλυση της λειτουργίας (άνοιγμα και κλείσιμο του στόματος) με ειδικές συσκευές καθώς και η αισθητική ανάλυση του προσώπου με τη βοήθεια επαγγελματικών καμερών και ειδικών υπολογιστικών λογισμικών CAD/CAM εξασφαλίζει την επιτυχία σε κάθε προσθετική αποκατάσταση οποιασδήποτε έκτασης.

Γέφυρες Δοντιών – Γέφυρες Πορσελάνης

 

Όταν έχει χαθεί ένα ή περισσότερα δόντια, τότε πρέπει να κατασκευαστεί μια προσθετική αποκατάσταση (γέφυρα δοντιών ή γέφυρα πορσελάνης), η οποία συγκολλάται στα παρακείμενα δόντια-στηρίγματα και αναπληρώνει τα ελλείποντα δόντια. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι τα δόντια-στηρίγματα να είναι υγιή και αρκετά σε αριθμό.

Μία γέφυρα δοντιών ουσιαστικά αποτελείται από θήκες, που είναι κατασκευασμένες η μια δίπλα στην άλλη και οι οποίες είναι ενωμένες μεταξύ τους.

Γέφυρες κατασκευάζονται και πάνω σε οδοντικά εμφυτεύματα, όταν δεν υπάρχουν δόντια.

Γέφυρες Πορσελάνης Για Πίσω Δόντια
Οι γέφυρες ζιρκονίας αποτελούν την πρώτη επιλογή μας για γέφυρες σε πίσω δόντια. Η ζιρκονία είναι κεραμικό υλικό με πολύ μεγάλη αντοχή στη θραύση και μέτριες αισθητικές ιδιότητες. Στις πίσω περιοχές όμως η αισθητική έρχεται δεύτερη σε σύγκριση με την αντοχή και την μασητική λειτουργία. Η μεταλλοκεραμική γέφυρα αποτελεί την πιο διαδεδομένη προσθετική λύση, εντούτοις η χρήση της τείνει να περιοριστεί. Μια τέτοια γέφυρα αποτελείται από μεταλλικό πυρήνα (είτε από χρωμιο-κοβαλτιούχα κράματα, είτε από κράματα ευγενών μετάλλων -χρυσο/πλατίνα), ο οποίος επενδύεται με οδοντιατρική πορσελάνη. Η βιολογική της απόκριση είναι υποδεέστερη της ζιρκονίας και του διπιρυτικού λιθίου, γι αυτό και είναι συνηθισμένη η εικόνα τα ούλα να έχουν υποχωρήσει και να φαίνεται ένα γκρίζο περίγραμμα. Παρόλα αυτά εξακολουθούν να είναι μια αξιόπιστη επιλογή για κατασκευή γεφυρών σε πίσω δόντια.
Γέφυρες Πορσελάνης Για Πρόσθια Δόντια
Σε πρόσθια δόντια οι αισθητικές απαιτήσεις είναι αυξημένες ενώ οι μηχανικές (αντοχή στη θραύση) δεν είναι (ασκούνται μικρές δυνάμεις).
Γέφυρες δοντιών για την πρόσθια περιοχή- αισθητική ζώνη- κατασκευάζονται από τις νέες ζιρκονίες (σ.σ έχουν καλή μηχανική αντοχή και καλές αισθητικές ιδιότητες) ή από ολοκεραμικά συστήματα διπιρυτικού λιθίου, ips e.max, που έχουν εξαιρετικές οπτικές ιδιότητες και καλή μηχανική αντοχή.
Γέφυρες Πορσελάνης – Ακρίβεια Εφαρμογής και Αισθητική
Τα νέα ολοκεραμικά συστήματα (ζιρκονίας και δι-πυριτικού λιθίου ) υποστηρίζουν την κατασκευή προσθετικών αποκαταστάσεων με τη χρήση ψηφιακής αποτύπωσης και κατασκευής – CAD/CAM.
Η ακρίβεια αποτύπωσης κι εφαρμογής των προσθετικών αποκαταστάσεων που επιτυγχάνεται έτσι είναι πολύ σημαντική για τη βιολογική αποδοχή τους από τα δόντια και τα ούλα.
Επιπλέον η ζιρκονία και το διπυριτικό λίθιο είναι εξαιρετικά φιλικά για τα ούλα σε αντίθεση με τις κλασσικές προσθετικές αποκαταστάσεις με το γκρίζο περίγραμμα στα ούλα.
Αυτό σημαίνει καλύτερη βιοσυμβατότητα και υγεία αλλά και πιο όμορφο αποτέλεσμα.
Γέφυρες Πορσελάνης- Στάδια κατασκευής & χρόνοι
Τα στάδια κατασκευής μιας γέφυρας δοντιών, περιλαμβάνουν τα εξής

 • την παρασκευή (δηλ. τον τροχισμό) των δοντιών-στηριγμάτων
 • κατασκευή και τοποθέτηση της προσωρινής γέφυρας
 • την αποτύπωση των δοντιών
 • κατασκευή της αποκατάστασης
 • και την τελική συγκόλλησή της στα δόντια στηρίγματα.

Για την κατασκευή μιας γέφυρας δοντιών απαιτούνται 2-5 συνεδρίες και συνολικός χρόνος 7-15 ημέρες (εξαρτάται από το μέγεθος της αποκατάστασης). Το τελικό κόστος δεν επιβαρύνεται από τον αριθμό των συνεδριών, εξαρτάται από το υλικό κατασκευής και τον αριθμό των ελλειπόντων δοντιών και αποσαφηνίζεται στην πρώτη συνεδρία.

Οδοντική Γέφυρα ή εμφύτευμα;
Μειονέκτημα των οδοντικών γεφυρών είναι ο τροχισμός των δοντιών – στηριγμάτων. Γι αυτό μια οδοντική γέφυρα δε θα πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή μας. Η χρήση των εμφυτευμάτων είναι απόλυτα προβλέψιμη και θεωρείται πλέον συντηρητική επιλογή. Έτσι, τα εμφυτεύματα προτιμώνται έναντι των οδοντικών γεφυρών. Επιπλέον η τοποθέτηση ενός εμφυτεύματος αποδεικνύεται ότι δεν επιβαρύνει οικονομικά περισσότερο από τη γέφυρα, εάν συνυπολογιστούν τα κόστη θεραπείας των δοντιών-στηριγμάτων μιας γέφυρας (ενδοδοντικές θεραπείες, μεταβατικές αποκαταστάσεις κλπ).

Νέες Θήκες Δοντιών – Θήκες Πορσελάνης

 

Αντοχή και Αισθητική

 

Η αντιαισθητική όψη των κλασσικών οδοντικών θηκών (γκριζάρισμα των ούλων, ογκώδεις κλπ) μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με τις νέες θήκες πορσελάνης. Οι νέες ολοκεραμικές θήκες πορσελάνης είναι τόσο συντηρητικές και λεπτές, που πλέον θεωρούνται ‘’όψεις/επένθετα ολικής κάλυψης’’ . Αποκαθιστούν την υγεία και προσφέρουν φυσικότητα και αυτοπεποίθηση με ελάχιστο ή καθόλου τρόχισμα και χωρίς απονευρώσεις. Έτσι, επιτυγχάνεται εκπληκτική αλλαγή στο σχήμα, στη θέση και στο χρώμα των αποκαταστάσεων με τις νέες οδοντιατρικές πορσελάνες, οι οποίες δεν χρειάζονται ενίσχυση από μεταλλικό σκελετό (metal-free prostheses).

Συμβατικές θήκες πορσελάνης – Τι είναι
Οι συμβατικές στεφάνες ή – κατά το κοινώς λεγόμενο- θήκες πορσελάνης, είναι κορώνες ολικής κάλυψης, που εφαρμόζουν και αγκαλιάζουν σφιχτά το δόντι. Έχουν το σχήμα, το μέγεθος και το χρώμα των φυσικών δοντιών.
Οι θήκες πορσελάνης (ή αλλιώς θήκες δοντιών) τοποθετούνται σε δόντια, των οποίων η δομική αντοχή έχει υποβαθμιστεί, για να τα προστατεύουν από κάταγμα.
Φέρουν μεταλλικό πυρήνα εσωτερικά και πορσελάνη εξωτερικά.
Eίναι ακίνητες αποκατάστασεις ολικής κάλυψης (δηλ. τροχίζεται όλη η επιφάνεια του δοντιού) σε αντίθεση με τις όψεις ρητίνης/πορσελάνης και τα ένθετα/επένθετα, που αποτελούν αποκαταστάσεις μερικής κάλυψης.
Συνηθισμένη εικόνα των συμβατικών θηκών είναι τα χαμόγελα με ογκώδη, αφύσικα δόντια, που κάποιες φορές έχουν και γκρίζο περίγραμμα στα ούλα.
Σε τι διαφέρουν οι συμβατικές θήκες πορσελάνης με τις νέες εξελιγμένες θήκες πορσελάνης
 • Στο υλικό κατασκευής του πυρήνα– Οι συμβατικές έχουν μέταλλο (γκρίζο χρώμα με αντανάκλαση κάποιες φορές στα ούλα) ενώ οι νέες έχουν ζιρκονία ή δι-πυριτικό λίθιο (λευκός πυρήνας χωρίς αντιαισθητικές αντανακλάσεις στα ούλα)
 • Στη βιοσυμβατότητα – Οι νέες θήκες είναι πιο βιοσυμβατές από τις μεταλλοπορσελάνες
 • Στην αισθητική – Οι νέες θήκες προσδίδουν λάμψη και φυσικότητα ενώ οι συμβατικές προσδίδουν αφύσικη όψη
 • Στην ελαφρύτητα του τροχισμού – Οι νέες θήκες χρειάζονται ελάχιστο (0,5-0,8 χλστ) ή και καθόλου τροχισμό (πχ με χρήση mockup και ανύψωση της Κάθετης Διάστασης) ενώ οι κλασσικές χρειάζονται κυκλοτερώς αφαίρεση 1,5-2,00 χλστ. , που σημαίνει πιθανές σκόπιμες απονευρώσεις, ταλαιπωρία κλπ. Αυτό κατατάσσει τις νέες θήκες δοντιών στην κατηγορία των όψεων πορσελάνης(Βλ. Όψεις Πορσελάνης).
  Η μόνη διαφορά είναι πως οι όψεις πορσελάνης καλύπτουν μόνο την μπροστινή επιφάνεια του δοντιού, ενώ οι νέες θήκες καλύπτουν όλο το δόντι
 • Στην μη αναγκαιότητα για αναισθησία – Οι νέες θήκες σχεδόν δε χρειάζονται μούδιασμα καθώς δεν τροχίζουμε πολύ το δόντι ή χρειάζονται λίγη ηλεκτρονική αναισθησία (Βλ. Ανώδυνη αναισθησία)
 • Στην ευκολία και τους χρόνους της θεραπείας – Οι νέες θήκες πορσελάνης μπορούν να θεωρηθούν λιγότερο χρονοβόρες όσον αφορά στην προετοιμασία των δοντιών (υπερουλική οριοθέτηση – καλύτερη και πιο εύκολη αποτύπωση ειδικά στα πίσω δόντια)

Νέες θήκες πορσελάνης κατασκευάζονται και για φυσικά δόντια αλλά και για οδοντικά εμφυτεύματα (Βλ. Εμφυτεύματα)

Νέες Θήκες Πορσελάνης – Στάδια Κατασκευής & Χρόνοι
Τα στάδια κατασκευής για μια στεφάνη θήκη πορσελάνης περιλαμβάνουν:

 • Χρήση του mockup (προεπισκόπηση)
 • Ελαφρύς τροχισμός – υπερουλική οριοθέτηση του δοντιού
 • κατασκευή και τοποθέτηση της προσωρινής στεφάνης
 • αποτύπωση  του/των δοντιών
 • την  τελική συγκόλλησή της στο δόντι.

Για μία μονήρη αποκατάσταση απαιτούνται 1-4 συνεδρίες και συνολικός χρόνος 1-5 εργάσιμες ημέρες. Για ολική αποκατάσταση άνω και κάτω γνάθου, (πχ σε ασθενείς που τα δόντια τους έχουν ‘’μικρύνει’’ από σφίξιμο των γνάθων,) χρειάζονται 8-14 συνεδρίες και συνολικός χρόνος 1-2 μήνες. Στο διάστημα αυτό ο ασθενής φέρει από την πρώτη κιόλας εβδομάδα τις μεταβατικές του (προσωρινές) (Βλ. Θεραπείες 1 Ημέρας- Μεταβατικές θήκες) ή την συγκολλούμενη προεπισκόπηση  που καθόλου δεν υστερούν από τις τελικές του θήκες πορσελάνης τόσο σε αισθητική όσο και λειτουργικότητα (βλ. Περιστατικά Οδοντική Προσθετική) Το  τελικό κόστος δεν επιβαρύνεται από τον αριθμό των συνεδριών, εξαρτάται από το υλικό κατασκευής και υπολογίζεται από την πρώτη συνεδρία. Στεφάνες – θήκες πορσελάνης τοποθετούνται και σε οδοντικά εμφυτεύματα.

Νέες Θήκες Πορσελάνης – Πλεονεκτήματα
 • Περισσότερο βιοσυμβατές από τις κλασσικές μεταλλοκεραμικές θήκες- άριστα ανεκτές από τα ούλα
 • Απαράμιλλη αισθητική σε σύγκριση με τις κλασσικές μεταλλοπορσελάνες
Νέες Θήκες ή Όψεις πορσελάνης;
Όπου μπορούμε να βάλουμε όψεις πορσελάνης, τις επιλέγουμε και αποφεύγουμε άλλες λύσεις, πχ θήκες πορσελάνης. Παρότι οι νέες θήκες δεν έχουν καμία σχέση με τις κλασσικές θήκες, αφού τα δόντια τροχίζονται ελάχιστα και τις περισσότερες φορές χωρίς καθόλου-ή με ηλεκτρονική αναισθησία (Βλ. Ανώδυνη αναισθησία) – εντούτοις καλύπτουν όλο το δόντι. Αυτό σημαίνει πως είναι αποκαταστάσεις ολικής κάλυψης σε αντίθεση με τις αποκαταστάσεις μερικής κάλυψης, που εξ ορισμού είναι ακόμη περισσότερο συντηρητικές Οι αποκαταστάσεις μερικής κάλυψης του δοντιού (όψεις πορσελάνης, επένθετα) είναι πολύ πιο συντηρητικές από τις αποκαταστάσεις ολικής κάλυψης (νέες θήκες, γέφυρες) και γι αυτό προτιμώνται έναντι και των νέων θηκών Mε την εξέλιξη των συγκολλητικών συστημάτων για τις όψεις (Βλ. Όψεις Πορσελάνης) και τα επένθετα πορσελάνης (Βλ. Επένθετα & Υπερένθετα) (μερικής κάλυψης αποκαταστάσεις) η χρήση των νέων οδοντικών θηκών (ολικής κάλυψης αποκαταστάσεις) περιορίζεται σε περιπτώσεις, όπως:

 • σε δόντια, που έχουν χάσει όλα τα τοιχώματα τους (μέχρι 2 χλστ ύψος κλινικής μύλης),
 • ή που φέρουν ήδη αποτυχημένες στεφάνες.

Βασική προϋπόθεση για την τοποθέτηση μιας επιτυχημένης στεφάνης είναι η ύπαρξη τουλάχιστον 2 χλστ ύψους δοντιού κυκλοτερώς (ferrule effect) . Σε αντίθετη περίπτωση χρειάζεται αισθητική επιμήκυνση κλινικής μύλης (ουλοπλαστική – οστεοπλαστική) ή ορθοδοντική ανατολή.

Ζιρκονία ή διπυριτικό Λίθιο; Αντοχή ή αισθητική;
Υλικά εκλογής για την κατασκευή θηκών και γεφυρών πορσελάνης είναι κεραμικά υλικά εξαιρετικής αντοχής είτε από Ζιρκονία zirconium oxide (Katana Inc Japan),  είτε από Διπιρυτικό Λίθιο (ips e.max by Ivoclar), των οποίων οι οπτικές και μηχανικές ιδιότητες είναι εξαιρετικές. Το δι-πυριτικό λίθιο (emax) είναι κεραμικό υλικό (πορσελάνη) με εξαιρετική αισθητική και φυσικότητα αλλά υστερεί στην μηχανική αντοχή (όριο θραύσης 380-400MP). Γι αυτό χρησιμοποιείται σε θήκες και γέφυρες μόνο σε πρόσθια δόντια. Η ζιρκονία (οξείδιο του ζιρκονίου) είναι κεραμικό υλικό κι έχει πολύ καλές μηχανικές ιδιότητες, (όριο θραύσης 1100MP) αλλά υστερεί στην αισθητική. Γι αυτό χρησιμοποιείται σε γέφυρες ή θήκες στα πίσω δόντια. Νέα υλικά ζιρκονίας, (με χαμηλότερα όρια αντοχής στη θραύση/εφελκυσμό 900MP, 700MP & 500MP) εισήχθησαν τα τελευταία χρόνια με βελτιωμένες αισθητικές ιδιότητες (διαφάνεια, οπαλισμό), που πλησιάζουν αυτές του διπιρυτικού Λιθίου (emax). Οι ζιρκονίες αυτές υποστηρίζουν την κατασκευή μονολιθικών αποκαταστάσεων CAD/CAM και προσφέρουν βελτιωμένες οπτικές ιδιότητες. Με άλλα λόγια μπορούμε πλέον να έχουμε περισσότερο οικονομικές προσθετικές αποκαταστάσεις ζιρκονίας υψηλής ακρίβειας, αφού μπορούν να κοπούν σε μηχανές CNCs. Η ζιρκονία λόγω χημικής σύνθεσης είναι εκτυπώσιμη (printable) και γι αυτό η έρευνα και η παραγωγή σε βιομηχανικό επίπεδο εστιάζει πολύ στη βελτίωση των αισθητικών ιδιοτήτων της ζιρκονίας.
Νέες θήκες Πορσελάνης – Πότε Χρησιμοποιούνται
Η χρήση τους αφορά:

 • σε ασθενείς με δόντια που έχουν κοντύνει λόγω βρυγμού (σφιξίματος)
 • στην αντικατάσταση ήδη υπαρχόντων θηκών λόγω τερηδόνας κλπ
 • στις περιπτώσεις εκείνες όπου δεν μπορούμε να πετύχουμε ικανοποιητική συγκόλληση, οπότε θέλουμε μηχανική συγκράτηση (αύξηση της κάλυψης του δοντιού)
 • σε δόντια με εγκάρσιες ρωγμές από ασθενείς με μυική υπερλειτουργία
 • σε αύξηση της κάθετης διάστασης (πρόκειται για μια τεχνική που χρησιμοποιείται για να μη τροχίζουμε καθόλου τα δόντια)
 

Στο ιατρείο μας τοποθετούμε μόνο όψεις πορσελάνης ή νέες θήκες πορσελάνης με πολύ λίγο τροχισμό. Οι συμβατικές θήκες πλέον θεωρούνται κακωτικές και δεν έχουν καμμία ένδειξη

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΣΑΧΤΣΙΔΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΣΑΧΤΣΙΔΗΣ
2023-11-12
Τρέχω πάνω από 20 χρόνια στους οδοντιατρους και κάθε φορά που καθόμουν σ αυτήν την καρέκλα με έπιανε φόβος και οι σφυγμοι ανέβαιναν στο κόκκινο.Κάποια στιγμή έφτασα σε σημείο να μην μπορώ να μασησω ούτε ψωμί.Μου έλεγαν έπρεπε να τα βγάλω σχεδόν όλα και να βάλω μασελακια. Έχω χάσει τέσσερα δόντια και τα υπόλοιπα ήταν σχεδόν κατεστραμμένα. Τον Κ.Παπαδιωτη μου τον συνέστησε ένας άνθρωπος που έχει γίνει σαν δεύτερος πατέρας μου. Στο δεύτερο ραντεβού στον Κ.Παπαδιωτη έφυγε ο φόβος που είχα στους οδοντιατρους. Δεν έβγαλα κανένα δόντι μου.Φτιαχνει τα δικά μου δόντια και επιτέλους ακούω ότι αυτό που φτιάχνει δεν θα σπάσει και όχι αυτό που μου έλεγαν οι άλλοι οδοντίατροι "ΟΣΟ ΑΝΤΕΞΕΙ".Όσο για την εμπειρία και τον επαγγελματισμό που έχει ο Κ.Παπαδιωτης και πάνω απ' όλα την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ που σου προσφέρει σαν Ανθρωπος και σαν οδοντίατρος ότι και να πω θα είναι σταγόνα στον ωκεανό. Μακάρι να είχαμε και άλλους τέτοιους επιστήμονες και σε άλλους κλάδους της ιατρικής. Πλέον όλη μου η οικογένεια απέκτησε τον οδοντίατρο της που θα ζήλευαν ακόμα και στο εξωτερικό.Συμβουλη... οποιοδήποτε οδοντιατρικο πρόβλημα και να έχετε πηγαίνετε στον Κ.Παπαδιωτη και θα με θυμηθείτε. Ένα δισεκατομμύριο ευχαριστώ στον Κ.Παπαδιωτη και στον άνθρωπο που μου τον συνέστησε!
MARIA ARGYROU
MARIA ARGYROU
2023-10-31
ΘΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΩ ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ ΤΟ ΔΕΚΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΑΣ ΜΕ ΔΕΚΑ ΜΕ ΤΟΝΟ . ΦΙΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ , ΑΝΩΔΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΙΑΤΡΟ.
Παρασκευη Μεντη
Παρασκευη Μεντη
2023-10-16
Είμαι 53 ετών,αρκετά ταλαιπωρημένη από οδοντιάτρους. Επισκέφτηκα τον δρ. Παπαδιώτη και εντυπωσιάστηκα από την αμεσότητα του στο να λύσει το πρόβλημα μου. Επίσης την καταπληκτική δουλειά που έκανε στα δόντια μου, έκτοτε τρώω κανονικά χωρίς καμία ενόχληση. Σας ευχαριστώ.
Alexander Efstratiou
Alexander Efstratiou
2023-10-10
Ιωάννα Παπαδοπουλου
Ιωάννα Παπαδοπουλου
2023-10-09
anastasia pylarinou
anastasia pylarinou
2023-09-20
Μανος Αντωνοπουλος
Μανος Αντωνοπουλος
2023-08-14
Εμπειρία και γνώση πάνω απο όλα !!
George Kostopoulos
George Kostopoulos
2023-07-27
Η ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΗΡΞΕ ΑΨΟΓΗ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ . ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥΣ . ΦΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ
Χριστίνα Αντωνιάδου
Χριστίνα Αντωνιάδου
2023-07-19
Πάρα πολύ καλή πρώτη εμπειρία με φροντίδα και επαγγελματισμό σε έναν χώρο ήρεμο και ζεστό. Ευχαριστώ ????
panos prokopis
panos prokopis
2023-07-12