Ίσια δόντια

Ίσια δόντια

Τα ίσια δόντια συμβάλλουν αρκετά στην εικόνα ενός χαμόγελου, κάνοντάς το ακόμη πιο εντυπωσιακό και σαγηνευτικό. Στις μικρότερες ηλικίες τα στραβά δόντια και τα ορθοδοντικά προβλήματα αντιμετωπίζονται με μεταλλικά σιδεράκια. Όμως, μεγαλύτερα άτομα που δεν τοποθέτησαν σιδεράκια όντας μικρότεροι σε ηλικία θέλουν να ισιώσουν τα δόντια τους, αλλά δεν επιθυμούν να βάλουν σιδεράκια. Πλέον η σύγχρονη Αισθητική Οδοντιατρική δίνει την δυνατότητα και στους ενήλικες να αποκτήσουν ένα καινούργιο χαμόγελο χωρίς σιδεράκια.

 

Ίσια δόντια με όψεις ρητίνης

Οι όψεις ρητίνης χρησιμοποιούνται ευρέως στην Αισθητική Οδοντιατρική. Η χρήση τους αφορά στην αντιμετώπιση πολλών οδοντικών προβλημάτων, και ένα εξ αυτών είναι τα στραβά δόντια. Η τοποθέτηση όψεων ρητίνης είναι η ελάχιστη επεμβατική μέθοδος απόκτησης ενός νέου χαμόγελου, μεταμορφώνοντάς το ως προς το χρώμα και ως προς το σχήμα.

Οι όψεις ρητίνης τοποθετούνται στην εξωτερική επιφάνεια του δοντιού, αλλάζοντας έτσι εύκολα, τόσο το σχήμα, όσο και το χρώμα των δοντιών. Τα βασικότερα πλεονεκτήματά τους είναι ότι τοποθετούνται άμεσα χωρίς να απαιτείται τρόχισμα των υγιών δοντιών.

 

 

Ίσια δόντια με όψεις πορσελάνης

Οι όψεις πορσελάνης, όπως ακριβώς και οι όψεις ρητίνης, είναι λεπτές επικαλύψεις που τοποθετούνται στην επιφάνεια του δοντιού και είναι πορσελάνινες. Εν αντιθέσει με τις όψεις ρητίνης, στις όψεις πορσελάνης απαιτείται ο τροχισμός του φυσικού δοντιού. Η τοποθέτηση όψεων πορσελάνης ανήκει στις μεθόδους μεγάλης επέμβασης, αφού πρόκειται για αποκαταστάσεις ολικής κάλυψης που απαιτούν τον συνολικό τροχισμό των δοντιών. Η αντιμετώπιση των στραβών δοντιών με όψεις πορσελάνης είναι άμεση και ανώδυνη. Το μοναδικό μειονέκτημά τους συγκριτικά με τις όψεις ρητίνης είναι το υψηλό κόστος τους.

 

 

Ίσια δόντια με Αόρατη Ορθοδοντική & Νάρθηκες invisalign

Τα ίσια δόντια μπορούν να αποκτηθούν με τη χρήση αόρατων ναρθήκων Invisalign. Οι  αόρατοι νάρθηκες μετακινούν τα δόντια σταδιακά μέχρι το επιθυμητό σημείο. Για τη δημιουργία τους λαμβάνεται ένα αποτύπωμα υψηλής ακρίβειας των δοντιών του ασθενούς και δημιουργούνται εξατομικευμένα. Η τοποθέτησή τους γίνεται από τον ίδιο τον ασθενή εύκολα και φοριούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αφαιρείται από τον ασθενή μόνο κατά τη διάρκεια του γεύματος ή της κατανάλωσης ζεστών των ροφημάτων. Η αφαίρεσή τους και ο καθαρισμός τους μειώνουν τις πιθανότητες κατακράτησης τροφών, όπως στα κλασσικά σιδεράκια. Έτσι, αποφεύγονται περιστατικά ουλίτιδας και τερηδονισμών, συχνά φαινόμενα σε ασθενείς που φορούν σιδεράκια.

 

 

Πόσα ραντεβού απαιτούνται;

Συνήθως για την πλήρη μεταμόρφωση του χαμόγελου απαιτούνται από ένα έως τρία ραντεβού. Η ποσότητα των ραντεβού που απαιτείται εξαρτάται κυρίως από τον βαθμό του προβλήματος που πρέπει να αποκατασταθεί. Επίσης, παίζει ρόλο και η μέθοδος που θα επιλεγεί για τον ευθειασμό των δοντιών. Σε κάθε περίπτωση πριν την έναρξη οποιασδήποτε εργασίας απαιτείται η αισθητική ανάλυση χαμόγελου

 

Συμπερασματικά, κάποια περιστατικά στραβών δοντιών μπορούν πλέον να αντιμετωπιστούν χωρίς σιδεράκια και ορθοδοντική θεραπεία. Όμως, σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφερθεί ότι δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα ευθειασμού στραβών δοντιών με τους προαναφερθέντες τρόπους. Όταν υπάρχουν μεγάλα συγκλεισιακά προβλήματα ή μεγάλα μεσοδόντια διαστήματα, η αποκατάσταση δεν είναι δυνατή και είναι απαραίτητη η ορθοδοντική θεραπεία.

 

Αποκτήστε τώρα τα ίσια δόντια που πάντα ονειρευόσασταν μεταμορφώνοντας το χαμόγελό σας με μια επίσκεψη στο Dental Aesthetics. O Αισθητικός Οδοντίατρος Παπαδιώτης Ευάγγελος βρίσκεται στη διάθεσή σας για να σας χαρίσει το χαμόγελο των ονείρων σας ακόμη και χωρίς  επίπονες ορθοδοντικές εργασίες που απαιτούν χρόνο. Επικοινωνήστε μαζί μας και κλείστε το ραντεβού σας κάνοντας το πρώτο βήμα στην αλλαγή του χαμόγελού σας!