Logo
burger
Καθαρισμός Δοντιών
Home » Καθαρισμός Δοντιών
Ο καθαρισμός δοντιών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία του στόματος αλλά και των δοντιών. Θεωρείται μια από τις βασικές οδοντιατρικές πράξεις της προληπτικής οδοντιατρικής.

Γιατί είναι σημαντικός ο καθαρισμός δοντιών;

Καθημερινά υπάρχουν χιλιάδες μικρόβια πάνω στην επιφάνεια των δοντιών τα οποία θρέφονται από την ίδια τροφή που τρώμε και εμείς. Ο μόνος τρόπος για να τα ξεφορτωθούμε είναι να πλένουμε καθημερινά τα δόντια μας και να κάνουμε συστηματικά καθαρισμό δοντιών. Είναι γνωστό πως μόνο με τον καθαρισμό δοντιών μπορούμε να ξεφορτωθούμε την πλάκα και τα μικρόβια που έχουν συσσωρευτεί στα δόντια μας. Η καλύτερη πρακτική είναι ο καθαρισμός δοντιών να πραγματοποιείται μια φορά τον χρόνο εάν ο ασθενής δεν έχει κάποιο άλλο πρόβλημα όπως ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα ή έντονη εναπόθεση πλάκας. Σε αντίθετη περίπτωση, μπορεί να πραγματοποιείται και μια φορά το κάθε εξάμηνο. Εάν ο ασθενής είναι καπνιστής θα πρέπει επίσης να επισκέπτεται πιο συχνά τον οδοντίατρο καθώς είναι σύνηθες τα δόντια των καπνιστών να ταλαιπωρούνται από κιτρίνισμα και έντονη εγκατάσταση πέτρας.

 

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται στον καθαρισμό δοντιών;

Αρχικά πραγματοποιείται μια κλινική εξέταση των δοντιών και των μαλακών ιστών της στοματικής κοιλότητας. Ελέγχονται η γλώσσα, τα μάγουλα, το έδαφος του στόματος, η υπερώα και τα ούλα. Σε περίπτωση που βρεθεί κάτι, καταγράφεται και αξιολογείται. Στην συνέχεια ξεκινάει η πραγματική διαδικασία του καθαρισμού των δοντιών.
  1. Ως πρώτο βήμα αφαιρείται η πλάκα και η πέτρα των δοντιών με μια ειδική συσκευή υπερήχων. Αυτή η διαδικασία μπορεί να κρατήσει λίγη περισσότερη ώρα σε περίπτωση που ο ασθενής έχει αρκετή πέτρα ή πλάκα στα δόντια. Στόχος είναι να αφαιρεθεί όλη η ορατή πλάκα που έχει μαζευτεί και εγκατασταθεί καθώς ως γνωστόν δεν μπορεί να απομακρυνθεί με κανέναν άλλον εναλλακτικό τρόπο.
  2. Στη συνέχεια οι επιφάνειες των δοντιών καθαρίζονται με μια ειδική οδοντόπαστα και ηλεκτρική βούρτσα για έναν πολύ βαθύ καθαρισμό και την εξαφάνιση των τελευταίων υπολειμμάτων της πλάκας.
  3. Η διαδικασία συνεχίζεται με την χρήση οδοντικού νήματος και το ξέπλυμα του στόματος.
  4. Τέλος, απλώνεται πάστα με φθόριο στα δόντια η οποία αφαιρείται αφού έχει δράσει κάποια λεπτά. Η ειδική οδοντόπαστα με φθόριο έχει προστατευτικές ιδιότητες και δρα προληπτικά στην δημιουργία οδοντικών κοιλοτήτων.
  5. Μετά την ολοκλήρωση του καθαρισμού δοντιών ο οδοντίατρος εκπαιδεύει και πληροφορεί τον ασθενή για το πως θα πρέπει να φροντίζει τα δόντια του μέχρι να φτάσει η ώρα του επόμενου καθαρισμού για την επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων.
 

 

Υπάρχει περίπτωση να πονέσω κατά την διάρκεια του καθαρισμού;

Ο καθαρισμός δοντιών είναι μια διαδικασία που δεν προκαλεί πόνο στους ασθενείς. Είναι ανώδυνη και ήπια. Ωστόσο, ορισμένοι ασθενείς ενοχλούνται κατά την διάρκεια της αφαίρεσης πλάκας λόγω των ήχων ή της αίσθησης που δημιουργεί η συσκευή υπερήχων, όταν έρχεται σε επαφή με την επιφάνεια των δοντιών. Εάν υπάρχει πολύ μεγάλος φόβος ή πρόβλημα υπερευαισθησίας μπορεί να χορηγηθεί μια πολύ μικρή δόση αναισθησίας ώστε να μην αισθάνεστε απολύτως τίποτα. Στο οδοντιατρείο μας είμαστε πάντα στην διάθεση σας για την καλύτερη δυνατή υποστήριξη και για να σας βοηθήσουμε να ξεπεράσετε τον φόβο που μπορεί να έχετε.

Ποιο είναι το κόστος του καθαρισμού δοντιών;

Στην αγορά η τιμή του καθαρισμού δοντιών έχει ένα εύρος από 25 με 75€. Επικοινωνήστε μαζί μας σχετικά με οποιαδήποτε ερώτηση περί της διαδικασίας και της τιμής.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΣΑΧΤΣΙΔΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΣΑΧΤΣΙΔΗΣ
2023-11-12
Τρέχω πάνω από 20 χρόνια στους οδοντιατρους και κάθε φορά που καθόμουν σ αυτήν την καρέκλα με έπιανε φόβος και οι σφυγμοι ανέβαιναν στο κόκκινο.Κάποια στιγμή έφτασα σε σημείο να μην μπορώ να μασησω ούτε ψωμί.Μου έλεγαν έπρεπε να τα βγάλω σχεδόν όλα και να βάλω μασελακια. Έχω χάσει τέσσερα δόντια και τα υπόλοιπα ήταν σχεδόν κατεστραμμένα. Τον Κ.Παπαδιωτη μου τον συνέστησε ένας άνθρωπος που έχει γίνει σαν δεύτερος πατέρας μου. Στο δεύτερο ραντεβού στον Κ.Παπαδιωτη έφυγε ο φόβος που είχα στους οδοντιατρους. Δεν έβγαλα κανένα δόντι μου.Φτιαχνει τα δικά μου δόντια και επιτέλους ακούω ότι αυτό που φτιάχνει δεν θα σπάσει και όχι αυτό που μου έλεγαν οι άλλοι οδοντίατροι "ΟΣΟ ΑΝΤΕΞΕΙ".Όσο για την εμπειρία και τον επαγγελματισμό που έχει ο Κ.Παπαδιωτης και πάνω απ' όλα την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ που σου προσφέρει σαν Ανθρωπος και σαν οδοντίατρος ότι και να πω θα είναι σταγόνα στον ωκεανό. Μακάρι να είχαμε και άλλους τέτοιους επιστήμονες και σε άλλους κλάδους της ιατρικής. Πλέον όλη μου η οικογένεια απέκτησε τον οδοντίατρο της που θα ζήλευαν ακόμα και στο εξωτερικό.Συμβουλη... οποιοδήποτε οδοντιατρικο πρόβλημα και να έχετε πηγαίνετε στον Κ.Παπαδιωτη και θα με θυμηθείτε. Ένα δισεκατομμύριο ευχαριστώ στον Κ.Παπαδιωτη και στον άνθρωπο που μου τον συνέστησε!
MARIA ARGYROU
MARIA ARGYROU
2023-10-31
ΘΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΩ ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ ΤΟ ΔΕΚΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΑΣ ΜΕ ΔΕΚΑ ΜΕ ΤΟΝΟ . ΦΙΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ , ΑΝΩΔΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΙΑΤΡΟ.
Παρασκευη Μεντη
Παρασκευη Μεντη
2023-10-16
Είμαι 53 ετών,αρκετά ταλαιπωρημένη από οδοντιάτρους. Επισκέφτηκα τον δρ. Παπαδιώτη και εντυπωσιάστηκα από την αμεσότητα του στο να λύσει το πρόβλημα μου. Επίσης την καταπληκτική δουλειά που έκανε στα δόντια μου, έκτοτε τρώω κανονικά χωρίς καμία ενόχληση. Σας ευχαριστώ.
Alexander Efstratiou
Alexander Efstratiou
2023-10-10
Ιωάννα Παπαδοπουλου
Ιωάννα Παπαδοπουλου
2023-10-09
anastasia pylarinou
anastasia pylarinou
2023-09-20
Μανος Αντωνοπουλος
Μανος Αντωνοπουλος
2023-08-14
Εμπειρία και γνώση πάνω απο όλα !!
George Kostopoulos
George Kostopoulos
2023-07-27
Η ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΗΡΞΕ ΑΨΟΓΗ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ . ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥΣ . ΦΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ
Χριστίνα Αντωνιάδου
Χριστίνα Αντωνιάδου
2023-07-19
Πάρα πολύ καλή πρώτη εμπειρία με φροντίδα και επαγγελματισμό σε έναν χώρο ήρεμο και ζεστό. Ευχαριστώ ????
panos prokopis
panos prokopis
2023-07-12