Logo
burger
Καθαρισμός Δοντιών
Home » Καθαρισμός Δοντιών
   
Ο καθαρισμός δοντιών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία του στόματος αλλά και των δοντιών. Θεωρείται μια από τις βασικές οδοντιατρικές πράξεις της προληπτικής οδοντιατρικής.

Γιατί είναι σημαντικός ο καθαρισμός δοντιών;


Καθημερινά υπάρχουν χιλιάδες μικρόβια πάνω στην επιφάνεια των δοντιών τα οποία θρέφονται από την ίδια τροφή που τρώμε και εμείς. Ο μόνος τρόπος για να τα ξεφορτωθούμε είναι να πλένουμε καθημερινά τα δόντια μας και να κάνουμε συστηματικά καθαρισμό δοντιών. Είναι γνωστό πως μόνο με τον καθαρισμό δοντιών μπορούμε να ξεφορτωθούμε την πλάκα και τα μικρόβια που έχουν συσσωρευτεί στα δόντια μας.
Η καλύτερη πρακτική είναι ο καθαρισμός δοντιών να πραγματοποιείται μια φορά τον χρόνο εάν ο ασθενής δεν έχει κάποιο άλλο πρόβλημα όπως ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα ή έντονη εναπόθεση πλάκας. Σε αντίθετη περίπτωση, μπορεί να πραγματοποιείται και μια φορά το κάθε εξάμηνο. Εάν ο ασθενής είναι καπνιστής θα πρέπει επίσης να επισκέπτεται πιο συχνά τον οδοντίατρο καθώς είναι σύνηθες τα δόντια των καπνιστών να ταλαιπωρούνται από κιτρίνισμα και έντονη εγκατάσταση πέτρας.


Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται στον καθαρισμό δοντιών;


Αρχικά πραγματοποιείται μια κλινική εξέταση των δοντιών και των μαλακών ιστών της στοματικής κοιλότητας. Ελέγχονται η γλώσσα, τα μάγουλα, το έδαφος του στόματος, η υπερώα και τα ούλα. Σε περίπτωση που βρεθεί κάτι, καταγράφεται και αξιολογείται. Στην συνέχεια ξεκινάει η πραγματική διαδικασία του καθαρισμού των δοντιών.
  1. Ως πρώτο βήμα αφαιρείται η πλάκα και η πέτρα των δοντιών με μια ειδική συσκευή υπερήχων. Αυτή η διαδικασία μπορεί να κρατήσει λίγη περισσότερη ώρα σε περίπτωση που ο ασθενής έχει αρκετή πέτρα ή πλάκα στα δόντια. Στόχος είναι να αφαιρεθεί όλη η ορατή πλάκα που έχει μαζευτεί και εγκατασταθεί καθώς ως γνωστόν δεν μπορεί να απομακρυνθεί με κανέναν άλλον εναλλακτικό τρόπο.
  2. Στη συνέχεια οι επιφάνειες των δοντιών καθαρίζονται με μια ειδική οδοντόπαστα και ηλεκτρική βούρτσα για έναν πολύ βαθύ καθαρισμό και την εξαφάνιση των τελευταίων υπολειμμάτων της πλάκας.
  3. Η διαδικασία συνεχίζεται με την χρήση οδοντικού νήματος και το ξέπλυμα του στόματος.
  4. Τέλος, απλώνεται πάστα με φθόριο στα δόντια η οποία αφαιρείται αφού έχει δράσει κάποια λεπτά. Η ειδική οδοντόπαστα με φθόριο έχει προστατευτικές ιδιότητες και δρα προληπτικά στην δημιουργία οδοντικών κοιλοτήτων.
  5. Μετά την ολοκλήρωση του καθαρισμού δοντιών ο οδοντίατρος εκπαιδεύει και πληροφορεί τον ασθενή για το πως θα πρέπει να φροντίζει τα δόντια του μέχρι να φτάσει η ώρα του επόμενου καθαρισμού για την επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων.


Υπάρχει περίπτωση να πονέσω κατά την διάρκεια του καθαρισμού;


Ο καθαρισμός δοντιών είναι μια διαδικασία που δεν προκαλεί πόνο στους ασθενείς. Είναι ανώδυνη και ήπια. Ωστόσο, ορισμένοι ασθενείς ενοχλούνται κατά την διάρκεια της αφαίρεσης πλάκας λόγω των ήχων ή της αίσθησης που δημιουργεί η συσκευή υπερήχων, όταν έρχεται σε επαφή με την επιφάνεια των δοντιών.
Εάν υπάρχει πολύ μεγάλος φόβος ή πρόβλημα υπερευαισθησίας μπορεί να χορηγηθεί μια πολύ μικρή δόση αναισθησίας ώστε να μην αισθάνεστε απολύτως τίποτα. Στο οδοντιατρείο μας είμαστε πάντα στην διάθεση σας για την καλύτερη δυνατή υποστήριξη και για να σας βοηθήσουμε να ξεπεράσετε τον φόβο που μπορεί να έχετε.

Ποιο είναι το κόστος του καθαρισμού δοντιών;


Στην αγορά η τιμή του καθαρισμού δοντιών έχει ένα εύρος από 25 με 75€. Επικοινωνήστε μαζί μας σχετικά με οποιαδήποτε ερώτηση περί της διαδικασίας και της τιμής.
Yannis Kritas
Yannis Kritas
2023-01-09
Ο Βαγγέλης Παπαδιώτης και οι συνεργάτες του είναι από τους σπάνιους γιατρούς με ενσυναίσθηση για τον φόβο του ασθενή. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο μου πρόβλημα με τους ουκ ολίγους οδοντιάτρους που είχα από μικρό παιδί. Αυτός ήταν κι ο λόγος που πήγαινα σε οδοντίατρο μόνο όταν κάποιο δόντι έφτανε στο απροχώρητο. Από την πρώτη επίσκεψη έκανε λεπτομερή καταγραφή των θεμάτων που είχε κάθε μου δόντι και μου πρότεινε πλάνο ολικής αποκατάστασης σε βάθος χρόνου. Κατανοώντας την «λόξα» μου ως μηχανικού να θέλω να καταλάβω τις τεχνικές λεπτομέρειες, μου εξήγησε αναλυτικά τις μεθόδους και τα υλικά που υπάρχουν διαθέσιμα. Και τί πραγματικά μαγικές λύσεις υπάρχουν πλέον!!! Κάθε φορά που κάναμε μια δουλειά σε ένα δόντι γίνονταν με γνώμονα το αρχικό πλάνο έτσι ώστε δεν χρειάστηκε να ταλαιπωρηθώ σε χρόνο και έξοδα με διορθωτικές εργασίες. Ευχαριστώ Βαγγέλη για το χαμόγελο που μου δώσατε!
Vasileia Soulouta
Vasileia Soulouta
2023-01-09
I went to Dental Aesthetics to correct and improve my smile. Dr. Papadiotis was amazing. Efficient, looking after every detail! I highly recommend him to everyone. Thank you Eleni for arranging my appointments
Helen Papantoniou
Helen Papantoniou
2023-01-08
Πολύ ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα και τις ιατρικές υπηρεσίες, που παρήχθησαν! Υπευθυνότητα και επαγγελματισμός!
John Papadopoulos
John Papadopoulos
2023-01-07
Εξαιρετικός γιατρός.. Ο καλύτερος που έχω παει
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΧ
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΧ
2023-01-02
Ο κύριος Παπαδιωτης είναι εξαιρετικός γιατρός με τέλειες γνώσεις και εξαιρετικός άνθρωπος. Από την πρώτη στιγμή τον εμπιστεύτηκα. Έμεινα πολύ ικανοποιημένη από το τέλειο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα . Τον συστήνω ανεπιφύλακτα . Τον ευχαριστώ πολύ για την υπέροχη δουλειά που κάνει μαζί με την ομάδα του.
ANMARK
ANMARK
2022-12-20
Κορυφαιος!! Επικοινωνιακος, επεξηγηματικος, λεπτομερης με τελειο θεραπευτικο-αισθητικο αποτελεσμα! Ανεπιφυλακτα!!!
EPAMEINONDAS TSIPOGIANNIS
EPAMEINONDAS TSIPOGIANNIS
2022-12-17
Απλα καταπληκτικος!!
Angeliki Kirmi
Angeliki Kirmi
2022-12-17
Dr Papadiotis is the best dentist that I have visited so far. I am very satisfied with the work he is doing. He is excellent at his job! I would not hesitate to recommend his services. Thank you very much!
ΔΩΡΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΔΩΡΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
2022-12-09
Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη με την άμεση ανταπόκριση και την τελική λύση που δόθηκε στο πρόβλημά μου. Αναζητώντας ιατρείο με ενδοστοματικό σαρωτή για λήψη αποτυπωμάτων, επέλεξα τον κύριο Παπαδιώτη, ο οποίος, όχι μόνο με δέχτηκε άμεσα και προχώρησε στην προσθετική που χρειαζόμουν, αλλά και μου πρότεινε μια σειρά από λύσεις για ολιστική αντιμετώπιση των θεμάτων που με απασχολούν λόγω της ασθένειας των ούλων μου. Ο γιατρός συνδυάζει την άρτια επιστημονική κατάρτιση και την πλέον εξελιγμένη τεχνολογία με ανθρώπινη ευαισθησία! Τον ευχαριστώ πολύ!
ELEFTHERIA DIMA
ELEFTHERIA DIMA
2022-12-02
Ιδιαίτερα απαιτητικό το δικό μου περιστατικό. Το αίσθημα ασφάλειας που ένιωθα με τον κ. Παπαδιώτη με βοήθησε να έχω υπομονή και να νιώθω ότι όλα θα πάνε καλά! Το αποτέλεσμα φανταστικό! Σας ευχαριστώ για όλα!