Logo
burger
Καθαρισμός Δοντιών
Home » Καθαρισμός Δοντιών
   
Ο καθαρισμός δοντιών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία του στόματος αλλά και των δοντιών. Θεωρείται μια από τις βασικές οδοντιατρικές πράξεις της προληπτικής οδοντιατρικής.

Γιατί είναι σημαντικός ο καθαρισμός δοντιών;


Καθημερινά υπάρχουν χιλιάδες μικρόβια πάνω στην επιφάνεια των δοντιών τα οποία θρέφονται από την ίδια τροφή που τρώμε και εμείς. Ο μόνος τρόπος για να τα ξεφορτωθούμε είναι να πλένουμε καθημερινά τα δόντια μας και να κάνουμε συστηματικά καθαρισμό δοντιών. Είναι γνωστό πως μόνο με τον καθαρισμό δοντιών μπορούμε να ξεφορτωθούμε την πλάκα και τα μικρόβια που έχουν συσσωρευτεί στα δόντια μας.
Η καλύτερη πρακτική είναι ο καθαρισμός δοντιών να πραγματοποιείται μια φορά τον χρόνο εάν ο ασθενής δεν έχει κάποιο άλλο πρόβλημα όπως ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα ή έντονη εναπόθεση πλάκας. Σε αντίθετη περίπτωση, μπορεί να πραγματοποιείται και μια φορά το κάθε εξάμηνο. Εάν ο ασθενής είναι καπνιστής θα πρέπει επίσης να επισκέπτεται πιο συχνά τον οδοντίατρο καθώς είναι σύνηθες τα δόντια των καπνιστών να ταλαιπωρούνται από κιτρίνισμα και έντονη εγκατάσταση πέτρας.


Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται στον καθαρισμό δοντιών;


Αρχικά πραγματοποιείται μια κλινική εξέταση των δοντιών και των μαλακών ιστών της στοματικής κοιλότητας. Ελέγχονται η γλώσσα, τα μάγουλα, το έδαφος του στόματος, η υπερώα και τα ούλα. Σε περίπτωση που βρεθεί κάτι, καταγράφεται και αξιολογείται. Στην συνέχεια ξεκινάει η πραγματική διαδικασία του καθαρισμού των δοντιών.
  1. Ως πρώτο βήμα αφαιρείται η πλάκα και η πέτρα των δοντιών με μια ειδική συσκευή υπερήχων. Αυτή η διαδικασία μπορεί να κρατήσει λίγη περισσότερη ώρα σε περίπτωση που ο ασθενής έχει αρκετή πέτρα ή πλάκα στα δόντια. Στόχος είναι να αφαιρεθεί όλη η ορατή πλάκα που έχει μαζευτεί και εγκατασταθεί καθώς ως γνωστόν δεν μπορεί να απομακρυνθεί με κανέναν άλλον εναλλακτικό τρόπο.
  2. Στη συνέχεια οι επιφάνειες των δοντιών καθαρίζονται με μια ειδική οδοντόπαστα και ηλεκτρική βούρτσα για έναν πολύ βαθύ καθαρισμό και την εξαφάνιση των τελευταίων υπολειμμάτων της πλάκας.
  3. Η διαδικασία συνεχίζεται με την χρήση οδοντικού νήματος και το ξέπλυμα του στόματος.
  4. Τέλος, απλώνεται πάστα με φθόριο στα δόντια η οποία αφαιρείται αφού έχει δράσει κάποια λεπτά. Η ειδική οδοντόπαστα με φθόριο έχει προστατευτικές ιδιότητες και δρα προληπτικά στην δημιουργία οδοντικών κοιλοτήτων.
  5. Μετά την ολοκλήρωση του καθαρισμού δοντιών ο οδοντίατρος εκπαιδεύει και πληροφορεί τον ασθενή για το πως θα πρέπει να φροντίζει τα δόντια του μέχρι να φτάσει η ώρα του επόμενου καθαρισμού για την επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων.


Υπάρχει περίπτωση να πονέσω κατά την διάρκεια του καθαρισμού;


Ο καθαρισμός δοντιών είναι μια διαδικασία που δεν προκαλεί πόνο στους ασθενείς. Είναι ανώδυνη και ήπια. Ωστόσο, ορισμένοι ασθενείς ενοχλούνται κατά την διάρκεια της αφαίρεσης πλάκας λόγω των ήχων ή της αίσθησης που δημιουργεί η συσκευή υπερήχων, όταν έρχεται σε επαφή με την επιφάνεια των δοντιών.
Εάν υπάρχει πολύ μεγάλος φόβος ή πρόβλημα υπερευαισθησίας μπορεί να χορηγηθεί μια πολύ μικρή δόση αναισθησίας ώστε να μην αισθάνεστε απολύτως τίποτα. Στο οδοντιατρείο μας είμαστε πάντα στην διάθεση σας για την καλύτερη δυνατή υποστήριξη και για να σας βοηθήσουμε να ξεπεράσετε τον φόβο που μπορεί να έχετε.

Ποιο είναι το κόστος του καθαρισμού δοντιών;


Στην αγορά η τιμή του καθαρισμού δοντιών έχει ένα εύρος από 25 με 75€. Επικοινωνήστε μαζί μας σχετικά με οποιαδήποτε ερώτηση περί της διαδικασίας και της τιμής.

Εικοινωνία Εικοινωνία

Nikos Dikaios
Nikos Dikaios
2023-03-10
Dr Papadiotis is a very skilled dentist, professional and the centre itself is very accommodating. I definitely recommend it.
Effie Butsikares
Effie Butsikares
2023-03-10
Ο Κύριος Παπαδιώτης και η ομάδα του αποτελεί απόδειξη πως υπάρχουν γιατροί που φροντίζουν για την υγεία σου, είναι άρτια καταρτισμένοι, γνωστές του αντικειμένου, παρέχοντας ασφάλεια και σωστή πληροφόρηση σε κάθε διαδικασία ιατρική. Είναι ο οδοντίατρος που συνιστώ ανεπιφύλακτα για ασθένεις που έχουν ανάγκη από σωστούς επιστήμονες που θα τους καθοδηγήσουν βήμα βήμα μέχρι το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον ιατρό που φρόντισε για την παραμελημένη ομολογώ υγιεινη του στόματος μου και που χαίρομαι τώρα να χαμογελάω με άλλη αυτοπεποίθηση πλέον.
anastasia&zografos anastasia&zografos
anastasia&zografos anastasia&zografos
2023-03-10
Η εμπειρία μου από τις επισκέψεις μου στον Δρ. Ευάγγελο Παπαδιώτη είναι άριστη σε όλα τα επίπεδα. Τον διακρίνει ευγένεια, κατανόηση στις ευαισθησίες του ασθενούς, επαγγελματισμός και αποτελεσματικότητα. Εξαιρετικοί και οι συνεργάτες του. Αναστασία Μυλωνά
Maria Bousali
Maria Bousali
2023-03-09
Γιώργος Μανώλης
Γιώργος Μανώλης
2023-02-08
Η εμπειρία μου στο ιατρείο ήταν μοναδική. Η κυρία που είναι στο τηλέφωνο ήταν πολύ ευγενική και μου έκλεισε άμεσα ραντεβού. Από το πρώτο ραντεβού ένιωσα μια ασφάλεια που δύσκολα συναντάς σε ιατρείο. Ο γιατρός εξαιρετικός άνθρωπος με πολύ καλή γνώση πάνω στην δουλειά του, μου ανέλυσε με κάθε λεπτομέρεια το πρόβλημά μου,και πώς θα μπορούσαμε να το αντιμετωπίσουμε με πολλούς τρόπους. Τελικά μετα από 2 σφραγίσματα που ήθελα, έκανα λεύκανση στο σπίτι και έκανα και όψεις ρητίνης στην πάνω γνάθο. Το αποτέλεσμα ήταν όπως το ήθελα χωρίς να πονέσω καθόλου. Χαίρομαι που επισκέφτηκα το ιατρείο γιατί εκτός από ένα καλό οδοντίατρο έγινε και ένας καλός φίλος.
An Vlanti
An Vlanti
2023-02-01
Εδώ και καιρό ψάχνω για έναν κατάλληλο γιατρό, και χαίρομαι πολύ που επέλεξα την Dental Aesthetics και τον Δρ. Παπαδιώτη. Η πολιτική της κλινικής δεν είναι ένα γρήγορο, αλλά ένα ποιοτικό αποτέλεσμα με τη διατήρηση της υγείας των δοντιών, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό για μένα. Τώρα έχω ένα όμορφο χαμόγελο! Από τα αρχικά μου δεδομένα, προέκυψε το πιο cool αποτέλεσμα!
Eleni Smponia
Eleni Smponia
2023-01-23
Ο κ.Παπαδιώτης έχει φέρει εις πέρας εξαιρετικά δύσκολα περιστατικά της οδοντοστοιχίας μου! Περιστατικά που απαιτούσαν και ικανότητες ενδο-οδοντοτιστή εκτός των κλασικών οδοντιατρικών παρεμβάσεων… Το αποτέλεσμα πάντα εξαιρετικό…χωρίς πόνο…με διάρκεια…και φυσικά εξαιρετική αισθητική! Τον συστήνω ανεπιφύλακτα είτε για τη δημιουργία ενός όμορφου χαμόγελου για αισθητικούς λόγους αλλά και για οτιδήποτε έχει αποτελέσει πρόκληση για τον προηγούμενο οδοντίατρο σας!
Kostas Barbarousis
Kostas Barbarousis
2023-01-17
Αριστος επαγγελματίας.Εξαιρετική δουλειά και εξαιρετικός άνθρωπος!απολυτα ευχαριστημένος από την εξυπηρέτηση , επεξηγηματικός και καθησυχαστικός ως προς το πρόβλημα μου!ευχαριστο περιβάλλον και καθόλου κουραστικός αποπεράτωσης εργασίας .
Kostas Georgakopoulos
Kostas Georgakopoulos
2023-01-14
Το προτείνω ανεπιφύλακτα !!
argiris tsiotsios
argiris tsiotsios
2023-01-13
Καταπληκτικός γιατρός Άψογη συμπεριφορά και πολύ καλές τιμές Σύσταση ανεπιφύλακτη