Logo
burger
Tα καλύτερα εμφυτεύματα δοντιών
Home » Tα καλύτερα εμφυτεύματα δοντιών

Ποια είναι τα καλύτερα εμφυτεύματα δοντιών;

Η αισθητική οδοντιατρική μπορεί να λύσει πλέον οποιοδήποτε λειτουργικό και αισθητικό πρόβλημα δοντιών. Τα οδοντικά εμφυτεύματα χρησιμοποιούνται πολύ συχνά για την αποκατάσταση κενών στα δόντια με μεγάλη επιτυχία. Ποια είναι όμως τα καλύτερα εμφυτεύματα δοντιών;
 

Τι είναι τα οδοντικά εμφυτεύματα;

Τα οδοντικά εμφυτεύματα τοποθετούνται στη θέση των δοντιών που λείπουν και λειτουργούν ως μια στέρεη βάση για την τοποθέτηση νεών δοντιών. Πιο απλά, λειτουργούν ως ρίζα και ενσωματώνονται στο οστό της γνάθου.
 

Γιατί να επιλέξω εμφυτεύματα δοντιών;

Τα εμφυτεύματα δοντιών έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Η κάλυψη των κενών βοηθά τόσο στην αισθητική, όσο και στη λειτουργική αποκατάσταση. Επίσης, έχουν μεγάλα ποσοστά επιτυχίας και δεν απαιτείται τρόχισμα των γύρω δοντιών, όπως σε άλλες οδοντιατρικές εργασίες. Τέλος, τα εμφυτεύματα έχουν μεγάλη διάρκεια στο χρόνο και προσφέρουν το καλύτερο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα.
 

Διαδικασία τοποθέτησης εμφυτευμάτων

Η διαδικασία τοποθέτησης εμφυτευμάτων γίνεται με τοπική αναισθησία. Αρχικά, γίνεται μια μικρή τομή στο ούλο και στη συνέχεια, τοποθετείται μέσα ο μηχανισμός. Η διαδικασία διαρκεί από 20 έως 30 λεπτά και ο ασθενής μετά το πέρας της αναισθησίας νιώθει μια ήπια ενόχληση στο σημείο. Επίσης, μπορεί να εμφανιστεί στο σημείο τοποθέτησης κάποιο μικρό οίδημα.
 

Ποιοι παράγοντες καθορίζουν ποια είναι τα καλύτερα εμφυτεύματα δοντιών;

Οι εταιρίες παραγωγής οδοντικών εμφυτευμάτων είναι πάρα πολλές και δίνουν στους οδοντιάτρους αναρίθμητες επιλογές. Όμως, τα καλύτερα εμφυτεύματα δοντιών για τον κάθε ασθενή είναι αυτά που ταιριάζουν στο δικό του προφίλ. Ο οδοντίατρος κατά τον οδοντικό έλεγχο και με τη λήψη του λεπτομερούς ιστορικού του ασθενούς, θα συλλέξει μια σειρά στοιχείων που θα του υποδείξουν ποια είναι τα καλύτερα εμφυτεύματα για τον εκάστοτε ασθενή. Πιο συγκεκριμένα, οι παράγοντες που καθορίζουν το είδος του εμφυτεύματος που θα επιλεχθεί είναι η ποιότητα και η ποσότητα του οστού της γνάθου πάνω στο οποίο θα τοποθετηθεί το εμφύτευμα. Επιπλέον, είναι σημαντικό να αναφερθεί, πως οι αξιόπιστες εταιρείες εμφυτευμάτων (πχ Straumann, Xive, Nobel, Dentium κλπ) έχουν πολυετή παρουσία και πιστοποιημένη ποιότητα από ανεξάρτητους οργανισμούς (www.cleanimplant.org). Η ποιότητα των εμφυτευμάτων αξιολογείται στο επίπεδο της καθαρότητας της επιφάνειας τους σε Τιτάνιο, στην ακρίβεια των διαστάσεων των προσθετικών εξαρτημάτων καθώς και στις επιλογές που παρέχουν για την αντιμετώπιση απλών έως πιο περίπλοκων περιστατικών (πχ γωνιώδη εμφυτεύματα/κολοβώματα κλπ).
 

Εμφυτεύματα δοντιών: Πιθανές επιπλοκές

Σε γενικές γραμμές, η τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων είναι μια ασφαλής διαδικασία. Όμως, υπάρχουν και περιπτώσεις εμφάνισης επιπλοκών που σχετίζονται με:
  • Αστάθεια του εμφυτεύματος
  • Λοίμωξη στο σημείο τοποθέτησης
  • Κακή επούλωση
  • Βλάβη σε νεύρο
  • Απόρριψη του εμφυτεύματος από τον οργανισμό
  Είναι σημαντικό να τονιστεί πως όλα τα ανωτέρω μπορούν να προβλεφθούν μέσω της κλινικής και ακτινογραφικής εξέτασης (πανοραμική ακτινογραφία, αξονική τομογραφία κωνικής δέσμης κλπ). Τελευταία με τη χρήση ψηφιακής τεχνολογίας η ακρίβεια στην τοποθέτηση και η αποφυγή τέτοιων δυσάρεστων καταστάσεων είναι δεδομένη.
 

Σε ποιον γιατρό πρέπει να απευθυνθώ για να έχω τα καλύτερα εμφυτεύματα δοντιών;

Ο οδοντίατρος στον οποίο πρέπει να απευθυνθείτε, θα πρέπει να είναι εξειδικευμένος και να έχει γνώσεις και εμπειρία πάνω στην αισθητική οδοντιατρική και ειδικότερα στην εμφυτευματολογία. Μετά από εξατομικευμένη οδοντιατρική εξέταση θα σας κατευθύνει σχετικά με το ποια εμφυτεύματα θα λειτουργήσουν καλύτερα στην περίπτωσή σας και θα καλύψουν τις ανάγκες σας. Ο Δρ. Ευάγγελος Παπαδιώτης, απόφοιτος της Οδοντιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα σας προτείνει το καλύτερο θεραπευτικό σχήμα για την καλύτερη και άμεση αντιμετώπιση του προβλήματός σας. Έχοντας τεράστια εμπειρία στην Προσθετική και Αποκαταστατική Οδοντιατρική θα μπορέσει να σας βοηθήσει να επιλέξετε τα καλύτερα εμφυτεύματα δοντιών που ταιριάζουν στο στόμα σας. Επικοινωνήστε μαζί του για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση.
Nikos Dikaios
Nikos Dikaios
2023-03-10
Dr Papadiotis is a very skilled dentist, professional and the centre itself is very accommodating. I definitely recommend it.
Effie Butsikares
Effie Butsikares
2023-03-10
Ο Κύριος Παπαδιώτης και η ομάδα του αποτελεί απόδειξη πως υπάρχουν γιατροί που φροντίζουν για την υγεία σου, είναι άρτια καταρτισμένοι, γνωστές του αντικειμένου, παρέχοντας ασφάλεια και σωστή πληροφόρηση σε κάθε διαδικασία ιατρική. Είναι ο οδοντίατρος που συνιστώ ανεπιφύλακτα για ασθένεις που έχουν ανάγκη από σωστούς επιστήμονες που θα τους καθοδηγήσουν βήμα βήμα μέχρι το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον ιατρό που φρόντισε για την παραμελημένη ομολογώ υγιεινη του στόματος μου και που χαίρομαι τώρα να χαμογελάω με άλλη αυτοπεποίθηση πλέον.
anastasia&zografos anastasia&zografos
anastasia&zografos anastasia&zografos
2023-03-10
Η εμπειρία μου από τις επισκέψεις μου στον Δρ. Ευάγγελο Παπαδιώτη είναι άριστη σε όλα τα επίπεδα. Τον διακρίνει ευγένεια, κατανόηση στις ευαισθησίες του ασθενούς, επαγγελματισμός και αποτελεσματικότητα. Εξαιρετικοί και οι συνεργάτες του. Αναστασία Μυλωνά
Maria Bousali
Maria Bousali
2023-03-09
Γιώργος Μανώλης
Γιώργος Μανώλης
2023-02-08
Η εμπειρία μου στο ιατρείο ήταν μοναδική. Η κυρία που είναι στο τηλέφωνο ήταν πολύ ευγενική και μου έκλεισε άμεσα ραντεβού. Από το πρώτο ραντεβού ένιωσα μια ασφάλεια που δύσκολα συναντάς σε ιατρείο. Ο γιατρός εξαιρετικός άνθρωπος με πολύ καλή γνώση πάνω στην δουλειά του, μου ανέλυσε με κάθε λεπτομέρεια το πρόβλημά μου,και πώς θα μπορούσαμε να το αντιμετωπίσουμε με πολλούς τρόπους. Τελικά μετα από 2 σφραγίσματα που ήθελα, έκανα λεύκανση στο σπίτι και έκανα και όψεις ρητίνης στην πάνω γνάθο. Το αποτέλεσμα ήταν όπως το ήθελα χωρίς να πονέσω καθόλου. Χαίρομαι που επισκέφτηκα το ιατρείο γιατί εκτός από ένα καλό οδοντίατρο έγινε και ένας καλός φίλος.
An Vlanti
An Vlanti
2023-02-01
Εδώ και καιρό ψάχνω για έναν κατάλληλο γιατρό, και χαίρομαι πολύ που επέλεξα την Dental Aesthetics και τον Δρ. Παπαδιώτη. Η πολιτική της κλινικής δεν είναι ένα γρήγορο, αλλά ένα ποιοτικό αποτέλεσμα με τη διατήρηση της υγείας των δοντιών, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό για μένα. Τώρα έχω ένα όμορφο χαμόγελο! Από τα αρχικά μου δεδομένα, προέκυψε το πιο cool αποτέλεσμα!
Eleni Smponia
Eleni Smponia
2023-01-23
Ο κ.Παπαδιώτης έχει φέρει εις πέρας εξαιρετικά δύσκολα περιστατικά της οδοντοστοιχίας μου! Περιστατικά που απαιτούσαν και ικανότητες ενδο-οδοντοτιστή εκτός των κλασικών οδοντιατρικών παρεμβάσεων… Το αποτέλεσμα πάντα εξαιρετικό…χωρίς πόνο…με διάρκεια…και φυσικά εξαιρετική αισθητική! Τον συστήνω ανεπιφύλακτα είτε για τη δημιουργία ενός όμορφου χαμόγελου για αισθητικούς λόγους αλλά και για οτιδήποτε έχει αποτελέσει πρόκληση για τον προηγούμενο οδοντίατρο σας!
Kostas Barbarousis
Kostas Barbarousis
2023-01-17
Αριστος επαγγελματίας.Εξαιρετική δουλειά και εξαιρετικός άνθρωπος!απολυτα ευχαριστημένος από την εξυπηρέτηση , επεξηγηματικός και καθησυχαστικός ως προς το πρόβλημα μου!ευχαριστο περιβάλλον και καθόλου κουραστικός αποπεράτωσης εργασίας .
Kostas Georgakopoulos
Kostas Georgakopoulos
2023-01-14
Το προτείνω ανεπιφύλακτα !!
argiris tsiotsios
argiris tsiotsios
2023-01-13
Καταπληκτικός γιατρός Άψογη συμπεριφορά και πολύ καλές τιμές Σύσταση ανεπιφύλακτη