Logo
burger
Θέλω να φτιάξω τα δόντια μου. Πως θα επιλέξω οδοντίατρο;
Home » Θέλω να φτιάξω τα δόντια μου. Πως θα επιλέξω οδοντίατρο;

Αν και ζούμε στην εποχή της ψηφιακής αναζήτησης,  η υπερ-πληροφόρηση καθιστά κάποιες φορές δύσκολη την επιλογή του ‘’κατάλληλου οδοντιάτρου’', που θα αναλάβει τη διάγνωση, το σχεδιασμό και την επιτυχή έκβαση των θεραπευτικών σταδίων. Ο καλύτερος τρόπος εξακολουθεί να είναι η γνώμη των φίλων και των γνωστών και κατόπιν η προσωπική εμπειρία μέσω μιας συμβουλευτικής/διαγνωστικής συνάντησης.
Η επιλογή του ‘’κατάλληλου’’ οδοντιάτρου είναι μια δύσκολη, αλλά και ταυτόχρονα απλή υπόθεση. ‘’Δύσκολη’’, γιατί οι ασθενείς δεν γνωρίζουν το γνωστικό αντικείμενο, αφού δεν είναι οδοντίατροι, αλλά και ‘’απλή’’ , γιατί εν πολλοίς η επιλογή στηρίζεται στον μη λεκτικό αποσυμβολισμό και στην ‘’δοκιμή’’.
Η τεχνολογία βοηθάει τον ασθενή να ‘’δοκιμάσει’’ χωρίς να επιλέξει. Να δει και να αισθανθεί το τελικό αποτέλεσμα προτού καν ξεκινήσει ο οδοντίατρος να επενεργεί στα δόντια του. Με συγκεκριμένη μεθοδολογία σχεδιάζεται εξατομικευμένα και με βάση την ανατομία το ‘’νέο’’ σχήμα των δοντιών, το οποίο όμως ουσιαστικά δεν είναι ‘’νέο’’. Είναι το γενετικά καθορισμένο σχήμα, που είχαν τα δόντια του ασθενούς ‘’παλιά, πριν από πολλά χρόνια’’.
Έτσι οπτικοποιείται άμεσα η επανασχεδιαζόμενη οδοντική σύνθεση μέσω φωτογραφιών ‘’πριν-μετά’’ αλλά και μέσω ενός εξατομικευμένου πρωτοτύπου (mock up), το οποίο ‘’φοριέται’’ πάνω στα δόντια και παραμένει για λίγες ημέρες, ώστε να δουν ασθενής και οδοντίατρος ποιο περίπου θα είναι το αισθητικό αλλά και το λειτουργικό αποτέλεσμα.
Ακόμη κι αν η θεραπεία δεν αφορά στον επανασχεδιασμό του χαμόγελου, αλλά μια μικρότερη οδοντιατρική θεραπεία, υπάρχουν συστηματοποιημένες διαδικασίες, που εξασφαλίζουν ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα
  • Συστηματοποίηση διαδικασιών επικοινωνίας
  • Συστηματοποίηση και κατηγοριοποίηση των οδοντιατρικών  προβλημάτων με βάση τα θεραπευτικά πρωτόκολλα
  • Συστηματοποίηση υπολογισμού χρονικής διάρκειας της θεραπείας και των οικονομικών - στην αρχική επίσκεψη δίδεται ένα εύρος και στο δεύτερο ραντεβού η πλήρης οικονομική ανάλυση
  • Συστηματοποίηση εγγυήσεων και όρων
Με αυτό τον τρόπο δομείται το αίσθημα εμπιστοσύνης, που είναι η βάση για μια επιτυχημένη συνεργασία
Yannis Kritas
Yannis Kritas
2023-01-09
Ο Βαγγέλης Παπαδιώτης και οι συνεργάτες του είναι από τους σπάνιους γιατρούς με ενσυναίσθηση για τον φόβο του ασθενή. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο μου πρόβλημα με τους ουκ ολίγους οδοντιάτρους που είχα από μικρό παιδί. Αυτός ήταν κι ο λόγος που πήγαινα σε οδοντίατρο μόνο όταν κάποιο δόντι έφτανε στο απροχώρητο. Από την πρώτη επίσκεψη έκανε λεπτομερή καταγραφή των θεμάτων που είχε κάθε μου δόντι και μου πρότεινε πλάνο ολικής αποκατάστασης σε βάθος χρόνου. Κατανοώντας την «λόξα» μου ως μηχανικού να θέλω να καταλάβω τις τεχνικές λεπτομέρειες, μου εξήγησε αναλυτικά τις μεθόδους και τα υλικά που υπάρχουν διαθέσιμα. Και τί πραγματικά μαγικές λύσεις υπάρχουν πλέον!!! Κάθε φορά που κάναμε μια δουλειά σε ένα δόντι γίνονταν με γνώμονα το αρχικό πλάνο έτσι ώστε δεν χρειάστηκε να ταλαιπωρηθώ σε χρόνο και έξοδα με διορθωτικές εργασίες. Ευχαριστώ Βαγγέλη για το χαμόγελο που μου δώσατε!
Vasileia Soulouta
Vasileia Soulouta
2023-01-09
I went to Dental Aesthetics to correct and improve my smile. Dr. Papadiotis was amazing. Efficient, looking after every detail! I highly recommend him to everyone. Thank you Eleni for arranging my appointments
Helen Papantoniou
Helen Papantoniou
2023-01-08
Πολύ ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα και τις ιατρικές υπηρεσίες, που παρήχθησαν! Υπευθυνότητα και επαγγελματισμός!
John Papadopoulos
John Papadopoulos
2023-01-07
Εξαιρετικός γιατρός.. Ο καλύτερος που έχω παει
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΧ
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΧ
2023-01-02
Ο κύριος Παπαδιωτης είναι εξαιρετικός γιατρός με τέλειες γνώσεις και εξαιρετικός άνθρωπος. Από την πρώτη στιγμή τον εμπιστεύτηκα. Έμεινα πολύ ικανοποιημένη από το τέλειο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα . Τον συστήνω ανεπιφύλακτα . Τον ευχαριστώ πολύ για την υπέροχη δουλειά που κάνει μαζί με την ομάδα του.
ANMARK
ANMARK
2022-12-20
Κορυφαιος!! Επικοινωνιακος, επεξηγηματικος, λεπτομερης με τελειο θεραπευτικο-αισθητικο αποτελεσμα! Ανεπιφυλακτα!!!
EPAMEINONDAS TSIPOGIANNIS
EPAMEINONDAS TSIPOGIANNIS
2022-12-17
Απλα καταπληκτικος!!
Angeliki Kirmi
Angeliki Kirmi
2022-12-17
Dr Papadiotis is the best dentist that I have visited so far. I am very satisfied with the work he is doing. He is excellent at his job! I would not hesitate to recommend his services. Thank you very much!
ΔΩΡΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΔΩΡΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
2022-12-09
Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη με την άμεση ανταπόκριση και την τελική λύση που δόθηκε στο πρόβλημά μου. Αναζητώντας ιατρείο με ενδοστοματικό σαρωτή για λήψη αποτυπωμάτων, επέλεξα τον κύριο Παπαδιώτη, ο οποίος, όχι μόνο με δέχτηκε άμεσα και προχώρησε στην προσθετική που χρειαζόμουν, αλλά και μου πρότεινε μια σειρά από λύσεις για ολιστική αντιμετώπιση των θεμάτων που με απασχολούν λόγω της ασθένειας των ούλων μου. Ο γιατρός συνδυάζει την άρτια επιστημονική κατάρτιση και την πλέον εξελιγμένη τεχνολογία με ανθρώπινη ευαισθησία! Τον ευχαριστώ πολύ!
ELEFTHERIA DIMA
ELEFTHERIA DIMA
2022-12-02
Ιδιαίτερα απαιτητικό το δικό μου περιστατικό. Το αίσθημα ασφάλειας που ένιωθα με τον κ. Παπαδιώτη με βοήθησε να έχω υπομονή και να νιώθω ότι όλα θα πάνε καλά! Το αποτέλεσμα φανταστικό! Σας ευχαριστώ για όλα!