Logo
burger
Θήκες Δοντιών: Νέες εξελιγμένες θήκες πορσελάνης
Home » Θήκες Δοντιών: Νέες εξελιγμένες θήκες πορσελάνης
Οι θήκες δοντιών αποτελούν ιδανική λύση για μια ελαττωματική οδοντοστοιχία. Πρόκειται για οδοντική στεφάνη ολικής κάλυψης, που εφαρμόζουν και αγκαλιάζουν σφιχτά το δόντι. Έχουν το σχήμα, το μέγεθος και το χρώμα των φυσικών δοντιών και τα προστατεύουν από ράγισμα. Ένα όμορφο χαμόγελο έχει μεγάλη επίδραση στην ψυχολογία του ατόμου και βελτιώνει την αυτοπεποίθηση του. Οι θήκες δοντιών έχουν εξελιχθεί και έχουν φτάσει την αισθητική και τη λειτουργικότητα τους σε πολύ υψηλό επίπεδο. Τα παλαιότερα χρόνια χρησιμοποιούνταν οι συμβατικές θήκες πορσελάνης. Η οδοντιατρική επιστήμη, όμως, προχώρησε στην δημιουργία νέων, εξελιγμένων θηκών πορσελάνης που προσφέρουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Τα πλεονεκτήματα τους είναι:
  • Εξαιρετική συμβατότητα με τα ούλα
  • Απαράμιλλη αισθητική
  • Κατασκευή από πορσελάνη, ζιρκόνια ή δι-πυριτικό λίθιο
  • Φυσικό αποτέλεσμα
  • Λάμψη
  • Τοποθέτηση με ελάχιστο ή καθόλου τροχισμό
  • Κάλυψη ολόκληρης της επιφάνειας του δοντιού
  • Προαιρετική ανάγκη αναισθησίας
  • Λίγοτερο χρονοβόρα προετοιμασία
  • Εφαρμόζονται και σε φυσικά δόντια και σε οδοντικά εμφυτεύματα
 

Θήκες δοντιών – Πότε χρησιμοποιούνται;

  Οι θήκες δοντιών μπορούν να αποκαταστήσουν τόσο την δυσάρεστη εικόνα μιας οδοντοστοιχίας, όσο και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Όταν δεν μπορεί ο οδοντίατρος να πετύχει ικανοποιητική συγκόλληση, τότε η μηχανική συγκράτηση που προσφέρει η θήκη είναι η καλύτερη λύση. Επίσης, θήκες τοποθετούνται μετά από απονεύρωση ή σε δόντια με μεγάλα σφραγίσματα. Άλλες περιπτώσεις που οι θήκες χρησιμοποιούνται είναι, όταν σπάσει κάποιο δόντι ή μειωθεί η επιφάνεια του ή σε περιπτώσεις που λείπουν πλαϊνά δόντια και πρέπει να στηριχτεί μια κινητή οδοντοστοιχία ή γέφυρα.

 

Πότε χρειάζονται αντικατάσταση;

  Οι θήκες δοντιών διακρίνονται σε τέσσερα είδη: τις μεταλλικές,  τις ολοκεραμικές – κατασκευασμένες από πορσελάνη, τις μεταλλοκεραμικές και της ζιρκονίας. Ανεξάρτητα με το υλικό τους, ο χρόνος που αντέχει μια θήκη είναι περίπου 10 – 15 χρόνια.   Σε περίπτωση που δεν γίνεται καλός καθαρισμός στα δόντια, η αντικατάσταση τους θα χρειαστεί να γίνει νωρίτερα.   Υπάρχουν, ωστόσο, και άλλοι λόγοι που συμβάλλουν στο να γίνει νωρίτερα η αντικατάσταση των θηκών. Αν παρατηρηθεί υποχώρηση της επιφάνειας των ούλων ή αν επηρεαστεί σημαντικά το χρώμα της θήκης. Επίσης, αν αρχίσει να αναπτύσσεται τερηδόνα στο δόντι θα χρειαστεί να αντιμετωπιστεί άμεσα και παράλληλα να τοποθετηθεί καινούργια θήκη.   Ο Δρ. Παπαδιώτης Ευάγγελος τοποθετεί με άριστη τεχνική νέες θήκες πορσελάνης με πολύ λίγο τροχισμό. Όσο υψηλών απαιτήσεων κι αν είναι το πρόβλημα που δημιουργεί την ανάγκη τοποθέτησης θήκης, ο κ. Παπαδιώτης γνωρίζει την κατάλληλη προσέγγιση. Η καλαισθησία και η σωστή λειτουργία της οδοντοστοιχίας είναι πάντα ο βασικός στόχος σε κάθε ενέργεια. Η ακρίβεια και η αποτελεσματικότητα του εξασφαλίζει πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα.

Εικοινωνία Εικοινωνία

Nikos Dikaios
Nikos Dikaios
2023-03-10
Dr Papadiotis is a very skilled dentist, professional and the centre itself is very accommodating. I definitely recommend it.
Effie Butsikares
Effie Butsikares
2023-03-10
Ο Κύριος Παπαδιώτης και η ομάδα του αποτελεί απόδειξη πως υπάρχουν γιατροί που φροντίζουν για την υγεία σου, είναι άρτια καταρτισμένοι, γνωστές του αντικειμένου, παρέχοντας ασφάλεια και σωστή πληροφόρηση σε κάθε διαδικασία ιατρική. Είναι ο οδοντίατρος που συνιστώ ανεπιφύλακτα για ασθένεις που έχουν ανάγκη από σωστούς επιστήμονες που θα τους καθοδηγήσουν βήμα βήμα μέχρι το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον ιατρό που φρόντισε για την παραμελημένη ομολογώ υγιεινη του στόματος μου και που χαίρομαι τώρα να χαμογελάω με άλλη αυτοπεποίθηση πλέον.
anastasia&zografos anastasia&zografos
anastasia&zografos anastasia&zografos
2023-03-10
Η εμπειρία μου από τις επισκέψεις μου στον Δρ. Ευάγγελο Παπαδιώτη είναι άριστη σε όλα τα επίπεδα. Τον διακρίνει ευγένεια, κατανόηση στις ευαισθησίες του ασθενούς, επαγγελματισμός και αποτελεσματικότητα. Εξαιρετικοί και οι συνεργάτες του. Αναστασία Μυλωνά
Maria Bousali
Maria Bousali
2023-03-09
Γιώργος Μανώλης
Γιώργος Μανώλης
2023-02-08
Η εμπειρία μου στο ιατρείο ήταν μοναδική. Η κυρία που είναι στο τηλέφωνο ήταν πολύ ευγενική και μου έκλεισε άμεσα ραντεβού. Από το πρώτο ραντεβού ένιωσα μια ασφάλεια που δύσκολα συναντάς σε ιατρείο. Ο γιατρός εξαιρετικός άνθρωπος με πολύ καλή γνώση πάνω στην δουλειά του, μου ανέλυσε με κάθε λεπτομέρεια το πρόβλημά μου,και πώς θα μπορούσαμε να το αντιμετωπίσουμε με πολλούς τρόπους. Τελικά μετα από 2 σφραγίσματα που ήθελα, έκανα λεύκανση στο σπίτι και έκανα και όψεις ρητίνης στην πάνω γνάθο. Το αποτέλεσμα ήταν όπως το ήθελα χωρίς να πονέσω καθόλου. Χαίρομαι που επισκέφτηκα το ιατρείο γιατί εκτός από ένα καλό οδοντίατρο έγινε και ένας καλός φίλος.
An Vlanti
An Vlanti
2023-02-01
Εδώ και καιρό ψάχνω για έναν κατάλληλο γιατρό, και χαίρομαι πολύ που επέλεξα την Dental Aesthetics και τον Δρ. Παπαδιώτη. Η πολιτική της κλινικής δεν είναι ένα γρήγορο, αλλά ένα ποιοτικό αποτέλεσμα με τη διατήρηση της υγείας των δοντιών, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό για μένα. Τώρα έχω ένα όμορφο χαμόγελο! Από τα αρχικά μου δεδομένα, προέκυψε το πιο cool αποτέλεσμα!
Eleni Smponia
Eleni Smponia
2023-01-23
Ο κ.Παπαδιώτης έχει φέρει εις πέρας εξαιρετικά δύσκολα περιστατικά της οδοντοστοιχίας μου! Περιστατικά που απαιτούσαν και ικανότητες ενδο-οδοντοτιστή εκτός των κλασικών οδοντιατρικών παρεμβάσεων… Το αποτέλεσμα πάντα εξαιρετικό…χωρίς πόνο…με διάρκεια…και φυσικά εξαιρετική αισθητική! Τον συστήνω ανεπιφύλακτα είτε για τη δημιουργία ενός όμορφου χαμόγελου για αισθητικούς λόγους αλλά και για οτιδήποτε έχει αποτελέσει πρόκληση για τον προηγούμενο οδοντίατρο σας!
Kostas Barbarousis
Kostas Barbarousis
2023-01-17
Αριστος επαγγελματίας.Εξαιρετική δουλειά και εξαιρετικός άνθρωπος!απολυτα ευχαριστημένος από την εξυπηρέτηση , επεξηγηματικός και καθησυχαστικός ως προς το πρόβλημα μου!ευχαριστο περιβάλλον και καθόλου κουραστικός αποπεράτωσης εργασίας .
Kostas Georgakopoulos
Kostas Georgakopoulos
2023-01-14
Το προτείνω ανεπιφύλακτα !!
argiris tsiotsios
argiris tsiotsios
2023-01-13
Καταπληκτικός γιατρός Άψογη συμπεριφορά και πολύ καλές τιμές Σύσταση ανεπιφύλακτη