Logo
burger
Θήκες Δοντιών: Νέες εξελιγμένες θήκες πορσελάνης
Home » Θήκες Δοντιών: Νέες εξελιγμένες θήκες πορσελάνης
Οι θήκες δοντιών αποτελούν ιδανική λύση για μια ελαττωματική οδοντοστοιχία. Πρόκειται για οδοντική στεφάνη ολικής κάλυψης, που εφαρμόζουν και αγκαλιάζουν σφιχτά το δόντι. Έχουν το σχήμα, το μέγεθος και το χρώμα των φυσικών δοντιών και τα προστατεύουν από ράγισμα. Ένα όμορφο χαμόγελο έχει μεγάλη επίδραση στην ψυχολογία του ατόμου και βελτιώνει την αυτοπεποίθηση του. Οι θήκες δοντιών έχουν εξελιχθεί και έχουν φτάσει την αισθητική και τη λειτουργικότητα τους σε πολύ υψηλό επίπεδο. Τα παλαιότερα χρόνια χρησιμοποιούνταν οι συμβατικές θήκες πορσελάνης. Η οδοντιατρική επιστήμη, όμως, προχώρησε στην δημιουργία νέων, εξελιγμένων θηκών πορσελάνης που προσφέρουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Τα πλεονεκτήματα τους είναι:
  • Εξαιρετική συμβατότητα με τα ούλα
  • Απαράμιλλη αισθητική
  • Κατασκευή από πορσελάνη, ζιρκόνια ή δι-πυριτικό λίθιο
  • Φυσικό αποτέλεσμα
  • Λάμψη
  • Τοποθέτηση με ελάχιστο ή καθόλου τροχισμό
  • Κάλυψη ολόκληρης της επιφάνειας του δοντιού
  • Προαιρετική ανάγκη αναισθησίας
  • Λίγοτερο χρονοβόρα προετοιμασία
  • Εφαρμόζονται και σε φυσικά δόντια και σε οδοντικά εμφυτεύματα
 

Θήκες δοντιών – Πότε χρησιμοποιούνται;

  Οι θήκες δοντιών μπορούν να αποκαταστήσουν τόσο την δυσάρεστη εικόνα μιας οδοντοστοιχίας, όσο και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Όταν δεν μπορεί ο οδοντίατρος να πετύχει ικανοποιητική συγκόλληση, τότε η μηχανική συγκράτηση που προσφέρει η θήκη είναι η καλύτερη λύση. Επίσης, θήκες τοποθετούνται μετά από απονεύρωση ή σε δόντια με μεγάλα σφραγίσματα. Άλλες περιπτώσεις που οι θήκες χρησιμοποιούνται είναι, όταν σπάσει κάποιο δόντι ή μειωθεί η επιφάνεια του ή σε περιπτώσεις που λείπουν πλαϊνά δόντια και πρέπει να στηριχτεί μια κινητή οδοντοστοιχία ή γέφυρα.

 

Πότε χρειάζονται αντικατάσταση;

  Οι θήκες δοντιών διακρίνονται σε τέσσερα είδη: τις μεταλλικές,  τις ολοκεραμικές – κατασκευασμένες από πορσελάνη, τις μεταλλοκεραμικές και της ζιρκονίας. Ανεξάρτητα με το υλικό τους, ο χρόνος που αντέχει μια θήκη είναι περίπου 10 – 15 χρόνια.   Σε περίπτωση που δεν γίνεται καλός καθαρισμός στα δόντια, η αντικατάσταση τους θα χρειαστεί να γίνει νωρίτερα.   Υπάρχουν, ωστόσο, και άλλοι λόγοι που συμβάλλουν στο να γίνει νωρίτερα η αντικατάσταση των θηκών. Αν παρατηρηθεί υποχώρηση της επιφάνειας των ούλων ή αν επηρεαστεί σημαντικά το χρώμα της θήκης. Επίσης, αν αρχίσει να αναπτύσσεται τερηδόνα στο δόντι θα χρειαστεί να αντιμετωπιστεί άμεσα και παράλληλα να τοποθετηθεί καινούργια θήκη.   Ο Δρ. Παπαδιώτης Ευάγγελος τοποθετεί με άριστη τεχνική νέες θήκες πορσελάνης με πολύ λίγο τροχισμό. Όσο υψηλών απαιτήσεων κι αν είναι το πρόβλημα που δημιουργεί την ανάγκη τοποθέτησης θήκης, ο κ. Παπαδιώτης γνωρίζει την κατάλληλη προσέγγιση. Η καλαισθησία και η σωστή λειτουργία της οδοντοστοιχίας είναι πάντα ο βασικός στόχος σε κάθε ενέργεια. Η ακρίβεια και η αποτελεσματικότητα του εξασφαλίζει πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΣΑΧΤΣΙΔΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΣΑΧΤΣΙΔΗΣ
2023-11-12
Τρέχω πάνω από 20 χρόνια στους οδοντιατρους και κάθε φορά που καθόμουν σ αυτήν την καρέκλα με έπιανε φόβος και οι σφυγμοι ανέβαιναν στο κόκκινο.Κάποια στιγμή έφτασα σε σημείο να μην μπορώ να μασησω ούτε ψωμί.Μου έλεγαν έπρεπε να τα βγάλω σχεδόν όλα και να βάλω μασελακια. Έχω χάσει τέσσερα δόντια και τα υπόλοιπα ήταν σχεδόν κατεστραμμένα. Τον Κ.Παπαδιωτη μου τον συνέστησε ένας άνθρωπος που έχει γίνει σαν δεύτερος πατέρας μου. Στο δεύτερο ραντεβού στον Κ.Παπαδιωτη έφυγε ο φόβος που είχα στους οδοντιατρους. Δεν έβγαλα κανένα δόντι μου.Φτιαχνει τα δικά μου δόντια και επιτέλους ακούω ότι αυτό που φτιάχνει δεν θα σπάσει και όχι αυτό που μου έλεγαν οι άλλοι οδοντίατροι "ΟΣΟ ΑΝΤΕΞΕΙ".Όσο για την εμπειρία και τον επαγγελματισμό που έχει ο Κ.Παπαδιωτης και πάνω απ' όλα την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ που σου προσφέρει σαν Ανθρωπος και σαν οδοντίατρος ότι και να πω θα είναι σταγόνα στον ωκεανό. Μακάρι να είχαμε και άλλους τέτοιους επιστήμονες και σε άλλους κλάδους της ιατρικής. Πλέον όλη μου η οικογένεια απέκτησε τον οδοντίατρο της που θα ζήλευαν ακόμα και στο εξωτερικό.Συμβουλη... οποιοδήποτε οδοντιατρικο πρόβλημα και να έχετε πηγαίνετε στον Κ.Παπαδιωτη και θα με θυμηθείτε. Ένα δισεκατομμύριο ευχαριστώ στον Κ.Παπαδιωτη και στον άνθρωπο που μου τον συνέστησε!
MARIA ARGYROU
MARIA ARGYROU
2023-10-31
ΘΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΩ ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ ΤΟ ΔΕΚΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΑΣ ΜΕ ΔΕΚΑ ΜΕ ΤΟΝΟ . ΦΙΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ , ΑΝΩΔΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΙΑΤΡΟ.
Παρασκευη Μεντη
Παρασκευη Μεντη
2023-10-16
Είμαι 53 ετών,αρκετά ταλαιπωρημένη από οδοντιάτρους. Επισκέφτηκα τον δρ. Παπαδιώτη και εντυπωσιάστηκα από την αμεσότητα του στο να λύσει το πρόβλημα μου. Επίσης την καταπληκτική δουλειά που έκανε στα δόντια μου, έκτοτε τρώω κανονικά χωρίς καμία ενόχληση. Σας ευχαριστώ.
Alexander Efstratiou
Alexander Efstratiou
2023-10-10
Ιωάννα Παπαδοπουλου
Ιωάννα Παπαδοπουλου
2023-10-09
anastasia pylarinou
anastasia pylarinou
2023-09-20
Μανος Αντωνοπουλος
Μανος Αντωνοπουλος
2023-08-14
Εμπειρία και γνώση πάνω απο όλα !!
George Kostopoulos
George Kostopoulos
2023-07-27
Η ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΗΡΞΕ ΑΨΟΓΗ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ . ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥΣ . ΦΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ
Χριστίνα Αντωνιάδου
Χριστίνα Αντωνιάδου
2023-07-19
Πάρα πολύ καλή πρώτη εμπειρία με φροντίδα και επαγγελματισμό σε έναν χώρο ήρεμο και ζεστό. Ευχαριστώ ????
panos prokopis
panos prokopis
2023-07-12