Logo
burger
Θήκες Δοντιών: Νέες εξελιγμένες θήκες πορσελάνης
Home » Θήκες Δοντιών: Νέες εξελιγμένες θήκες πορσελάνης
Οι θήκες δοντιών αποτελούν ιδανική λύση για μια ελαττωματική οδοντοστοιχία. Πρόκειται για οδοντική στεφάνη ολικής κάλυψης, που εφαρμόζουν και αγκαλιάζουν σφιχτά το δόντι. Έχουν το σχήμα, το μέγεθος και το χρώμα των φυσικών δοντιών και τα προστατεύουν από ράγισμα. Ένα όμορφο χαμόγελο έχει μεγάλη επίδραση στην ψυχολογία του ατόμου και βελτιώνει την αυτοπεποίθηση του. Οι θήκες δοντιών έχουν εξελιχθεί και έχουν φτάσει την αισθητική και τη λειτουργικότητα τους σε πολύ υψηλό επίπεδο. Τα παλαιότερα χρόνια χρησιμοποιούνταν οι συμβατικές θήκες πορσελάνης. Η οδοντιατρική επιστήμη, όμως, προχώρησε στην δημιουργία νέων, εξελιγμένων θηκών πορσελάνης που προσφέρουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Τα πλεονεκτήματα τους είναι:
  • Εξαιρετική συμβατότητα με τα ούλα
  • Απαράμιλλη αισθητική
  • Κατασκευή από πορσελάνη, ζιρκόνια ή δι-πυριτικό λίθιο
  • Φυσικό αποτέλεσμα
  • Λάμψη
  • Τοποθέτηση με ελάχιστο ή καθόλου τροχισμό
  • Κάλυψη ολόκληρης της επιφάνειας του δοντιού
  • Προαιρετική ανάγκη αναισθησίας
  • Λίγοτερο χρονοβόρα προετοιμασία
  • Εφαρμόζονται και σε φυσικά δόντια και σε οδοντικά εμφυτεύματα
 

Θήκες δοντιών – Πότε χρησιμοποιούνται;

  Οι θήκες δοντιών μπορούν να αποκαταστήσουν τόσο την δυσάρεστη εικόνα μιας οδοντοστοιχίας, όσο και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Όταν δεν μπορεί ο οδοντίατρος να πετύχει ικανοποιητική συγκόλληση, τότε η μηχανική συγκράτηση που προσφέρει η θήκη είναι η καλύτερη λύση. Επίσης, θήκες τοποθετούνται μετά από απονεύρωση ή σε δόντια με μεγάλα σφραγίσματα. Άλλες περιπτώσεις που οι θήκες χρησιμοποιούνται είναι, όταν σπάσει κάποιο δόντι ή μειωθεί η επιφάνεια του ή σε περιπτώσεις που λείπουν πλαϊνά δόντια και πρέπει να στηριχτεί μια κινητή οδοντοστοιχία ή γέφυρα.

 

Πότε χρειάζονται αντικατάσταση;

  Οι θήκες δοντιών διακρίνονται σε τέσσερα είδη: τις μεταλλικές,  τις ολοκεραμικές – κατασκευασμένες από πορσελάνη, τις μεταλλοκεραμικές και της ζιρκονίας. Ανεξάρτητα με το υλικό τους, ο χρόνος που αντέχει μια θήκη είναι περίπου 10 – 15 χρόνια.   Σε περίπτωση που δεν γίνεται καλός καθαρισμός στα δόντια, η αντικατάσταση τους θα χρειαστεί να γίνει νωρίτερα.   Υπάρχουν, ωστόσο, και άλλοι λόγοι που συμβάλλουν στο να γίνει νωρίτερα η αντικατάσταση των θηκών. Αν παρατηρηθεί υποχώρηση της επιφάνειας των ούλων ή αν επηρεαστεί σημαντικά το χρώμα της θήκης. Επίσης, αν αρχίσει να αναπτύσσεται τερηδόνα στο δόντι θα χρειαστεί να αντιμετωπιστεί άμεσα και παράλληλα να τοποθετηθεί καινούργια θήκη.   Ο Δρ. Παπαδιώτης Ευάγγελος τοποθετεί με άριστη τεχνική νέες θήκες πορσελάνης με πολύ λίγο τροχισμό. Όσο υψηλών απαιτήσεων κι αν είναι το πρόβλημα που δημιουργεί την ανάγκη τοποθέτησης θήκης, ο κ. Παπαδιώτης γνωρίζει την κατάλληλη προσέγγιση. Η καλαισθησία και η σωστή λειτουργία της οδοντοστοιχίας είναι πάντα ο βασικός στόχος σε κάθε ενέργεια. Η ακρίβεια και η αποτελεσματικότητα του εξασφαλίζει πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα.
Yannis Kritas
Yannis Kritas
2023-01-09
Ο Βαγγέλης Παπαδιώτης και οι συνεργάτες του είναι από τους σπάνιους γιατρούς με ενσυναίσθηση για τον φόβο του ασθενή. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο μου πρόβλημα με τους ουκ ολίγους οδοντιάτρους που είχα από μικρό παιδί. Αυτός ήταν κι ο λόγος που πήγαινα σε οδοντίατρο μόνο όταν κάποιο δόντι έφτανε στο απροχώρητο. Από την πρώτη επίσκεψη έκανε λεπτομερή καταγραφή των θεμάτων που είχε κάθε μου δόντι και μου πρότεινε πλάνο ολικής αποκατάστασης σε βάθος χρόνου. Κατανοώντας την «λόξα» μου ως μηχανικού να θέλω να καταλάβω τις τεχνικές λεπτομέρειες, μου εξήγησε αναλυτικά τις μεθόδους και τα υλικά που υπάρχουν διαθέσιμα. Και τί πραγματικά μαγικές λύσεις υπάρχουν πλέον!!! Κάθε φορά που κάναμε μια δουλειά σε ένα δόντι γίνονταν με γνώμονα το αρχικό πλάνο έτσι ώστε δεν χρειάστηκε να ταλαιπωρηθώ σε χρόνο και έξοδα με διορθωτικές εργασίες. Ευχαριστώ Βαγγέλη για το χαμόγελο που μου δώσατε!
Vasileia Soulouta
Vasileia Soulouta
2023-01-09
I went to Dental Aesthetics to correct and improve my smile. Dr. Papadiotis was amazing. Efficient, looking after every detail! I highly recommend him to everyone. Thank you Eleni for arranging my appointments
Helen Papantoniou
Helen Papantoniou
2023-01-08
Πολύ ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα και τις ιατρικές υπηρεσίες, που παρήχθησαν! Υπευθυνότητα και επαγγελματισμός!
John Papadopoulos
John Papadopoulos
2023-01-07
Εξαιρετικός γιατρός.. Ο καλύτερος που έχω παει
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΧ
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΧ
2023-01-02
Ο κύριος Παπαδιωτης είναι εξαιρετικός γιατρός με τέλειες γνώσεις και εξαιρετικός άνθρωπος. Από την πρώτη στιγμή τον εμπιστεύτηκα. Έμεινα πολύ ικανοποιημένη από το τέλειο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα . Τον συστήνω ανεπιφύλακτα . Τον ευχαριστώ πολύ για την υπέροχη δουλειά που κάνει μαζί με την ομάδα του.
ANMARK
ANMARK
2022-12-20
Κορυφαιος!! Επικοινωνιακος, επεξηγηματικος, λεπτομερης με τελειο θεραπευτικο-αισθητικο αποτελεσμα! Ανεπιφυλακτα!!!
EPAMEINONDAS TSIPOGIANNIS
EPAMEINONDAS TSIPOGIANNIS
2022-12-17
Απλα καταπληκτικος!!
Angeliki Kirmi
Angeliki Kirmi
2022-12-17
Dr Papadiotis is the best dentist that I have visited so far. I am very satisfied with the work he is doing. He is excellent at his job! I would not hesitate to recommend his services. Thank you very much!
ΔΩΡΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΔΩΡΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
2022-12-09
Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη με την άμεση ανταπόκριση και την τελική λύση που δόθηκε στο πρόβλημά μου. Αναζητώντας ιατρείο με ενδοστοματικό σαρωτή για λήψη αποτυπωμάτων, επέλεξα τον κύριο Παπαδιώτη, ο οποίος, όχι μόνο με δέχτηκε άμεσα και προχώρησε στην προσθετική που χρειαζόμουν, αλλά και μου πρότεινε μια σειρά από λύσεις για ολιστική αντιμετώπιση των θεμάτων που με απασχολούν λόγω της ασθένειας των ούλων μου. Ο γιατρός συνδυάζει την άρτια επιστημονική κατάρτιση και την πλέον εξελιγμένη τεχνολογία με ανθρώπινη ευαισθησία! Τον ευχαριστώ πολύ!
ELEFTHERIA DIMA
ELEFTHERIA DIMA
2022-12-02
Ιδιαίτερα απαιτητικό το δικό μου περιστατικό. Το αίσθημα ασφάλειας που ένιωθα με τον κ. Παπαδιώτη με βοήθησε να έχω υπομονή και να νιώθω ότι όλα θα πάνε καλά! Το αποτέλεσμα φανταστικό! Σας ευχαριστώ για όλα!