Logo
burger
Θήκες πορσελάνης
Home » Θήκες πορσελάνης
Πλέον είναι πολύ εύκολο να εξασφαλίσουμε ένα υγιές και λαμπερό χαμόγελο, καθώς η οδοντιατρική αλλά και η οδοντοτεχνική έχουν εξελιχθεί δραματικά. Υπάρχουν πάρα πολλές τεχνικές που μπορούν να εφαρμοστούν και να αποκαταστήσουν όχι μόνο αισθητικά προβλήματα, αλλά κυρίως λειτουργικά.

Τι είναι οι θήκες πορσελάνης;

Οι θήκες πορσελάνης ή αλλιώς συμβατικές στεφάνες, είναι θήκες οι οποίες εσωτερικά αποτελούνται από μέταλλο και εξωτερικά από πορσελάνη. Κατασκευάζονται και εφαρμόζονται με ακρίβεια στα δόντια, και διαμορφώνονται ανάλογα με το μέγεθος, το χρώμα και το σχήμα τους. Ουσιαστικά, τροχίζεται όλη η επιφάνεια των δοντιών (ακίνητες αποκαταστάσεις ολικής κάλυψης), και τοποθετείται το υλικό. Οι θήκες πορσελάνης εφαρμόζονται σε δόντια ταλαιπωρημένα και φθαρμένα που χρειάζονται στήριξη και προστασία. Ταυτόχρονα παρατηρούμε ότι οι συμβατικές θήκες πορσελάνης, δεν προσφέρουν ένα τέλειο αισθητικά αποτέλεσμα.  

Πώς μπορώ να πετύχω ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα;

Όπως προαναφέραμε, οι συμβατικές θήκες αποτελούνται από μέταλλο εσωτερικά. Με το πέρασμα του χρόνου, το μέταλλο αυτό αρχίζει να αποκαλύπτεται, δίνοντας ένα γκρι και αντιαισθητικό αποτέλεσμα. Επίσης, αρχίζει να εμφανίζεται μία μαύρη γραμμή μεταξύ των δοντιών και των ούλων. Πλέον, υπάρχουν οι νέες εξελιγμένες θήκες πορσελάνης που χρησιμοποιούνται κατά κόρον.  

Ποιες οι διαφορές μεταξύ των συμβατικών θηκών πορσελάνης και νέων εξελιγμένων θηκών πορσελάνης;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι νέες θήκες υπερτερούν των συμβατικών θηκών πορσελάνης. Πιο αναλυτικά, οι διαφορές μεταξύ τους είναι:
  • Το αισθητικό αποτέλεσμα και υλικό κατασκευής: Οι συμβατικές θήκες αποτελούνται από μέταλλο εσωτερικά, το οποίο αντανακλά στην απόχρωση του δοντιού και στα ούλα. Έτσι, έχουμε ένα αφύσικο αποτέλεσμα. Αντιθέτως, οι νέες θήκες αποτελούνται από ζιρκονία ή δι-πυριτικό λίθιο, δηλαδή από λευκό πυρήνα.
  • Βαθμός τροχίσματος: Οι συμβατικές θήκες πορσελάνης για να τοποθετηθούν, θα πρέπει να τροχιστεί αρκετά το φυσικό δόντι. Επίσης μπορεί να χρειαστούν απονευρώσεις, κάτι που σημαίνει ταλαιπωρία του ασθενούς. Αντιθέτως, οι νέες θήκες δεν απαιτούν ολικό τρόχισμα, άρα ούτε απονευρώσεις ή αναισθησία. Για την ακρίβεια, χρειάζεται ελάχιστο ή καθόλου τρόχισμα. Στην περίπτωση που χρειαστεί κάποια αναισθησία, είναι ανώδυνη.
  • Βιοσυμβατότητα: Οι πορσελάνες από μέταλλο είναι λιγότερο συμβατικές με το φυσικό δόντι, σε σχέση με τις νέες.
  • Ταχύτητα: Οι νέες θήκες ετοιμάζονται και τοποθετούνται σε πολύ λιγότερο χρόνο από τις συμβατικές θήκες πορσελάνης.

Ποια τα πλεονεκτήματα των εξελιγμένων θηκών;

Οι εξελιγμένες θήκες εξασφαλίζουν ένα εξαιρετικά καλαίσθητο αποτέλεσμα δίνοντας λάμψη και αντοχή. Αντίθετα, οι συμβατικές επειδή αποτελούνται από μέταλλο εσωτερικά, δεν χαρίζουν φυσικό αποτέλεσμα και η απόχρωση είναι γκρι. Επίσης, με τις νέες θήκες εξασφαλίζεται πολύ μεγαλύτερη αντοχή και χάρη στο υλικό τους επιτυγχάνεται η απόλυτη βιοσυμβατότητα.  

Πόσο διαρκούν οι νέες θήκες και τι μπορώ να κάνω για να τις διατηρήσω περισσότερο;

Εκτιμάται ότι η διάρκεια ζωής των θηκών μπορεί να είναι από 5 έως 15 έτη. Αυτό εξαρτάται από την προσοχή και την φροντίδα που θα τους δώσουμε. Παρακάτω υπάρχουν κάποιες συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε, ώστε να βοηθήσετε τις θήκες σας να διατηρηθούν περισσότερο:
  • Αποφυγή σφιξίματος δοντιών (ειδικά στον ύπνο). Καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε ειδικό νάρθηκα ώστε να αποφευχθούν πιθανές ζημιές και φθορές τις πορσελάνης.
  • Αποφυγή μασήματος σκληρών τροφών ή νυχιών, ή αποφυγή ανοίγματος συσκευασιών με τα δόντια.
  • Βούρτσισμα δοντιών 3 φορές τη μέρα και οδοντικό νήμα 2 φορές τη μέρα για την απομάκρυνση τροφών και αποφυγή τερηδόνας.
  • Συνέπεια στα ραντεβού με τον οδοντίατρο ώστε να διατηρείτε μία καλή κατάσταση στα δόντια και τις θήκες σας.
Yannis Kritas
Yannis Kritas
2023-01-09
Ο Βαγγέλης Παπαδιώτης και οι συνεργάτες του είναι από τους σπάνιους γιατρούς με ενσυναίσθηση για τον φόβο του ασθενή. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο μου πρόβλημα με τους ουκ ολίγους οδοντιάτρους που είχα από μικρό παιδί. Αυτός ήταν κι ο λόγος που πήγαινα σε οδοντίατρο μόνο όταν κάποιο δόντι έφτανε στο απροχώρητο. Από την πρώτη επίσκεψη έκανε λεπτομερή καταγραφή των θεμάτων που είχε κάθε μου δόντι και μου πρότεινε πλάνο ολικής αποκατάστασης σε βάθος χρόνου. Κατανοώντας την «λόξα» μου ως μηχανικού να θέλω να καταλάβω τις τεχνικές λεπτομέρειες, μου εξήγησε αναλυτικά τις μεθόδους και τα υλικά που υπάρχουν διαθέσιμα. Και τί πραγματικά μαγικές λύσεις υπάρχουν πλέον!!! Κάθε φορά που κάναμε μια δουλειά σε ένα δόντι γίνονταν με γνώμονα το αρχικό πλάνο έτσι ώστε δεν χρειάστηκε να ταλαιπωρηθώ σε χρόνο και έξοδα με διορθωτικές εργασίες. Ευχαριστώ Βαγγέλη για το χαμόγελο που μου δώσατε!
Vasileia Soulouta
Vasileia Soulouta
2023-01-09
I went to Dental Aesthetics to correct and improve my smile. Dr. Papadiotis was amazing. Efficient, looking after every detail! I highly recommend him to everyone. Thank you Eleni for arranging my appointments
Helen Papantoniou
Helen Papantoniou
2023-01-08
Πολύ ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα και τις ιατρικές υπηρεσίες, που παρήχθησαν! Υπευθυνότητα και επαγγελματισμός!
John Papadopoulos
John Papadopoulos
2023-01-07
Εξαιρετικός γιατρός.. Ο καλύτερος που έχω παει
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΧ
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΧ
2023-01-02
Ο κύριος Παπαδιωτης είναι εξαιρετικός γιατρός με τέλειες γνώσεις και εξαιρετικός άνθρωπος. Από την πρώτη στιγμή τον εμπιστεύτηκα. Έμεινα πολύ ικανοποιημένη από το τέλειο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα . Τον συστήνω ανεπιφύλακτα . Τον ευχαριστώ πολύ για την υπέροχη δουλειά που κάνει μαζί με την ομάδα του.
ANMARK
ANMARK
2022-12-20
Κορυφαιος!! Επικοινωνιακος, επεξηγηματικος, λεπτομερης με τελειο θεραπευτικο-αισθητικο αποτελεσμα! Ανεπιφυλακτα!!!
EPAMEINONDAS TSIPOGIANNIS
EPAMEINONDAS TSIPOGIANNIS
2022-12-17
Απλα καταπληκτικος!!
Angeliki Kirmi
Angeliki Kirmi
2022-12-17
Dr Papadiotis is the best dentist that I have visited so far. I am very satisfied with the work he is doing. He is excellent at his job! I would not hesitate to recommend his services. Thank you very much!
ΔΩΡΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΔΩΡΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
2022-12-09
Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη με την άμεση ανταπόκριση και την τελική λύση που δόθηκε στο πρόβλημά μου. Αναζητώντας ιατρείο με ενδοστοματικό σαρωτή για λήψη αποτυπωμάτων, επέλεξα τον κύριο Παπαδιώτη, ο οποίος, όχι μόνο με δέχτηκε άμεσα και προχώρησε στην προσθετική που χρειαζόμουν, αλλά και μου πρότεινε μια σειρά από λύσεις για ολιστική αντιμετώπιση των θεμάτων που με απασχολούν λόγω της ασθένειας των ούλων μου. Ο γιατρός συνδυάζει την άρτια επιστημονική κατάρτιση και την πλέον εξελιγμένη τεχνολογία με ανθρώπινη ευαισθησία! Τον ευχαριστώ πολύ!
ELEFTHERIA DIMA
ELEFTHERIA DIMA
2022-12-02
Ιδιαίτερα απαιτητικό το δικό μου περιστατικό. Το αίσθημα ασφάλειας που ένιωθα με τον κ. Παπαδιώτη με βοήθησε να έχω υπομονή και να νιώθω ότι όλα θα πάνε καλά! Το αποτέλεσμα φανταστικό! Σας ευχαριστώ για όλα!