Logo
burger
Θήκες πορσελάνης
Home » Θήκες πορσελάνης
Πλέον είναι πολύ εύκολο να εξασφαλίσουμε ένα υγιές και λαμπερό χαμόγελο, καθώς η οδοντιατρική αλλά και η οδοντοτεχνική έχουν εξελιχθεί δραματικά. Υπάρχουν πάρα πολλές τεχνικές που μπορούν να εφαρμοστούν και να αποκαταστήσουν όχι μόνο αισθητικά προβλήματα, αλλά κυρίως λειτουργικά.

Τι είναι οι θήκες πορσελάνης;

Οι θήκες πορσελάνης ή αλλιώς συμβατικές στεφάνες, είναι θήκες οι οποίες εσωτερικά αποτελούνται από μέταλλο και εξωτερικά από πορσελάνη. Κατασκευάζονται και εφαρμόζονται με ακρίβεια στα δόντια, και διαμορφώνονται ανάλογα με το μέγεθος, το χρώμα και το σχήμα τους. Ουσιαστικά, τροχίζεται όλη η επιφάνεια των δοντιών (ακίνητες αποκαταστάσεις ολικής κάλυψης), και τοποθετείται το υλικό. Οι θήκες πορσελάνης εφαρμόζονται σε δόντια ταλαιπωρημένα και φθαρμένα που χρειάζονται στήριξη και προστασία. Ταυτόχρονα παρατηρούμε ότι οι συμβατικές θήκες πορσελάνης, δεν προσφέρουν ένα τέλειο αισθητικά αποτέλεσμα.  

Πώς μπορώ να πετύχω ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα;

Όπως προαναφέραμε, οι συμβατικές θήκες αποτελούνται από μέταλλο εσωτερικά. Με το πέρασμα του χρόνου, το μέταλλο αυτό αρχίζει να αποκαλύπτεται, δίνοντας ένα γκρι και αντιαισθητικό αποτέλεσμα. Επίσης, αρχίζει να εμφανίζεται μία μαύρη γραμμή μεταξύ των δοντιών και των ούλων. Πλέον, υπάρχουν οι νέες εξελιγμένες θήκες πορσελάνης που χρησιμοποιούνται κατά κόρον.  

Ποιες οι διαφορές μεταξύ των συμβατικών θηκών πορσελάνης και νέων εξελιγμένων θηκών πορσελάνης;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι νέες θήκες υπερτερούν των συμβατικών θηκών πορσελάνης. Πιο αναλυτικά, οι διαφορές μεταξύ τους είναι:
  • Το αισθητικό αποτέλεσμα και υλικό κατασκευής: Οι συμβατικές θήκες αποτελούνται από μέταλλο εσωτερικά, το οποίο αντανακλά στην απόχρωση του δοντιού και στα ούλα. Έτσι, έχουμε ένα αφύσικο αποτέλεσμα. Αντιθέτως, οι νέες θήκες αποτελούνται από ζιρκονία ή δι-πυριτικό λίθιο, δηλαδή από λευκό πυρήνα.
  • Βαθμός τροχίσματος: Οι συμβατικές θήκες πορσελάνης για να τοποθετηθούν, θα πρέπει να τροχιστεί αρκετά το φυσικό δόντι. Επίσης μπορεί να χρειαστούν απονευρώσεις, κάτι που σημαίνει ταλαιπωρία του ασθενούς. Αντιθέτως, οι νέες θήκες δεν απαιτούν ολικό τρόχισμα, άρα ούτε απονευρώσεις ή αναισθησία. Για την ακρίβεια, χρειάζεται ελάχιστο ή καθόλου τρόχισμα. Στην περίπτωση που χρειαστεί κάποια αναισθησία, είναι ανώδυνη.
  • Βιοσυμβατότητα: Οι πορσελάνες από μέταλλο είναι λιγότερο συμβατικές με το φυσικό δόντι, σε σχέση με τις νέες.
  • Ταχύτητα: Οι νέες θήκες ετοιμάζονται και τοποθετούνται σε πολύ λιγότερο χρόνο από τις συμβατικές θήκες πορσελάνης.

Ποια τα πλεονεκτήματα των εξελιγμένων θηκών;

Οι εξελιγμένες θήκες εξασφαλίζουν ένα εξαιρετικά καλαίσθητο αποτέλεσμα δίνοντας λάμψη και αντοχή. Αντίθετα, οι συμβατικές επειδή αποτελούνται από μέταλλο εσωτερικά, δεν χαρίζουν φυσικό αποτέλεσμα και η απόχρωση είναι γκρι. Επίσης, με τις νέες θήκες εξασφαλίζεται πολύ μεγαλύτερη αντοχή και χάρη στο υλικό τους επιτυγχάνεται η απόλυτη βιοσυμβατότητα.  

Πόσο διαρκούν οι νέες θήκες και τι μπορώ να κάνω για να τις διατηρήσω περισσότερο;

Εκτιμάται ότι η διάρκεια ζωής των θηκών μπορεί να είναι από 5 έως 15 έτη. Αυτό εξαρτάται από την προσοχή και την φροντίδα που θα τους δώσουμε. Παρακάτω υπάρχουν κάποιες συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε, ώστε να βοηθήσετε τις θήκες σας να διατηρηθούν περισσότερο:
  • Αποφυγή σφιξίματος δοντιών (ειδικά στον ύπνο). Καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε ειδικό νάρθηκα ώστε να αποφευχθούν πιθανές ζημιές και φθορές τις πορσελάνης.
  • Αποφυγή μασήματος σκληρών τροφών ή νυχιών, ή αποφυγή ανοίγματος συσκευασιών με τα δόντια.
  • Βούρτσισμα δοντιών 3 φορές τη μέρα και οδοντικό νήμα 2 φορές τη μέρα για την απομάκρυνση τροφών και αποφυγή τερηδόνας.
  • Συνέπεια στα ραντεβού με τον οδοντίατρο ώστε να διατηρείτε μία καλή κατάσταση στα δόντια και τις θήκες σας.

Εικοινωνία Εικοινωνία

Nikos Dikaios
Nikos Dikaios
2023-03-10
Dr Papadiotis is a very skilled dentist, professional and the centre itself is very accommodating. I definitely recommend it.
Effie Butsikares
Effie Butsikares
2023-03-10
Ο Κύριος Παπαδιώτης και η ομάδα του αποτελεί απόδειξη πως υπάρχουν γιατροί που φροντίζουν για την υγεία σου, είναι άρτια καταρτισμένοι, γνωστές του αντικειμένου, παρέχοντας ασφάλεια και σωστή πληροφόρηση σε κάθε διαδικασία ιατρική. Είναι ο οδοντίατρος που συνιστώ ανεπιφύλακτα για ασθένεις που έχουν ανάγκη από σωστούς επιστήμονες που θα τους καθοδηγήσουν βήμα βήμα μέχρι το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον ιατρό που φρόντισε για την παραμελημένη ομολογώ υγιεινη του στόματος μου και που χαίρομαι τώρα να χαμογελάω με άλλη αυτοπεποίθηση πλέον.
anastasia&zografos anastasia&zografos
anastasia&zografos anastasia&zografos
2023-03-10
Η εμπειρία μου από τις επισκέψεις μου στον Δρ. Ευάγγελο Παπαδιώτη είναι άριστη σε όλα τα επίπεδα. Τον διακρίνει ευγένεια, κατανόηση στις ευαισθησίες του ασθενούς, επαγγελματισμός και αποτελεσματικότητα. Εξαιρετικοί και οι συνεργάτες του. Αναστασία Μυλωνά
Maria Bousali
Maria Bousali
2023-03-09
Γιώργος Μανώλης
Γιώργος Μανώλης
2023-02-08
Η εμπειρία μου στο ιατρείο ήταν μοναδική. Η κυρία που είναι στο τηλέφωνο ήταν πολύ ευγενική και μου έκλεισε άμεσα ραντεβού. Από το πρώτο ραντεβού ένιωσα μια ασφάλεια που δύσκολα συναντάς σε ιατρείο. Ο γιατρός εξαιρετικός άνθρωπος με πολύ καλή γνώση πάνω στην δουλειά του, μου ανέλυσε με κάθε λεπτομέρεια το πρόβλημά μου,και πώς θα μπορούσαμε να το αντιμετωπίσουμε με πολλούς τρόπους. Τελικά μετα από 2 σφραγίσματα που ήθελα, έκανα λεύκανση στο σπίτι και έκανα και όψεις ρητίνης στην πάνω γνάθο. Το αποτέλεσμα ήταν όπως το ήθελα χωρίς να πονέσω καθόλου. Χαίρομαι που επισκέφτηκα το ιατρείο γιατί εκτός από ένα καλό οδοντίατρο έγινε και ένας καλός φίλος.
An Vlanti
An Vlanti
2023-02-01
Εδώ και καιρό ψάχνω για έναν κατάλληλο γιατρό, και χαίρομαι πολύ που επέλεξα την Dental Aesthetics και τον Δρ. Παπαδιώτη. Η πολιτική της κλινικής δεν είναι ένα γρήγορο, αλλά ένα ποιοτικό αποτέλεσμα με τη διατήρηση της υγείας των δοντιών, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό για μένα. Τώρα έχω ένα όμορφο χαμόγελο! Από τα αρχικά μου δεδομένα, προέκυψε το πιο cool αποτέλεσμα!
Eleni Smponia
Eleni Smponia
2023-01-23
Ο κ.Παπαδιώτης έχει φέρει εις πέρας εξαιρετικά δύσκολα περιστατικά της οδοντοστοιχίας μου! Περιστατικά που απαιτούσαν και ικανότητες ενδο-οδοντοτιστή εκτός των κλασικών οδοντιατρικών παρεμβάσεων… Το αποτέλεσμα πάντα εξαιρετικό…χωρίς πόνο…με διάρκεια…και φυσικά εξαιρετική αισθητική! Τον συστήνω ανεπιφύλακτα είτε για τη δημιουργία ενός όμορφου χαμόγελου για αισθητικούς λόγους αλλά και για οτιδήποτε έχει αποτελέσει πρόκληση για τον προηγούμενο οδοντίατρο σας!
Kostas Barbarousis
Kostas Barbarousis
2023-01-17
Αριστος επαγγελματίας.Εξαιρετική δουλειά και εξαιρετικός άνθρωπος!απολυτα ευχαριστημένος από την εξυπηρέτηση , επεξηγηματικός και καθησυχαστικός ως προς το πρόβλημα μου!ευχαριστο περιβάλλον και καθόλου κουραστικός αποπεράτωσης εργασίας .
Kostas Georgakopoulos
Kostas Georgakopoulos
2023-01-14
Το προτείνω ανεπιφύλακτα !!
argiris tsiotsios
argiris tsiotsios
2023-01-13
Καταπληκτικός γιατρός Άψογη συμπεριφορά και πολύ καλές τιμές Σύσταση ανεπιφύλακτη