Logo
burger
Θήκες πορσελάνης
Home » Θήκες πορσελάνης
Πλέον είναι πολύ εύκολο να εξασφαλίσουμε ένα υγιές και λαμπερό χαμόγελο, καθώς η οδοντιατρική αλλά και η οδοντοτεχνική έχουν εξελιχθεί δραματικά. Υπάρχουν πάρα πολλές τεχνικές που μπορούν να εφαρμοστούν και να αποκαταστήσουν όχι μόνο αισθητικά προβλήματα, αλλά κυρίως λειτουργικά.

Τι είναι οι θήκες πορσελάνης;

Οι θήκες πορσελάνης ή αλλιώς συμβατικές στεφάνες, είναι θήκες οι οποίες εσωτερικά αποτελούνται από μέταλλο και εξωτερικά από πορσελάνη. Κατασκευάζονται και εφαρμόζονται με ακρίβεια στα δόντια, και διαμορφώνονται ανάλογα με το μέγεθος, το χρώμα και το σχήμα τους. Ουσιαστικά, τροχίζεται όλη η επιφάνεια των δοντιών (ακίνητες αποκαταστάσεις ολικής κάλυψης), και τοποθετείται το υλικό. Οι θήκες πορσελάνης εφαρμόζονται σε δόντια ταλαιπωρημένα και φθαρμένα που χρειάζονται στήριξη και προστασία. Ταυτόχρονα παρατηρούμε ότι οι συμβατικές θήκες πορσελάνης, δεν προσφέρουν ένα τέλειο αισθητικά αποτέλεσμα.  

Πώς μπορώ να πετύχω ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα;

Όπως προαναφέραμε, οι συμβατικές θήκες αποτελούνται από μέταλλο εσωτερικά. Με το πέρασμα του χρόνου, το μέταλλο αυτό αρχίζει να αποκαλύπτεται, δίνοντας ένα γκρι και αντιαισθητικό αποτέλεσμα. Επίσης, αρχίζει να εμφανίζεται μία μαύρη γραμμή μεταξύ των δοντιών και των ούλων. Πλέον, υπάρχουν οι νέες εξελιγμένες θήκες πορσελάνης που χρησιμοποιούνται κατά κόρον.  

Ποιες οι διαφορές μεταξύ των συμβατικών θηκών πορσελάνης και νέων εξελιγμένων θηκών πορσελάνης;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι νέες θήκες υπερτερούν των συμβατικών θηκών πορσελάνης. Πιο αναλυτικά, οι διαφορές μεταξύ τους είναι:
  • Το αισθητικό αποτέλεσμα και υλικό κατασκευής: Οι συμβατικές θήκες αποτελούνται από μέταλλο εσωτερικά, το οποίο αντανακλά στην απόχρωση του δοντιού και στα ούλα. Έτσι, έχουμε ένα αφύσικο αποτέλεσμα. Αντιθέτως, οι νέες θήκες αποτελούνται από ζιρκονία ή δι-πυριτικό λίθιο, δηλαδή από λευκό πυρήνα.
  • Βαθμός τροχίσματος: Οι συμβατικές θήκες πορσελάνης για να τοποθετηθούν, θα πρέπει να τροχιστεί αρκετά το φυσικό δόντι. Επίσης μπορεί να χρειαστούν απονευρώσεις, κάτι που σημαίνει ταλαιπωρία του ασθενούς. Αντιθέτως, οι νέες θήκες δεν απαιτούν ολικό τρόχισμα, άρα ούτε απονευρώσεις ή αναισθησία. Για την ακρίβεια, χρειάζεται ελάχιστο ή καθόλου τρόχισμα. Στην περίπτωση που χρειαστεί κάποια αναισθησία, είναι ανώδυνη.
  • Βιοσυμβατότητα: Οι πορσελάνες από μέταλλο είναι λιγότερο συμβατικές με το φυσικό δόντι, σε σχέση με τις νέες.
  • Ταχύτητα: Οι νέες θήκες ετοιμάζονται και τοποθετούνται σε πολύ λιγότερο χρόνο από τις συμβατικές θήκες πορσελάνης.

Ποια τα πλεονεκτήματα των εξελιγμένων θηκών;

Οι εξελιγμένες θήκες εξασφαλίζουν ένα εξαιρετικά καλαίσθητο αποτέλεσμα δίνοντας λάμψη και αντοχή. Αντίθετα, οι συμβατικές επειδή αποτελούνται από μέταλλο εσωτερικά, δεν χαρίζουν φυσικό αποτέλεσμα και η απόχρωση είναι γκρι. Επίσης, με τις νέες θήκες εξασφαλίζεται πολύ μεγαλύτερη αντοχή και χάρη στο υλικό τους επιτυγχάνεται η απόλυτη βιοσυμβατότητα.  

Πόσο διαρκούν οι νέες θήκες και τι μπορώ να κάνω για να τις διατηρήσω περισσότερο;

Εκτιμάται ότι η διάρκεια ζωής των θηκών μπορεί να είναι από 5 έως 15 έτη. Αυτό εξαρτάται από την προσοχή και την φροντίδα που θα τους δώσουμε. Παρακάτω υπάρχουν κάποιες συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε, ώστε να βοηθήσετε τις θήκες σας να διατηρηθούν περισσότερο:
  • Αποφυγή σφιξίματος δοντιών (ειδικά στον ύπνο). Καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε ειδικό νάρθηκα ώστε να αποφευχθούν πιθανές ζημιές και φθορές τις πορσελάνης.
  • Αποφυγή μασήματος σκληρών τροφών ή νυχιών, ή αποφυγή ανοίγματος συσκευασιών με τα δόντια.
  • Βούρτσισμα δοντιών 3 φορές τη μέρα και οδοντικό νήμα 2 φορές τη μέρα για την απομάκρυνση τροφών και αποφυγή τερηδόνας.
  • Συνέπεια στα ραντεβού με τον οδοντίατρο ώστε να διατηρείτε μία καλή κατάσταση στα δόντια και τις θήκες σας.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΣΑΧΤΣΙΔΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΣΑΧΤΣΙΔΗΣ
2023-11-12
Τρέχω πάνω από 20 χρόνια στους οδοντιατρους και κάθε φορά που καθόμουν σ αυτήν την καρέκλα με έπιανε φόβος και οι σφυγμοι ανέβαιναν στο κόκκινο.Κάποια στιγμή έφτασα σε σημείο να μην μπορώ να μασησω ούτε ψωμί.Μου έλεγαν έπρεπε να τα βγάλω σχεδόν όλα και να βάλω μασελακια. Έχω χάσει τέσσερα δόντια και τα υπόλοιπα ήταν σχεδόν κατεστραμμένα. Τον Κ.Παπαδιωτη μου τον συνέστησε ένας άνθρωπος που έχει γίνει σαν δεύτερος πατέρας μου. Στο δεύτερο ραντεβού στον Κ.Παπαδιωτη έφυγε ο φόβος που είχα στους οδοντιατρους. Δεν έβγαλα κανένα δόντι μου.Φτιαχνει τα δικά μου δόντια και επιτέλους ακούω ότι αυτό που φτιάχνει δεν θα σπάσει και όχι αυτό που μου έλεγαν οι άλλοι οδοντίατροι "ΟΣΟ ΑΝΤΕΞΕΙ".Όσο για την εμπειρία και τον επαγγελματισμό που έχει ο Κ.Παπαδιωτης και πάνω απ' όλα την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ που σου προσφέρει σαν Ανθρωπος και σαν οδοντίατρος ότι και να πω θα είναι σταγόνα στον ωκεανό. Μακάρι να είχαμε και άλλους τέτοιους επιστήμονες και σε άλλους κλάδους της ιατρικής. Πλέον όλη μου η οικογένεια απέκτησε τον οδοντίατρο της που θα ζήλευαν ακόμα και στο εξωτερικό.Συμβουλη... οποιοδήποτε οδοντιατρικο πρόβλημα και να έχετε πηγαίνετε στον Κ.Παπαδιωτη και θα με θυμηθείτε. Ένα δισεκατομμύριο ευχαριστώ στον Κ.Παπαδιωτη και στον άνθρωπο που μου τον συνέστησε!
MARIA ARGYROU
MARIA ARGYROU
2023-10-31
ΘΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΩ ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ ΤΟ ΔΕΚΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΑΣ ΜΕ ΔΕΚΑ ΜΕ ΤΟΝΟ . ΦΙΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ , ΑΝΩΔΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΙΑΤΡΟ.
Παρασκευη Μεντη
Παρασκευη Μεντη
2023-10-16
Είμαι 53 ετών,αρκετά ταλαιπωρημένη από οδοντιάτρους. Επισκέφτηκα τον δρ. Παπαδιώτη και εντυπωσιάστηκα από την αμεσότητα του στο να λύσει το πρόβλημα μου. Επίσης την καταπληκτική δουλειά που έκανε στα δόντια μου, έκτοτε τρώω κανονικά χωρίς καμία ενόχληση. Σας ευχαριστώ.
Alexander Efstratiou
Alexander Efstratiou
2023-10-10
Ιωάννα Παπαδοπουλου
Ιωάννα Παπαδοπουλου
2023-10-09
anastasia pylarinou
anastasia pylarinou
2023-09-20
Μανος Αντωνοπουλος
Μανος Αντωνοπουλος
2023-08-14
Εμπειρία και γνώση πάνω απο όλα !!
George Kostopoulos
George Kostopoulos
2023-07-27
Η ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΗΡΞΕ ΑΨΟΓΗ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ . ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥΣ . ΦΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ
Χριστίνα Αντωνιάδου
Χριστίνα Αντωνιάδου
2023-07-19
Πάρα πολύ καλή πρώτη εμπειρία με φροντίδα και επαγγελματισμό σε έναν χώρο ήρεμο και ζεστό. Ευχαριστώ ????
panos prokopis
panos prokopis
2023-07-12