Logo
burger
Αισθητικός οδοντίατρος
Home » Αισθητικός οδοντίατρος

Η αισθητική οδοντιατρική είναι ένας κλάδος της οδοντιατρικής που αφορά προσθετικές παρεμβάσεις σχετικές με την αισθητική εικόνα του στόματος. Οι εξειδικευμένοι οδοντίατροι που ασχολούνται με τέτοιες αποκαταστάσεις ονομάζονται αισθητικοί οδοντίατροι.  

Ποιος είναι ο ρόλος του αισθητικού οδοντίατρου;

Στόχος του αισθητικού οδοντιάτρου είναι η επαναδημιουργία ενός χαμόγελου που θα ταιριάζει συμμετρικά με το εκάστοτε πρόσωπο. Έτσι, όπως προαναφέρθηκε, ο αισθητικός οδοντίατρος πρέπει να έχει μια περαιτέρω εξειδίκευση και ειδικές γνώσεις, όπως για παράδειγμα στην επιλογή των κατάλληλων αποκαταστατικών υλικών (ρητίνες, πορσελάνες, ζιρκονίες) τη συμπεριφορά τους στο στόμα (μηχανικές ιδιότητες) και τις ειδικές συγκολλητικές τεχνικές για να κολλήσουν ισχυρά χωρίς σπασίματα κι αποκολλήσεις. Επίσης, σχεδιάζει κι αναλύει τις μασητικές δυνάμεις κι όπου χρειάζεται ενισχύει τη στήριξη των αισθητικών αποκαταστάσεων  τοποθετώντας οδοντικά εμφυτεύματα. Ο Δρ. Ευάγγελος Παπαδιώτης θα εξετάσει τις προσδοκίες σας και θα μελετήσει το χαμόγελο σας, ώστε να μπορέσει να επιτύχει το αποτέλεσμα που ταιριάζει στην αρμονία του προσώπου σας. Θα συζητήσει τις επιλογές, που υπάρχουν και θα καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο θεραπείας, που θα ανταποκρίνεται στις οικονομικές δυνατότητες και τους χρονικούς περιορισμούς σας.  

Αισθητικός Οδοντίατρος: Ποια προβλήματα μπορεί να επιλύσει;

Τα δόντια μας λόγω γενετικών παραγόντων ή τραυματισμών μπορεί να υποστούν πολλές και διαφόρων ειδών φθορές. Επίσης,  η ελλιπής καθημερινή φροντίδα τους και οι καταχρήσεις, όπως το κάπνισμα και η κατανάλωση ροφημάτων με χρωστικές ουσίες, φθείρουν τα δόντια μας και αλλάζουν την όψη του χαμόγελου μας, κάνοντάς το θαμπό και άτονο. Ο αισθητικός οδοντίατρος αναπλάθει ολόκληρο το χαμόγελό μας, αφού εκτός από τα δόντια μπορεί να διορθώσει και προβλήματα των ούλων. Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που επιλύει ο αισθητικός οδοντίατρος αναφέρονται ενδεικτικά παρακάτω:
 • Υπερτροφικά ή ανισοϋψή ούλα
 • Σπασίματα ή ραγίσματα δοντιών
 • Ανισοϋψή δόντια
 • Κιτρινισμένα δόντια
 • Δόντια με δυσχρωμίες
 • Κενά ανάμεσα στα δόντια
 • Χασμοδοντία
 • Ορθοδοντικά προβλήματα
 • Ελλείποντα δόντια
Η αισθητική οδοντιατρική είναι πολύπλευρη. Έτσι, σε κάποιες περιπτώσεις ο αισθητικός οδοντίατρος θα πρέπει να συνεργαστεί και με οδοντιάτρους άλλων ειδικοτήτων (π.χ. γναθοχειρουργό ή/κι ορθοδοντικό) για την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος για τον ασθενή.  

Ποιες θεραπείες μπορεί να προσφέρει ένας αισθητικός οδοντίατρος;

Η αισθητική οδοντιατρική διαθέτει μια σειρά από θεραπείες που μπορούν να συμβάλλουν στην ολική ανακατασκευή της εικόνας ενός χαμόγελου. Πιο συγκεκριμένα, τα δόντια σας μπορεί να μεταμορφωθούν με τα παρακάτω:
 • Λεύκανση: Πρόκειται για μια μη επεμβατική θεραπεία με την οποία μπορείτε να αποκτήσετε ένα κατάλευκο χαμόγελο χωρίς καμία επίπτωση στην υγεία των δοντιών. Μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε στο οδοντιατρείο, είτε στο σπίτι, είτε και συνδυαστικά για καλύτερα αποτελέσματα.
 • Όψεις ρητίνης(bonding δοντιών): Οι όψεις ρητίνης είναι λεπτές επικαλύψεις από ρητίνη που χρησιμοποιούνται για την αλλαγή σχήματος, χρώματος και θέσης των δοντιών. Είναι μια από τις πιο σύγχρονες μεθόδους και έτσι μπορείτε να αποκτήσετε το πιο λαμπερό χαμόγελο χωρίς καθόλου τρόχισμα των δικών σας δοντιών. Η αποκατάσταση μπορεί να γίνει και με όψεις πορσελάνης.
 • Προσθετική δοντιών: Με τη χρήση γεφυρών δοντιών ή πορσελάνης μπορούν να αναπληρωθούν δόντια που έχουν χαθεί άμεσα και αποτελεσματικά.
 • Εμφυτεύματα δοντιών: Με τα νέα οδοντικά εμφυτεύματα μπορείτε να αποκαταστήσετε τα χαμένα σας δόντια μόλις σε μία ημέρα και να αποκτήσετε το χαμόγελο των ονείρων σας εύκολα.
 • Διόρθωση σύγκλεισης: Η θεραπεία των προβλημάτων της γνάθου είναι απαραίτητη για την απόκτηση του τέλειου χαμόγελου. Ο Δρ. Παπαδιώτης, όντας και γναθολόγος θα μπορέσει να εντοπίσει το πρόβλημά σας άμεσα και να σας προτείνει την αποτελεσματικότερη λύση.
  Ο Δρ. Ευάγγελος Παπαδιώτης είναι ένας εξειδικευμένος αισθητικός οδοντίατρος που διαθέτει ένα πλήρως εξοπλισμένο και σύγχρονο ιατρείο αισθητικής οδοντιατρικής. Δίνει μεγάλη έμφαση στη λεπτομέρεια και σας εγγυάται το πιο όμορφο και λαμπερό χαμόγελο το οποίο θα στηρίζεται σε τεχνικές και προσθετικές αποκαταστάσεις πλήρως τεκμηριωμένες. Επικοινωνήστε με τον Δρ.Παπαδιώτη και μάθετε τι χρειάζεται ακριβώς το χαμόγελό σας!

Εικοινωνία Εικοινωνία

Nikos Dikaios
Nikos Dikaios
2023-03-10
Dr Papadiotis is a very skilled dentist, professional and the centre itself is very accommodating. I definitely recommend it.
Effie Butsikares
Effie Butsikares
2023-03-10
Ο Κύριος Παπαδιώτης και η ομάδα του αποτελεί απόδειξη πως υπάρχουν γιατροί που φροντίζουν για την υγεία σου, είναι άρτια καταρτισμένοι, γνωστές του αντικειμένου, παρέχοντας ασφάλεια και σωστή πληροφόρηση σε κάθε διαδικασία ιατρική. Είναι ο οδοντίατρος που συνιστώ ανεπιφύλακτα για ασθένεις που έχουν ανάγκη από σωστούς επιστήμονες που θα τους καθοδηγήσουν βήμα βήμα μέχρι το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον ιατρό που φρόντισε για την παραμελημένη ομολογώ υγιεινη του στόματος μου και που χαίρομαι τώρα να χαμογελάω με άλλη αυτοπεποίθηση πλέον.
anastasia&zografos anastasia&zografos
anastasia&zografos anastasia&zografos
2023-03-10
Η εμπειρία μου από τις επισκέψεις μου στον Δρ. Ευάγγελο Παπαδιώτη είναι άριστη σε όλα τα επίπεδα. Τον διακρίνει ευγένεια, κατανόηση στις ευαισθησίες του ασθενούς, επαγγελματισμός και αποτελεσματικότητα. Εξαιρετικοί και οι συνεργάτες του. Αναστασία Μυλωνά
Maria Bousali
Maria Bousali
2023-03-09
Γιώργος Μανώλης
Γιώργος Μανώλης
2023-02-08
Η εμπειρία μου στο ιατρείο ήταν μοναδική. Η κυρία που είναι στο τηλέφωνο ήταν πολύ ευγενική και μου έκλεισε άμεσα ραντεβού. Από το πρώτο ραντεβού ένιωσα μια ασφάλεια που δύσκολα συναντάς σε ιατρείο. Ο γιατρός εξαιρετικός άνθρωπος με πολύ καλή γνώση πάνω στην δουλειά του, μου ανέλυσε με κάθε λεπτομέρεια το πρόβλημά μου,και πώς θα μπορούσαμε να το αντιμετωπίσουμε με πολλούς τρόπους. Τελικά μετα από 2 σφραγίσματα που ήθελα, έκανα λεύκανση στο σπίτι και έκανα και όψεις ρητίνης στην πάνω γνάθο. Το αποτέλεσμα ήταν όπως το ήθελα χωρίς να πονέσω καθόλου. Χαίρομαι που επισκέφτηκα το ιατρείο γιατί εκτός από ένα καλό οδοντίατρο έγινε και ένας καλός φίλος.
An Vlanti
An Vlanti
2023-02-01
Εδώ και καιρό ψάχνω για έναν κατάλληλο γιατρό, και χαίρομαι πολύ που επέλεξα την Dental Aesthetics και τον Δρ. Παπαδιώτη. Η πολιτική της κλινικής δεν είναι ένα γρήγορο, αλλά ένα ποιοτικό αποτέλεσμα με τη διατήρηση της υγείας των δοντιών, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό για μένα. Τώρα έχω ένα όμορφο χαμόγελο! Από τα αρχικά μου δεδομένα, προέκυψε το πιο cool αποτέλεσμα!
Eleni Smponia
Eleni Smponia
2023-01-23
Ο κ.Παπαδιώτης έχει φέρει εις πέρας εξαιρετικά δύσκολα περιστατικά της οδοντοστοιχίας μου! Περιστατικά που απαιτούσαν και ικανότητες ενδο-οδοντοτιστή εκτός των κλασικών οδοντιατρικών παρεμβάσεων… Το αποτέλεσμα πάντα εξαιρετικό…χωρίς πόνο…με διάρκεια…και φυσικά εξαιρετική αισθητική! Τον συστήνω ανεπιφύλακτα είτε για τη δημιουργία ενός όμορφου χαμόγελου για αισθητικούς λόγους αλλά και για οτιδήποτε έχει αποτελέσει πρόκληση για τον προηγούμενο οδοντίατρο σας!
Kostas Barbarousis
Kostas Barbarousis
2023-01-17
Αριστος επαγγελματίας.Εξαιρετική δουλειά και εξαιρετικός άνθρωπος!απολυτα ευχαριστημένος από την εξυπηρέτηση , επεξηγηματικός και καθησυχαστικός ως προς το πρόβλημα μου!ευχαριστο περιβάλλον και καθόλου κουραστικός αποπεράτωσης εργασίας .
Kostas Georgakopoulos
Kostas Georgakopoulos
2023-01-14
Το προτείνω ανεπιφύλακτα !!
argiris tsiotsios
argiris tsiotsios
2023-01-13
Καταπληκτικός γιατρός Άψογη συμπεριφορά και πολύ καλές τιμές Σύσταση ανεπιφύλακτη