Logo
burger
Αισθητικός οδοντίατρος
Home » Αισθητικός οδοντίατρος

Η αισθητική οδοντιατρική είναι ένας κλάδος της οδοντιατρικής που αφορά προσθετικές παρεμβάσεις σχετικές με την αισθητική εικόνα του στόματος. Οι εξειδικευμένοι οδοντίατροι που ασχολούνται με τέτοιες αποκαταστάσεις ονομάζονται αισθητικοί οδοντίατροι.  

Ποιος είναι ο ρόλος του αισθητικού οδοντίατρου;

Στόχος του αισθητικού οδοντιάτρου είναι η επαναδημιουργία ενός χαμόγελου που θα ταιριάζει συμμετρικά με το εκάστοτε πρόσωπο. Έτσι, όπως προαναφέρθηκε, ο αισθητικός οδοντίατρος πρέπει να έχει μια περαιτέρω εξειδίκευση και ειδικές γνώσεις, όπως για παράδειγμα στην επιλογή των κατάλληλων αποκαταστατικών υλικών (ρητίνες, πορσελάνες, ζιρκονίες) τη συμπεριφορά τους στο στόμα (μηχανικές ιδιότητες) και τις ειδικές συγκολλητικές τεχνικές για να κολλήσουν ισχυρά χωρίς σπασίματα κι αποκολλήσεις. Επίσης, σχεδιάζει κι αναλύει τις μασητικές δυνάμεις κι όπου χρειάζεται ενισχύει τη στήριξη των αισθητικών αποκαταστάσεων  τοποθετώντας οδοντικά εμφυτεύματα. Ο Δρ. Ευάγγελος Παπαδιώτης θα εξετάσει τις προσδοκίες σας και θα μελετήσει το χαμόγελο σας, ώστε να μπορέσει να επιτύχει το αποτέλεσμα που ταιριάζει στην αρμονία του προσώπου σας. Θα συζητήσει τις επιλογές, που υπάρχουν και θα καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο θεραπείας, που θα ανταποκρίνεται στις οικονομικές δυνατότητες και τους χρονικούς περιορισμούς σας.  

Αισθητικός Οδοντίατρος: Ποια προβλήματα μπορεί να επιλύσει;

Τα δόντια μας λόγω γενετικών παραγόντων ή τραυματισμών μπορεί να υποστούν πολλές και διαφόρων ειδών φθορές. Επίσης,  η ελλιπής καθημερινή φροντίδα τους και οι καταχρήσεις, όπως το κάπνισμα και η κατανάλωση ροφημάτων με χρωστικές ουσίες, φθείρουν τα δόντια μας και αλλάζουν την όψη του χαμόγελου μας, κάνοντάς το θαμπό και άτονο. Ο αισθητικός οδοντίατρος αναπλάθει ολόκληρο το χαμόγελό μας, αφού εκτός από τα δόντια μπορεί να διορθώσει και προβλήματα των ούλων. Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που επιλύει ο αισθητικός οδοντίατρος αναφέρονται ενδεικτικά παρακάτω:
 • Υπερτροφικά ή ανισοϋψή ούλα
 • Σπασίματα ή ραγίσματα δοντιών
 • Ανισοϋψή δόντια
 • Κιτρινισμένα δόντια
 • Δόντια με δυσχρωμίες
 • Κενά ανάμεσα στα δόντια
 • Χασμοδοντία
 • Ορθοδοντικά προβλήματα
 • Ελλείποντα δόντια
Η αισθητική οδοντιατρική είναι πολύπλευρη. Έτσι, σε κάποιες περιπτώσεις ο αισθητικός οδοντίατρος θα πρέπει να συνεργαστεί και με οδοντιάτρους άλλων ειδικοτήτων (π.χ. γναθοχειρουργό ή/κι ορθοδοντικό) για την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος για τον ασθενή.  

Ποιες θεραπείες μπορεί να προσφέρει ένας αισθητικός οδοντίατρος;

Η αισθητική οδοντιατρική διαθέτει μια σειρά από θεραπείες που μπορούν να συμβάλλουν στην ολική ανακατασκευή της εικόνας ενός χαμόγελου. Πιο συγκεκριμένα, τα δόντια σας μπορεί να μεταμορφωθούν με τα παρακάτω:
 • Λεύκανση: Πρόκειται για μια μη επεμβατική θεραπεία με την οποία μπορείτε να αποκτήσετε ένα κατάλευκο χαμόγελο χωρίς καμία επίπτωση στην υγεία των δοντιών. Μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε στο οδοντιατρείο, είτε στο σπίτι, είτε και συνδυαστικά για καλύτερα αποτελέσματα.
 • Όψεις ρητίνης(bonding δοντιών): Οι όψεις ρητίνης είναι λεπτές επικαλύψεις από ρητίνη που χρησιμοποιούνται για την αλλαγή σχήματος, χρώματος και θέσης των δοντιών. Είναι μια από τις πιο σύγχρονες μεθόδους και έτσι μπορείτε να αποκτήσετε το πιο λαμπερό χαμόγελο χωρίς καθόλου τρόχισμα των δικών σας δοντιών. Η αποκατάσταση μπορεί να γίνει και με όψεις πορσελάνης.
 • Προσθετική δοντιών: Με τη χρήση γεφυρών δοντιών ή πορσελάνης μπορούν να αναπληρωθούν δόντια που έχουν χαθεί άμεσα και αποτελεσματικά.
 • Εμφυτεύματα δοντιών: Με τα νέα οδοντικά εμφυτεύματα μπορείτε να αποκαταστήσετε τα χαμένα σας δόντια μόλις σε μία ημέρα και να αποκτήσετε το χαμόγελο των ονείρων σας εύκολα.
 • Διόρθωση σύγκλεισης: Η θεραπεία των προβλημάτων της γνάθου είναι απαραίτητη για την απόκτηση του τέλειου χαμόγελου. Ο Δρ. Παπαδιώτης, όντας και γναθολόγος θα μπορέσει να εντοπίσει το πρόβλημά σας άμεσα και να σας προτείνει την αποτελεσματικότερη λύση.
  Ο Δρ. Ευάγγελος Παπαδιώτης είναι ένας εξειδικευμένος αισθητικός οδοντίατρος που διαθέτει ένα πλήρως εξοπλισμένο και σύγχρονο ιατρείο αισθητικής οδοντιατρικής. Δίνει μεγάλη έμφαση στη λεπτομέρεια και σας εγγυάται το πιο όμορφο και λαμπερό χαμόγελο το οποίο θα στηρίζεται σε τεχνικές και προσθετικές αποκαταστάσεις πλήρως τεκμηριωμένες. Επικοινωνήστε με τον Δρ.Παπαδιώτη και μάθετε τι χρειάζεται ακριβώς το χαμόγελό σας!
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΣΑΧΤΣΙΔΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΣΑΧΤΣΙΔΗΣ
2023-11-12
Τρέχω πάνω από 20 χρόνια στους οδοντιατρους και κάθε φορά που καθόμουν σ αυτήν την καρέκλα με έπιανε φόβος και οι σφυγμοι ανέβαιναν στο κόκκινο.Κάποια στιγμή έφτασα σε σημείο να μην μπορώ να μασησω ούτε ψωμί.Μου έλεγαν έπρεπε να τα βγάλω σχεδόν όλα και να βάλω μασελακια. Έχω χάσει τέσσερα δόντια και τα υπόλοιπα ήταν σχεδόν κατεστραμμένα. Τον Κ.Παπαδιωτη μου τον συνέστησε ένας άνθρωπος που έχει γίνει σαν δεύτερος πατέρας μου. Στο δεύτερο ραντεβού στον Κ.Παπαδιωτη έφυγε ο φόβος που είχα στους οδοντιατρους. Δεν έβγαλα κανένα δόντι μου.Φτιαχνει τα δικά μου δόντια και επιτέλους ακούω ότι αυτό που φτιάχνει δεν θα σπάσει και όχι αυτό που μου έλεγαν οι άλλοι οδοντίατροι "ΟΣΟ ΑΝΤΕΞΕΙ".Όσο για την εμπειρία και τον επαγγελματισμό που έχει ο Κ.Παπαδιωτης και πάνω απ' όλα την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ που σου προσφέρει σαν Ανθρωπος και σαν οδοντίατρος ότι και να πω θα είναι σταγόνα στον ωκεανό. Μακάρι να είχαμε και άλλους τέτοιους επιστήμονες και σε άλλους κλάδους της ιατρικής. Πλέον όλη μου η οικογένεια απέκτησε τον οδοντίατρο της που θα ζήλευαν ακόμα και στο εξωτερικό.Συμβουλη... οποιοδήποτε οδοντιατρικο πρόβλημα και να έχετε πηγαίνετε στον Κ.Παπαδιωτη και θα με θυμηθείτε. Ένα δισεκατομμύριο ευχαριστώ στον Κ.Παπαδιωτη και στον άνθρωπο που μου τον συνέστησε!
MARIA ARGYROU
MARIA ARGYROU
2023-10-31
ΘΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΩ ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ ΤΟ ΔΕΚΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΑΣ ΜΕ ΔΕΚΑ ΜΕ ΤΟΝΟ . ΦΙΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ , ΑΝΩΔΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΙΑΤΡΟ.
Παρασκευη Μεντη
Παρασκευη Μεντη
2023-10-16
Είμαι 53 ετών,αρκετά ταλαιπωρημένη από οδοντιάτρους. Επισκέφτηκα τον δρ. Παπαδιώτη και εντυπωσιάστηκα από την αμεσότητα του στο να λύσει το πρόβλημα μου. Επίσης την καταπληκτική δουλειά που έκανε στα δόντια μου, έκτοτε τρώω κανονικά χωρίς καμία ενόχληση. Σας ευχαριστώ.
Alexander Efstratiou
Alexander Efstratiou
2023-10-10
Ιωάννα Παπαδοπουλου
Ιωάννα Παπαδοπουλου
2023-10-09
anastasia pylarinou
anastasia pylarinou
2023-09-20
Μανος Αντωνοπουλος
Μανος Αντωνοπουλος
2023-08-14
Εμπειρία και γνώση πάνω απο όλα !!
George Kostopoulos
George Kostopoulos
2023-07-27
Η ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΗΡΞΕ ΑΨΟΓΗ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ . ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥΣ . ΦΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ
Χριστίνα Αντωνιάδου
Χριστίνα Αντωνιάδου
2023-07-19
Πάρα πολύ καλή πρώτη εμπειρία με φροντίδα και επαγγελματισμό σε έναν χώρο ήρεμο και ζεστό. Ευχαριστώ ????
panos prokopis
panos prokopis
2023-07-12