Logo
burger
Αισθητικός οδοντίατρος
Home » Αισθητικός οδοντίατρος

Η αισθητική οδοντιατρική είναι ένας κλάδος της οδοντιατρικής που αφορά προσθετικές παρεμβάσεις σχετικές με την αισθητική εικόνα του στόματος. Οι εξειδικευμένοι οδοντίατροι που ασχολούνται με τέτοιες αποκαταστάσεις ονομάζονται αισθητικοί οδοντίατροι.  

Ποιος είναι ο ρόλος του αισθητικού οδοντίατρου;

Στόχος του αισθητικού οδοντιάτρου είναι η επαναδημιουργία ενός χαμόγελου που θα ταιριάζει συμμετρικά με το εκάστοτε πρόσωπο. Έτσι, όπως προαναφέρθηκε, ο αισθητικός οδοντίατρος πρέπει να έχει μια περαιτέρω εξειδίκευση και ειδικές γνώσεις, όπως για παράδειγμα στην επιλογή των κατάλληλων αποκαταστατικών υλικών (ρητίνες, πορσελάνες, ζιρκονίες) τη συμπεριφορά τους στο στόμα (μηχανικές ιδιότητες) και τις ειδικές συγκολλητικές τεχνικές για να κολλήσουν ισχυρά χωρίς σπασίματα κι αποκολλήσεις. Επίσης, σχεδιάζει κι αναλύει τις μασητικές δυνάμεις κι όπου χρειάζεται ενισχύει τη στήριξη των αισθητικών αποκαταστάσεων  τοποθετώντας οδοντικά εμφυτεύματα. Ο Δρ. Ευάγγελος Παπαδιώτης θα εξετάσει τις προσδοκίες σας και θα μελετήσει το χαμόγελο σας, ώστε να μπορέσει να επιτύχει το αποτέλεσμα που ταιριάζει στην αρμονία του προσώπου σας. Θα συζητήσει τις επιλογές, που υπάρχουν και θα καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο θεραπείας, που θα ανταποκρίνεται στις οικονομικές δυνατότητες και τους χρονικούς περιορισμούς σας.  

Αισθητικός Οδοντίατρος: Ποια προβλήματα μπορεί να επιλύσει;

Τα δόντια μας λόγω γενετικών παραγόντων ή τραυματισμών μπορεί να υποστούν πολλές και διαφόρων ειδών φθορές. Επίσης,  η ελλιπής καθημερινή φροντίδα τους και οι καταχρήσεις, όπως το κάπνισμα και η κατανάλωση ροφημάτων με χρωστικές ουσίες, φθείρουν τα δόντια μας και αλλάζουν την όψη του χαμόγελου μας, κάνοντάς το θαμπό και άτονο. Ο αισθητικός οδοντίατρος αναπλάθει ολόκληρο το χαμόγελό μας, αφού εκτός από τα δόντια μπορεί να διορθώσει και προβλήματα των ούλων. Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που επιλύει ο αισθητικός οδοντίατρος αναφέρονται ενδεικτικά παρακάτω:
 • Υπερτροφικά ή ανισοϋψή ούλα
 • Σπασίματα ή ραγίσματα δοντιών
 • Ανισοϋψή δόντια
 • Κιτρινισμένα δόντια
 • Δόντια με δυσχρωμίες
 • Κενά ανάμεσα στα δόντια
 • Χασμοδοντία
 • Ορθοδοντικά προβλήματα
 • Ελλείποντα δόντια
Η αισθητική οδοντιατρική είναι πολύπλευρη. Έτσι, σε κάποιες περιπτώσεις ο αισθητικός οδοντίατρος θα πρέπει να συνεργαστεί και με οδοντιάτρους άλλων ειδικοτήτων (π.χ. γναθοχειρουργό ή/κι ορθοδοντικό) για την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος για τον ασθενή.  

Ποιες θεραπείες μπορεί να προσφέρει ένας αισθητικός οδοντίατρος;

Η αισθητική οδοντιατρική διαθέτει μια σειρά από θεραπείες που μπορούν να συμβάλλουν στην ολική ανακατασκευή της εικόνας ενός χαμόγελου. Πιο συγκεκριμένα, τα δόντια σας μπορεί να μεταμορφωθούν με τα παρακάτω:
 • Λεύκανση: Πρόκειται για μια μη επεμβατική θεραπεία με την οποία μπορείτε να αποκτήσετε ένα κατάλευκο χαμόγελο χωρίς καμία επίπτωση στην υγεία των δοντιών. Μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε στο οδοντιατρείο, είτε στο σπίτι, είτε και συνδυαστικά για καλύτερα αποτελέσματα.
 • Όψεις ρητίνης(bonding δοντιών): Οι όψεις ρητίνης είναι λεπτές επικαλύψεις από ρητίνη που χρησιμοποιούνται για την αλλαγή σχήματος, χρώματος και θέσης των δοντιών. Είναι μια από τις πιο σύγχρονες μεθόδους και έτσι μπορείτε να αποκτήσετε το πιο λαμπερό χαμόγελο χωρίς καθόλου τρόχισμα των δικών σας δοντιών. Η αποκατάσταση μπορεί να γίνει και με όψεις πορσελάνης.
 • Προσθετική δοντιών: Με τη χρήση γεφυρών δοντιών ή πορσελάνης μπορούν να αναπληρωθούν δόντια που έχουν χαθεί άμεσα και αποτελεσματικά.
 • Εμφυτεύματα δοντιών: Με τα νέα οδοντικά εμφυτεύματα μπορείτε να αποκαταστήσετε τα χαμένα σας δόντια μόλις σε μία ημέρα και να αποκτήσετε το χαμόγελο των ονείρων σας εύκολα.
 • Διόρθωση σύγκλεισης: Η θεραπεία των προβλημάτων της γνάθου είναι απαραίτητη για την απόκτηση του τέλειου χαμόγελου. Ο Δρ. Παπαδιώτης, όντας και γναθολόγος θα μπορέσει να εντοπίσει το πρόβλημά σας άμεσα και να σας προτείνει την αποτελεσματικότερη λύση.
  Ο Δρ. Ευάγγελος Παπαδιώτης είναι ένας εξειδικευμένος αισθητικός οδοντίατρος που διαθέτει ένα πλήρως εξοπλισμένο και σύγχρονο ιατρείο αισθητικής οδοντιατρικής. Δίνει μεγάλη έμφαση στη λεπτομέρεια και σας εγγυάται το πιο όμορφο και λαμπερό χαμόγελο το οποίο θα στηρίζεται σε τεχνικές και προσθετικές αποκαταστάσεις πλήρως τεκμηριωμένες. Επικοινωνήστε με τον Δρ.Παπαδιώτη και μάθετε τι χρειάζεται ακριβώς το χαμόγελό σας!
Yannis Kritas
Yannis Kritas
2023-01-09
Ο Βαγγέλης Παπαδιώτης και οι συνεργάτες του είναι από τους σπάνιους γιατρούς με ενσυναίσθηση για τον φόβο του ασθενή. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο μου πρόβλημα με τους ουκ ολίγους οδοντιάτρους που είχα από μικρό παιδί. Αυτός ήταν κι ο λόγος που πήγαινα σε οδοντίατρο μόνο όταν κάποιο δόντι έφτανε στο απροχώρητο. Από την πρώτη επίσκεψη έκανε λεπτομερή καταγραφή των θεμάτων που είχε κάθε μου δόντι και μου πρότεινε πλάνο ολικής αποκατάστασης σε βάθος χρόνου. Κατανοώντας την «λόξα» μου ως μηχανικού να θέλω να καταλάβω τις τεχνικές λεπτομέρειες, μου εξήγησε αναλυτικά τις μεθόδους και τα υλικά που υπάρχουν διαθέσιμα. Και τί πραγματικά μαγικές λύσεις υπάρχουν πλέον!!! Κάθε φορά που κάναμε μια δουλειά σε ένα δόντι γίνονταν με γνώμονα το αρχικό πλάνο έτσι ώστε δεν χρειάστηκε να ταλαιπωρηθώ σε χρόνο και έξοδα με διορθωτικές εργασίες. Ευχαριστώ Βαγγέλη για το χαμόγελο που μου δώσατε!
Vasileia Soulouta
Vasileia Soulouta
2023-01-09
I went to Dental Aesthetics to correct and improve my smile. Dr. Papadiotis was amazing. Efficient, looking after every detail! I highly recommend him to everyone. Thank you Eleni for arranging my appointments
Helen Papantoniou
Helen Papantoniou
2023-01-08
Πολύ ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα και τις ιατρικές υπηρεσίες, που παρήχθησαν! Υπευθυνότητα και επαγγελματισμός!
John Papadopoulos
John Papadopoulos
2023-01-07
Εξαιρετικός γιατρός.. Ο καλύτερος που έχω παει
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΧ
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΧ
2023-01-02
Ο κύριος Παπαδιωτης είναι εξαιρετικός γιατρός με τέλειες γνώσεις και εξαιρετικός άνθρωπος. Από την πρώτη στιγμή τον εμπιστεύτηκα. Έμεινα πολύ ικανοποιημένη από το τέλειο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα . Τον συστήνω ανεπιφύλακτα . Τον ευχαριστώ πολύ για την υπέροχη δουλειά που κάνει μαζί με την ομάδα του.
ANMARK
ANMARK
2022-12-20
Κορυφαιος!! Επικοινωνιακος, επεξηγηματικος, λεπτομερης με τελειο θεραπευτικο-αισθητικο αποτελεσμα! Ανεπιφυλακτα!!!
EPAMEINONDAS TSIPOGIANNIS
EPAMEINONDAS TSIPOGIANNIS
2022-12-17
Απλα καταπληκτικος!!
Angeliki Kirmi
Angeliki Kirmi
2022-12-17
Dr Papadiotis is the best dentist that I have visited so far. I am very satisfied with the work he is doing. He is excellent at his job! I would not hesitate to recommend his services. Thank you very much!
ΔΩΡΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΔΩΡΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
2022-12-09
Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη με την άμεση ανταπόκριση και την τελική λύση που δόθηκε στο πρόβλημά μου. Αναζητώντας ιατρείο με ενδοστοματικό σαρωτή για λήψη αποτυπωμάτων, επέλεξα τον κύριο Παπαδιώτη, ο οποίος, όχι μόνο με δέχτηκε άμεσα και προχώρησε στην προσθετική που χρειαζόμουν, αλλά και μου πρότεινε μια σειρά από λύσεις για ολιστική αντιμετώπιση των θεμάτων που με απασχολούν λόγω της ασθένειας των ούλων μου. Ο γιατρός συνδυάζει την άρτια επιστημονική κατάρτιση και την πλέον εξελιγμένη τεχνολογία με ανθρώπινη ευαισθησία! Τον ευχαριστώ πολύ!
ELEFTHERIA DIMA
ELEFTHERIA DIMA
2022-12-02
Ιδιαίτερα απαιτητικό το δικό μου περιστατικό. Το αίσθημα ασφάλειας που ένιωθα με τον κ. Παπαδιώτη με βοήθησε να έχω υπομονή και να νιώθω ότι όλα θα πάνε καλά! Το αποτέλεσμα φανταστικό! Σας ευχαριστώ για όλα!